background img
banner
banner

Έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία μετά την εμφανή πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αποδυναμώσει το Παράρτημα Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, καθώς και στις δύο προτάσεις του, καταργεί το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας που με τόσο… κόπο ανακτήθηκε, θέτοντας εν αμφιβόλω και τη Φυσικοθεραπεία. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δήμος Αιγιαλείας συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για σήμερα Πέμπτη (7.30μ.μ.) με σκοπό τη λήψη απόφασης για την άσκηση πιέσεων ώστε να διατηρηθεί το Παράρτημα του Αιγίου και με τα νέα δεδομένα που θέλουν απορρόφηση του ΤΕΙ από το Πανεπιστήμιο Πάτρας.
Η συνεδρίαση θεωρείται έκτακτη -κατεπείγουσα και το μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης είναι η λήψη απόφασης για το θέμα, διότι η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δημιουργεί νέα δεδομένα για το Τ.Ε.Ι. Αιγίου, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην πρόσκληση.
Επίσης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Αθανάσιος Παναγόπουλος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές του Νομού για το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 19:30, ώστε να πάρουν θέση ενόψει της διαμορφούμενης κατάστασης με το προς κατάθεση Νομοσχέδιο για το ΤΕΙ Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr