background img
banner
banner

Σκότωνε… χαμογελούσε και ύστερα φωτογράφιζε

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ SERIAL KILLER ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, «ΟΡΕΣΤΗ»

Ωστόσο ο ίδιος επιμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς, παρά το ότι οι ανακριτές διατηρούν επιφυλάξεις για το αν λέει την αλήθεια.

Όπως ανέφεραν πηγές, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ένας άνθρωπος που ομολογεί ότι σκότωσε μια γυναίκα και το παιδί της, πήρε το ρίσκο να πετάξει σε δύο διαφορετικά σημεία τα πτώματα.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, «ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα έθετε σε κίνδυνο τον εαυτό του ώστε να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις του πετώντας πτώματα σε δύο σημεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο να τον δει κάποιος, είτε στο φράγμα είτε στο μεταλλείο.

Θα επέλεγε να ρισκάρει μία φορά και να πετάξει και τα δύο πτώματα στον ίδιο χώρο».

Ιδιαιτέρως για το φράγμα του Ξυλιάτου, το οποίο είναι πιο εκτεθειμένο σε μάτια πολλών ανθρώπων, το ρίσκο ήταν πολύ μεγαλύτερο, και μάλιστα αν συνέβη αυτό που ανέφερε, δηλαδή να μπήκε στο νερό για να σπρώξει το πτώμα πιο βαθιά.

Χθες Τρίτη 23 Απριλίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στήριξης της σιδεροδομής στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες με τη χρήση υποβρύχιας κάμερας υψηλής ευκρίνειας.

Ακόμα και αν η κάμερα δεν φέρει στην επιφάνεια στοιχεία, οι έρευνες θα συνεχιστούν με κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο, αφού οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν ακόμα δύο πτώματα τουλάχιστον μέσα στο νερό.

Πάντως στην ανάκριση ο Μεταξάς δεν αποκαλύπτει άλλα στοιχεία, παίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να ομολογήσει άλλα εγκλήματα χωρίς να έχουν βρεθεί στοιχεία που να τον συνδέουν με αυτά.

Το δεύτερο πτώμα που ανακαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο, κατά την ομολογία του Ν. Μεταξά ανήκει στην 28χρονη Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ταυτοποίηση της σορού και αυτό θα γίνει με DNA, καθώς έχουν ζητηθεί και αναμένονται δείγματα από συγγενείς της στις Φιλιππίνες.

Η νεκροτομή στη σορό ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα, με τη συμμετοχή και ανθρωπολόγων που εξέτασαν το πτώμα μαζί με τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους. Το μόνο που διαπιστώθηκε με βεβαιότητα είναι πως πρόκειται για γυναίκα ασιατικής καταγωγής 25 έως 30 ετών.

Τα αίτια του θανάτου της δεν μπορούσαν να διαπιστωθούν, αφού το πτώμα είχε υποστεί αλλοιώσεις λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που βρισκόταν στο νερό.

Λήφθηκαν δείγματα για να γίνουν και ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Εκπλήττει πόσο νορμάλ ήταν πριν αρκετοί από τους δράστες, «κοινωνικά επιδέξιοι ώστε να μην κινούν υποψίες», δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο δρ Ανδρέας Καπαρδής, πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εγκληματολογίας, κληθείς να προβεί σε μια εγκληματολογική θεώρηση του φαινομένου τού «κατά συρροήν δολοφόνου»…

Μάλιστα, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δημοσιογράφος μας που ήταν παρούσα επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικώς για να της αποστείλει σχετικές φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση, πράγμα που έπραξε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πάντως, ότι ο 35χρονος είχε πολύ ενεργή κοινωνική ζωή, το αποκαλύπτουν φωτογραφίες που τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας

. Όπως προκύπτει, έδινε το παρών του σε πολλές εκδηλώσεις, τις οποίες απαθανάτιζε υπό την ιδιότητά του ως φωτογράφος.

Μεταξύ των εκδηλώσεων -στις οποίες παρίσταντο και πολιτικά πρόσωπα από διάφορα κόμματα- ο 35χρονος ήταν παρών και σε εκδήλωση για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στις 9 Φεβρουαρίου 2017.

Μάλιστα, για την εν λόγω εκδήλωση εκφράζονταν ευχαριστίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους διοργανωτές «για την υπέροχη συνεργασία» που είχαν με τον Νίκο Μεταξά.

Πηγή: politiscom.cy


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr