background img
banner
banner

Ισχυρή απάντηση Μητσοτάκη στη λιτότητα Τσίπρα»

Της Γεωργίας Ντάτσικα, Πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας

Μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με τα υπερβολικά φορολογικά βάρη που επέβαλε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας ζωντανά την Τρίτη το πρωί από την Αθήνα στο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg. «Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι υπερβολικά υψηλός» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τη μείωσή του, αποκαθιστώντας παράλληλα την αξιοπιστία της Ελλάδας στο πεδίο της υλοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. «Η ελληνική οικονομία έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα από τους φόρους και δεν μπορεί να αναπτυχθεί με αυτό το φορολογικό βάρος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην παρατεταμένη λιτότητα που επέβαλε στην οικονομία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η μείωση των φόρων δεν θα δώσει μόνο ανάσα στη μεσαία τάξη, αλλά θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις επενδύσεις και τις τράπεζες. «Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από ότι ήταν αναγκαίο» υπογράμμισε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμο το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και δεσμεύτηκε για τις εξής ενέργειες:
1. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
2. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας.
3. Μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος δύο ετών.
Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στην απλοποίηση των διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας και στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος παράλληλα με την οικοδόμηση μιας νέας αξιοπιστίας στη σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της. «Θα υπερβούμε πρώτοι τον καταστροφικό λαϊκισμό». «Η Ελλάδα συναντήθηκε με τον λαϊκισμό το 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι η χώρα μας πλήρωσε πολύ ακριβά αυτήν την περιπέτεια, αλλά πλέον βρίσκεται «μπροστά από τις εξελίξεις» και ότι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα σφραγίσει την υπέρβαση αυτής της εποχής, στέλνοντας μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr