background img
banner
banner

Πράσινες Γωνίες Ανακύκλωσης σε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ Η (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α.)

Στη δημιουργία «Πράσινων Γωνιών Ανακύκλωσης» σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του δήμου Αιγιαλείας, προσανατολίζεται η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφελείας Ποιοτική Ανάπτυξη Ρεαλιστικών Επιθυμιών Αναγκών (Κοιν.Σ.Επ Π.Α.Ρ.Ε.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που υλοποιεί. Μάλιστα, κατέθεσε σχετική πρόταση στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας ώστε να προωθήσει το θέμα.

  • Εξωτερικά των νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: Ιδιαίτερα, σκοπός είναι να τοποθετήσει ένα κάδο ανακύκλωσης σε εξωτερικό φυλασσόμενο χώρο των σχολείων. Ο συγκεκριμένος κάδος θα είναι για πλαστικό (νάιλον, πλαστικά μπουκάλια, καπάκια) και αλουμινένια κουτάκια.
  • Εσωτερικά των νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: Εσωτερικά του κτιρίου θα δοθούν δύο χάρτινοι κάδοι μόνο για χαρτί Α4.
  • Αποθήκες των νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: Θα δοθούν επίσης και 2τμχ big bag (τσουβάλια μισού τόνου) για να τοποθετούν βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες ή οτιδήποτε άλλο έχουν τα σχολεία σε ανακυκλώσιμο χαρτί.

Περισσότερες πληροφορίες ανακύκλωσης υλικών

H ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. ανακυκλώνει επίσης τα παρακάτω υλικά: Πλαστικές παλέτες είτε καινούργιες είτε κατεστραμμένες, Πλαστικούς κάδους , μπιτόνια, τελάρα είτε καινούργια είτε κατεστραμμένα, Ξύλινες παλέτες (να μην είναι κατεστραμμένες), Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές παντός τύπου, Καλώδια παντός τύπου, Μέταλλα (σίδηρο, αλουμίνιο, χαλκό κτλ), Σπασμένες καρέκλες ή θρανία. Τα παραπάνω υλικά παραλαμβάνονται κατόπιν συνεννοήσεως με την ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική χρέωση για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από την ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. για τις πράσινες γωνίες ανακύκλωσης, αλλά ούτε και η εταιρεία θα έχει κάποια υποχρέωση. Υποχρεούται μόνο να καταθέτει βεβαίωση ανακύκλωσης για όλα τα υλικά που παραλαμβάνονται εκτός χαρτιού και πλαστικού. Σε εβδομαδιαία βάση θα περνά από τον χώρο να παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά που υπάρχουν στους εν λόγω κάδους ή σε περίπτωση που οι κάδοι γεμίσουν νωρίτερα από τα σχολεία θα ειδοποιείται η εταιρεία.
Σκοπός είναι σε χρονικό διάστημα 3 μηνών να δημιουργήσουν Πράσινες Γωνίες ανακύκλωσης σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου Αιγιαλείας, έτσι ώστε από την νέα σχολική χρονιά, κάθε σχολείο να έχει την δική του πράσινη γωνία ανακύκλωσης. Σε κάθε σχολείο χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή ενός δασκάλου και δύο μαθητών για την ορθή λειτουργία των πράσινων γωνιών.

Σχετικά με την επιβράβευση όλων των σχολείων η εταιρεία θα μπορεί από την νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 να διαθέτει μια κούτα με χαρτί Α4 μηνιαίως σε κάθε σχολείο.
Επίσης, στόχος της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α για την νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 είναι να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου σε όλα τα σχολεία. Επίσης, από την νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 θα διοργανωθούν από την εταιρεία ημερίδες ενημέρωσης σε κάθε σχολείο με την συμμετοχή όλων των δασκάλων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς επίσης και όλων των μαθητών με θέμα την ανακύκλωση από ειδικούς περιβαλλοντολόγους της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr