background img
banner
banner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «Μπροστά και Ενωμένοι όλοι οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι»

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του Υποψηφίου Δημάρχου Αιγιάλειας Χρήστου Γούτου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, για τις αρνητικές εξελίξεις στο ΤΕΙ Αιγίου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γούτος – που πρώτος ζήτησε εγρήγορση και άμεση σύγκλιση του θεσμικού οργάνου της περιοχής – προτείνει:

-Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με τους βουλευτές του νομού (κυρίως τους κυβερνητικούς), ώστε μαζί με δημοτική αντιπροσωπεία να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και να του ζητήσουν, βάσει συγκεκριμένων επιχειρημάτων, να επανεξετάσει το Σχέδιο Συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Πατρών, στη βάση της δικής απόφασης το 2017 για απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας.

Κάθε αντάλλαγμα, με λειτουργία άλλου Τμήματος στο Αίγιο, δεν μπορεί να γίνει άκριτα δεκτό (ως δέλεαρ) αν πρώτα δεν αιτιολογηθεί επαρκώς το κλείσιμο του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας, το οποίο ακαδημαϊκά θεωρείται υψηλού επιπέδου, αλλά απαιτείται η ενίσχυσή του με μέλη ΔΕΠ και άλλο εκπαιδευτικό προσωπικό.

-Συνεργασία με τον Εμπορικό- Επαγγελματικό Σύλλογο – Σύλλογο Καταστηματαρχών – Σχολεία – Ιερά Μητρόπολη – Φοιτητικούς Συλλόγους – Εκπαιδευτικούς φορείς – Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κ.ά. στην κατεύθυνση παλλαϊκής κινητοποίησης, με κλείσιμο της τοπικής αγοράς, των σχολικών μονάδων κ.ά. ώστε να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα αντίδρασης για το προς ψήφιση Νομοσχέδιο.

-Ενημέρωση και αίτημα στήριξης προς όλα τα Κόμματα, την Περιφέρεια και τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

-Σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής, αποτελούμενη από τη Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και όλες τις Υποψήφιες Δημοτικές Παρατάξεις.
Στο θέμα του ΤΕΙ, σήμερα και αύριο, οφείλουμε να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, απέναντι στην κοινωνία, αφήνοντας εμπράκτως στην άκρη περαιτέρω αντιπαραθέσεις επί αυτού.

Άλλωστε, οι δημότες, ήδη κατάλαβαν την ετοιμότητα, τη στάση και τη δράση καθενός.

Τώρα #oloimazi

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr