background img
banner
banner

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ: «Υπόλογοι, η κυβέρνηση και ο εκλεκτός της στον Δήμο, για την οριστική κατάργηση του ΤΕΙ Οπτικής»

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του Υποψηφίου Δημάρχου Αιγιάλειας Χρήστου Γούτου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Λαμβάνοντας γνώση του τελικού Σχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα) με το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκφράζουμε την απόλυτη δυσαρέσκεια και αντίθεσή μας σε αυτό, σε ότι έχει να κάνει με την τύχη του Παραρτήματος του ΤΕΙ στο Αίγιο.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση, γιατί καταργεί το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας, το οποίο με παλλαϊκό αγώνα της Αιγιάλειας διασώθηκε το 2013 και με τη συμβολή πολλών επετεύχθη η απρόσκοπτη λειτουργία του το 2017.Η ίδια η Κυβέρνηση που το έπραξε, είναι αυτή που εμπαίζοντας τους θεσμικούς φορείς και την κοινωνία της Αιγιάλειας, τώρα το καταργεί, χωρίς καμία διαβούλευση και καμία μελέτη βιωσιμότητας.

Αντ’ αυτού ρίχνει «στάχτη στα μάτια» μας, με τη μεταφορά του Τμήματος Λογοθεραπείας, από την Πάτρα, ως 2ο Τμήμα στο ΤΕΙ Αιγίου. Καλοδεχούμενο μεν, αλλά όχι περικόπτοντας αυτό της «Οπτικής-Οπτομετρίας» με την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή του υπόσταση.

Καλούμε σε γενικευμένη αντίδραση, ενάντια στο Σχέδιο της Κυβέρνησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους τοπικούς της συμμάχους και συνοδοιπόρους (ενόψει Δημοτικών Εκλογών) ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας και Υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, να καταδικάσουν ευθέως το Σχέδιο και ν’ αντιταχθούν σε αυτό χωρίς υπεκφυγές.

(Υ.Γ: Για ποια αλήθεια στήριξη της πρ. υπουργού Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου, στα θέματα της περιοχής, επαίρεται ο κ. Καλογερόπουλος, στην «απολογιστική» ανακοίνωση που εξέδωσε για την πρόσφατη συνάντηση τους;)

Τέρμα πια τα μισόλογα. Καθαρές κουβέντες.

Η Κυβέρνηση και οι τοπικοί της συνοδοιπόροι, καθίστανται υπόλογοι στην ίδια την κοινωνία της Αιγιάλειας»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr