background img
banner
banner

Η κατολίσθηση στην Ζαχλωρού καθήλωσε τον Οδοντωτό.

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Η αναστολή δρομολογίων του Οδοντωτού σιδηρόδρομου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας της κατολίσθησης στο δρόμο της Ζαχλωρούς, έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, που βλέπει να χάνονται επισκέπτες εξαιτίας του γεγονότος.

Η κατολίσθηση συνέβη την Παρασκευή 18 Απριλίου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στο δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα της Ζαχλωρού και ακριβώς από πάνω από την γραμμή του Οδοντωτού.

Την επόμενη ημέρα, μετά το πρώτο δρομολόγιο η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε εντολή για αναστολή για λόγους ασφάλειας. Την ίδια ημέρα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΙΓΜΕ,  αλλά και μηχανικοί, τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και από το Δήμο Καλαβρύτων.

Η διαπίστωση που έκαναν είναι ότι η κατολίσθηση είναι σε εξέλιξη με το οδόστρωμα να έχει σκάσει και ο κίνδυνος για να φτάσει το φορτίο μέχρι τις γραμμές του Οδοντωτού είναι μεγάλος.

Ελεγχόμενη έκρηξη

Αποφασίστηκε λοιπόν στις 2 Μαΐου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος που θα έχει μια κατολίσθηση στο μέλλον. Μέχρι τότε βεβαίως ούτε λόγος για δρομολόγια στον Οδοντωτό, που όπως όλα δείχνουν θα μείνει αρκετό διάστημα καθηλωμένος μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο δρόμο πάνω από τις γραμμές και να γίνουν όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται προκειμένου η διέλευση από τη γραμμή να είναι ασφαλής.

Με παρέμβαση του προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζημιά στην τοπική οικονομία με τον πρόεδρο του Γιάννη Καραπαναγιώτης να ζητά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, να εκτελούνται δρομολόγια από το Διακοπτό μέχρι την Ζαχλωρού τουλάχιστον.

Εν τω μεταξύ την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων αφού η Ζαχλωρού ανήκει στην επικράτεια του για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη γρήγορη διευθέτηση του μείζονος για την περιοχή ζητήματος, που θα επιφέρει πλήγμα στην τουριστική κίνηση όσο το τρενάκι δεν κάνει τα δρομολόγια Διακοπτό- Καλάβρυτα και αντίστροφα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr