background img
banner
banner

Η στρατηγική της ΝΔ με στόχο τη νίκη στις επικείμενες Εκλογές

Της Γεωργίας Ντάτσικα, Πολιτικό Στέλεχος Ν.Δ.

Με πυξίδα την προοπτική να στηθούν τετραπλές κάλπες τον προσεχή Μάιο πορεύεται η «γαλάζια» στρατηγική, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκπέμπει μήνυμα ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα του στελεχικού δυναμικού και να εξακολουθεί να τονίζει τον πολιτικό χαρακτήρα των περιφερειακών εκλογών και την πίστη του στην επικράτηση ακόμα και σε όλες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ έχει καταρτίσει συγκεκριμένο πλάνο στοχευμένων επισκέψεων και ενεργειών του Προέδρου και των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ., μέσω των οποίων θα εξυπηρετηθεί η διπλή επιδίωξή της όσο το δυνατόν αρτιότερης μετάδοσης του κυβερνητικού προγράμματος σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και της στήριξης των υποψήφιων περιφερειαρχών που έχουν λάβει το χρίσμα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι σαφές ότι μαζί με τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, σημαντικό στίγμα στις πολιτικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν, θα δώσει και το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι ψηφοφόροι στις περιφέρειες της χώρας.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εικόνα των προτεραιοτήτων του στο μέτωπο των περιφερειών, πραγματοποιώντας σειρά περιοδειών μέσω των οποίων επιχειρεί να καταδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την κάθε περιοχή και να συνδέσει τις επιλογές των υποψήφιων περιφερειαρχών με την άσκηση της κατά τόπους πολιτικής από την ώρα που η Ν.Δ. θα ανέλθει στην εξουσία. Ως εκ τούτου, πέραν των καθιερωμένων συναντήσεων με κομματικά στελέχη, συνομιλεί ο ίδιος με πολίτες και παραγωγικούς φορείς, ενώ έχει επαφές και με τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός που ελάχιστες φορές έχει επαναληφθεί στο παρελθόν από πολιτικό αρχηγό.

Ωστόσο, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες της ΝΔ εισέρχονται σε μια νέα φάση και εξαρτώνται άμεσα από τα δεδομένα των πρώτων μυστικών δημοσκοπήσεων που μελετούν οι επιτελείς και στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι προσωπικές ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επικεντρωθούν σε δύο άξονες. Αφενός, στη διατήρηση των σκήπτρων στις περιφέρειες που βρίσκονται ήδη σε νεοδημοκρατικά χέρια και, αφετέρου, σε εκείνες που, αν κερδηθούν, θα ενισχύσουν σημαντικά το πολιτικό γόητρο της Ν.Δ. και θα καταστήσουν αδιαμφισβήτητη την πρωτοκαθεδρία του «γαλάζιου» στον αυτοδιοικητικό χάρτη που θα προκύψει το βράδυ των εκλογών.

Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές , επαναλαμβάνει διαρκώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να περάσει στους ψηφοφόρους το μήνυμα ότι ακόμη και εάν δεν γίνουν εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές , η ευρωκάλπη αποκτά κρίσιμο πολιτικό χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ ούτως ή άλλως έχει χαράξει στρατηγική εθνικών εκλογών εν όψει του Μαΐου και γαλάζια στελέχη θέλουν να κρατούν ζεστό και το σενάριο της προκήρυξης σε πρόωρες εθνικές εκλογές ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές ή να συρθεί τελικά σε εθνικές κάλπες τον Ιούνιο , εφόσον υποστεί συντριπτική ήττα στην κάλπη των Ευρωεκλογών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr