background img
banner
banner

«Παράθυρο» για διατήρηση της Οπτικής – Οπτομετρίας

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου, η συνάντηση της επιτροπής των Αιγιαλέων με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με σκοπό την υποβολή αιτήματος της μη αποδυνάμωσης και της ενίσχυσης του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης από την απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το παραμικρό, διεφάνη πως ο μόνος τρόπος διατήρησης του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, είναι να ενταχθεί ως κατεύθυνση στην σχολή Επιστήμης Υλικών και να εξακολουθήσει να εδρεύει στο Αίγιο…

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, εκτός του υπουργού, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με την Σία Αναγνωστοπούλου που δεν παρέστη λόγω άλλων υποχρεώσεων. Την διαδημοτική επιτροπή από την Αιγάλεια αποτελούσαν ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βάσω Ψυχράμη και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Επίσης, παρών ήταν και εκπρόσωπος των φοιτητών του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας.

Διατήρηση διαμέσου άλλης σχολής;

Οι τοπικοί φορείς έθεσαν στον υπουργό το αίτημα διατήρησης του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, παραθέτοντας όλα τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας και του δήμου, με πρωτεύον αυτό της παραχώρησης των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας, μέρος των οποίων επεστράφη και θα αξιοποιηθεί από τον δήμο μέσω προγράμματος, που θα χρησιμεύσει για τις ανάγκες των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως φάνηκε, από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών δεν υπήρξε βούληση για διατήρηση της Οπτικής ως πανεπιστημιακού τμήματος. Από εκεί και πέρα θα διερευνηθεί κατά πόσο θα μπορέσει να ενταχθεί ως κατεύθυνση πλέον και όχι ως Τμήμα, στην σχολή Επιστήμης Υλικών όπου θα λειτουργεί υπό αυτή και θα εδρεύει στο Αίγιο, δεχόμενοι φοιτητές. Βεβαίως, το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει με τα δύο πρώτα χρόνια, διότι η κατεύθυνση δίνεται στα δύο τελευταία των σπουδών. Δεν διευκρινίστηκε δηλαδή εάν γίνει πράξη, κατά πόσο οι φοιτητές της Οπτικής θα φοιτούν μόνο τα χρόνια της κατεύθυνσης στο Αίγιο ή όχι.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να το δεχθεί η πρυτανική αρχή, κάτι που θα διερευνηθεί τις επόμενες ημέρες αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν διότι την Μ. Δευτέρα κατατίθεται στο νομοσχέδιο προς ψήφιση. Ο υπουργός πάντως έδειξε ότι δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση και για την διετή φοίτηση σχολών που προωθεί το υπουργείο, μη αποκλείοντας την δημιουργία διοικητικού κέντρου στο Αίγιο με ταυτόχρονη λειτουργία στο χώρο των πανεπιστημιακών σχολών.

Ενημέρωση και απόφαση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ερωτηθείς από το “protionline.gr” για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, εν αναμονή των εξελίξεων των ημερών, αρκέστηκε να πει πως η συζήτηση εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, σημειώνοντας: ΄΄Όλοι οι συμμετέχοντες της Επιτροπής παραθέσαμε τα επιχειρήματά μας για την διατήρηση του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας και συμφωνήσαμε με τον υπουργό πως πρέπει να λειτουργήσουμε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα με τον καλύτερο τρόπο. Οι επόμενες πέντε ημέρες θα είναι καθοριστικές καθώς θα γίνουν κάποιες συζητήσεις εν αναμονή των εξελίξεων. Αύριο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ενημερώσουμε το Σώμα για τα μέχρι τώρα δεδομένα και θα προχωρήσουμε σε λήψη απόφασης΄΄. Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος έκανε γνωστό πως έγινε συζήτηση για τα Τμήματα διετούς φοίτησης, τονίζοντας πως ο δήμος είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εφόσον λειτουργούν παράλληλα με τα πανεπιστημιακά τμήματα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr