background img
banner
banner

Ο Χρήστος Γούτος στον «Φιλοζωικό» Σύλλογο

«ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ – ΈΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ»

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γούτος, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με φορείς της Αιγιάλειας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Τα Φιλαράκια» κα Σία Σοφιανοπούλου.

Ενημερώθηκε για την παρούσα κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή, τις αδυναμίες χρηματοδότησης από τον Δήμο και τις προτάσεις της για βελτίωση του υφιστάμενου καθεστώτος.
Ο κ. Γούτος, ζήτησε συνέργειες με την αυριανή Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο μια κοινής αντίληψης του οξυμένου προβλήματος, αλλά και της νομιμότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις, οι Δημοτικές Υπηρεσίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους χρόνους και στις ανάγκες του Συλλόγου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γούτος δήλωσε:

«Γνωρίζουμε τους αγώνες και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των Φιλόζωων, για τα ζώα που έχουν περιέλθει σε απαράδεκτη κατάσταση, κυρίως από λάθη ανθρώπων και εγκαταλείψεις.
Θέλω να επαναλάβω, ότι είναι ανάγκη ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και της συμπεριφοράς μας προς αυτά.

Το σκεπτικό μας, ως αυριανή Δημοτική Αρχή, είναι μια φιλική πόλη όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα μη ανθρώπινα έμβια όντα, που έχουν εγγενή αξία, δικαιώματα, και αξίζουν το σεβασμό μας.

Ενώνουμε δυνάμεις, σκέψεις και ιδέες, παλεύοντας όλοι μαζί πιο συστηματικά και αποφασιστικά. Όχι απλά να διαχειριστούμε την κατάσταση και ν’ αφήσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων να διαιωνίζεται, αλλά για να σταματήσει η δημιουργία νέων αδέσποτων, παρότι ο Δήμος, καλείται ν’ αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα με μηδαμινές υποδομές και προσωπικό.

  • Λέμε όχι σε Κυνοκομεία «κολαστήρια».
  • Λέμε ναι στο θεσμό των Εθελοντών Κτηνιάτρων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με πρόγραμμα παροχής τροφών.
  • Δρομολογούμε μεγαλύτερες και στοχευμένες συμβάσεις για στειρώσεις κι όχι αποσπασματικά.
  • Λειτουργούμε Δημοτικό Κτηνιατρείο, με λίγες θέσεις, ως καταφύγιο και χώρο ανάρρωσης.
  • Ενημερώνουμε τους πολίτες, με καμπάνια στα ΜΜΕ, για αλλαγή του τρόπου σκέψης.
  • Εντείνουμε τη συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Σύλλογο και Εθελοντές.

Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr