background img
banner
banner

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες έδωσαν… απάντηση για την καθαριότητα

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ «LET’S DO IT GREECE» ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Απ’ άκρη σ’ άκρη η Αιγιάλεια συμμετείχε στην δράση Let’s Do It Greece, με φορείς, συλλόγους και σχολεία να παίρνουν πρωτοβουλία και να προχωρούν σε καθαρισμό παραλιών και άλλων τοποθεσιών, αποδεικνύοντας την δύναμη του ευαισθητοποιημένου πολίτη και την αξία του εθελοντισμού.

Πρόκειται για μια πανελλαδική εθελοντική δράση με στόχο τη διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων, με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που Περιμένεις». Η δράση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Αλυκή, η περιβαλλοντική εκστρατεία έλαβε χώρα στην παραλία δύο ημέρες. Την Παρασκευή το πρωί με την συμμετοχή της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αιγίου και εθελοντών, καθώς και χθες Κυριακή όπου με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου καθαρίζοντας την παραλία δεξιά και αριστερά αυτού. Συμμετείχαν ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και Δήμος Αιγιαλείας.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε χθες για πρώτη φορά με μαθητές και υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, στις δράσεις στα πλαίσια του Let’s do it Greece, παρουσία και γονιών. Το Σχολείο οργάνωσε τον καθαρισμό τριών χώρων (θεατράκι, πλατεία, πάρκο) στη διαδρομή σχολείο-θεατράκι (πίσω από τα 1ο & 2ο Γυμνάσιο)-γέφυρα-Ψηλαλώνια-πάρκο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στα «Πευκάκια» και στο θεατράκι, πίσω από τα γυμνάσια, όπου έγινε καθαρισμός, καθώς και στους πεζόδρομους περιμετρικά των Υψηλών Αλωνίων και το πάρκο.
Καθαριότητα πραγματοποιήθηκε και στην παραλία Τεμένης από το Προσκοπείο Αιγιάλειας, το Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμένης και το Δημοτικό Σχολείο Τεμένης! Μάλιστα, τα παιδιά προχώρησαν και σε καλλωπισμό στα παγκάκια της παραλίας!

Ομοίως και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας όπου προχώρησε σε καθαρισμό ακτής και καταγραφή απορριμμάτων από τους εθελοντές και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας. Η δράση διοργανώθηκε με τη βοήθεια του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “ο Αρίων”, του Δήμου Αιγιάλειας και τοπικών οργανώσεων. Για μία ακόμη φορά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό καθώς οι μικροί εθελοντές συνεργάστηκαν υποδειγματικά υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών και εθελοντών. Σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, ενώ τη δράση στήριξε ενεργά ο αντιδήμαρχος Ακράτας-Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος.

Τέλος, ανάλογη πρωτοβουλία ανέβαλαν και οι κάτοικοι του Μεσσηνέζη που προχώρησαν σε καθαρισμό του οικισμού τους. Την δράση υποστήριξαν και μέλη του Φιλοπροοδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής.

Εν μέσω του σκηνικού των απορριμμάτων στους δρόμους, οι πρωτοβουλίες τέτοιου είδους και κυρίως από παιδιά, αποτελούν όαση και αφήνουν μία ελπίδα ότι στο μέλλον κάτι μπορεί να αλλάξει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr