background img
banner
banner

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις λόγω της συνεχόμενης βροχής | ΦΩΤΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΜΑΧΗ» ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές σε αυτή την έκταση και συχνότητα φαινόμενο, ήρθε το τελευταίο διάστημα η Ανατολική Αιγιάλεια. Αυτός που (μάλλον) μόλις τελείωσε ήταν ο πιο δύσκολος χειμώνας των τελευταίων χρόνων, με τις συνεχείς βροχοπτώσεις να προκαλούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, τα οποία –ευτυχώς – δεν προκάλεσαν κάποιο ατύχημα και στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζονταν άμεσα στο μέτρο του δυνατού…

Η καθημερινή αδιάκοπη βροχή για πολλές συνεχόμενες ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα να «κοπούν» πολλοί δρόμοι με καθιζήσεις στο οδόστρωμα, ενώ το φαινόμενο των κατολισθήσεων ήταν καθημερινό. Η κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο σε επαρχιακό όσο και δημοτικό και αγροτικό δίκτυο διεκόπη αρκετές φορές, καθώς βράχοι και χώματα κατέληγαν στο οδόστρωμα. Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” ο αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, ΄΄το έδαφος πότισε τόσο πολύ από τη βροχή που ήταν αδύνατον να κρατηθεί σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να έχουμε καταπτώσεις σε κάποια σημεία χωμάτων και σε άλλα βράχων και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων. Επίσης, υπήρξαν δρόμο που από την πολύ βροχή άνοιξαν ή και υποχώρησαν. Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα, ευτυχώς ο κόσμος απέφευγε να κυκλοφορεί πολύ με την τόση κακοκαιρία΄΄.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά ήταν τα σημεία που παρουσίασαν φέτος για πρώτη φορά κατολισθητικά φαινόμενα καθώς και εκείνα που το πρόβλημα ήταν επαναλαμβανόμενο.
Δηλαδή, γινόταν κατάπτωση βράχων ή χωμάτων, πήγαιναν τα συνεργεία, καθάριζαν τους δρόμους και μετά από λίγες ώρες το φαινόμενο επαναλαμβανόταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, παρατηρήθηκε σε Τσιβλό, Χρυσάνθιο, Συνεβρό, Σελιάνα και Μοναστήρι. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες περιοχές δεν είχαν ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.

Παραμένουν τα μηχανήματα στα επικίνδυνα σημεία

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ο κ. Γιοβάς επισήμανε ότι γινόταν άμεσα. ΄΄Όλο αυτό το διάστημα των ακραίων καιρικών φαινομένων και του χειμώνα που φέτος διήρκεσε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά όπως φαίνεται, βρισκόμασταν σε ετοιμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που καθαρίζαμε το έδαφος και δίναμε δρόμους στην κυκλοφορία, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Τα χωριά μας είναι κατοικήσιμα, επισκέψιμα και έπρεπε να δράσουμε με αμεσότητα. Έτσι, σε όλα τα σημεία επιχειρούσαν συνεργεία του δήμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ συχνά χρειαζόταν και επέμβαση ιδιώτη με εκμίσθωση υπηρεσιών και μηχανημάτων΄΄, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας που ήταν παρών σε κάθε σημείο που παρουσίασε πρόβλημα.

΄΄Βρισκόμαστε ακόμη σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους, έτσι ώστε να μας ειδοποιήσουν με οτιδήποτε συμβεί, καθώς προέχει η ασφάλεια των δημοτών΄΄, σχολίασε ακόμη.
Παράλληλα, ο κ. Γιοβάς έκανε γνωστό πως, παρότι η κακοκαιρία δείχνει να υποχωρεί, σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στη «Βρύση Κυνηγού» και στην 17η επαρχιακή οδό, τα μηχανήματα βρίσκονται συνεχώς εκεί έτσι ώστε να παρέμβουν άμεσα εφόσον χρειαστεί! ΄΄Μπορεί ο χειμώνας να δείχνει πως υποχωρεί, ωστόσο οφείλουμε να είμαστε υπ’ ατμόν΄΄, πρόσθεσε ο κ. Γιοβάς.
«Αγκάθι», πάντως, αποτελεί για την Ανατολική Αιγιάλεια ο κατεστραμμένος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών παραλιακός δρόμος της Αιγείρας, εκεί όπου οι περιορισμοί που θέτει ο νόμος δεν αφήνουν περιθώρια για παρεμβάσεις επί του παρόντος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr