background img
banner
banner

Το τελευταίο αντίο στον Θωμά Γερούκαλη | ΦΩΤΟ

ΕΦΥΓΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ “ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ”

Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, χθες το απόγευμα τον Θωμά Γερούκαλη που “έφυγε” από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου χτυπημένος από την επάρατη νόσο που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο χρόνο.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στην οικογένεια τού Παναιγιαλείου, καθώς ο εκλιπών αποτέλεσε μια από τις θρυλικές μορφές της ομάδας και “σφράγισε” με την παρουσία του μία ολόκληρη εποχή της “Μαύρης Θύελλας”.

Γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα και είχε ξεκινήσει από τον Πανιώνιο από όπου ήρθε στο Αίγιο το 1969. Ήταν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του ΠΓΣ τη φανέλα του οποίου τίμησε για 13 ολόκληρα χρόνια, από το 1969 έως το 1982. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Αίγιο με τη συζυγό του Σοφία, ενώ εργάστηκε και ως φύλακας στο δημοτικό στάδιο Αιγίου, στο γήπεδο που μεγαλούργησε με τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας”. Η εξόδιος ακολουθία έγινε από τον Ι.Ν. του Αγίου Αλεξίου στα Σταφιδάλωνα.

Παρόντες ήταν πρώην συμπαίκτες του, προπονητές και παράγοντες που τον έζησαν μέσα και έξω από τα γήπεδα, οι παλαίμαχοι του ΠΓΣ, μέλη παλαιότερων διοικήσεων, φίλαθλοι και απλός κόσμος ενώ ανάμεσα στα στεφάνια διακρίναμε και της σημερινής διοίκησης. Την ίδια ώρα ο Παναιγιάλειος αγωνιζόταν εκτός έδρας και δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί σύσσωμη η ομάδα.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο παλιός του συμπαίκτης Αργύρης Κούκας. “Ο Θωμάς δεν ήταν Αιγιώτης αλλά αγάπησε με πάθος την πόλη και τον Παναιγιάλειο. Είχε για όλους έναν καλό λογο να πει και είχε παντού μόνο φίλους” είπε μεταξύ άλλων με έντονη τη συγκίνηση στη φωνή και το πρόσωπό του. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με φανέλα της ομάδας και η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε με προορισμό την τελευταία κατοικία του “κέρβερου” της “Μαύρης Θύελλας” στο Κοιμητήριο Αιγίου, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα….

Κεντρική Φωτό: Γιάννης Δρουγούτης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr