background img
banner
banner

Παναιγιάλειος “ώρα μηδέν” ή ευκαιρία να αναγεννηθεί από τις “στάχτες” του;

ΙΣΩΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ “ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ” ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο Παναιγιάλειος τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ, για μόλις δεύτερη φορά από την περίοδο 1959 -60 που θεσπίστηκε η Α΄ Εθνική. Σε όλη αυτή τη διαδρομή των 60 χρόνων έπαιξε στο τοπικό μόνο την περίοδο 1988-89, αλλά ανέκαμψε γρήγορα επιστρέφοντας στις Εθνικές κατηγορίες στο τέλος της ίδιας σεζόν.

Ήταν άλλες όμως οι εποχές αλλά και η δυναμική του συλλόγου τότε. Με Αιγιώτες ποδοσφαιριστές, που αν έπαιζαν σήμερα θα πρωταγωνιστούσαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και τον κόσμο να μην τον εγκαταλείπει, ξεχώριζε από τις υπόλοιπες ομάδες και ήταν θέμα χρόνου η άνοδος. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τέμενη, ο κόσμος ξεπερνούσε τους 2.000(!) στο γήπεδο ενώ και εντός έδρας επικρατούσε η ίδια εικόνα, στα περισσότερα τουλάχιστον ματς.

Καμία σχέση δηλαδή με το σήμερα που ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και μάλλον με το δίκιο του αφού νοιώθει απογοητευμένος, ακόμη και προδομένος με τα όσα βιώνει εδώ και πολλά χρόνια και δεν αναφερόμαστε μόνο στο σήμερα. Υποβιβασμούς στα χαρτιά, πλαστογραφίες, πικρές ήττες σε καθοριστικά παιχνίδια που έκριναν ανόδους ή υποβιβασμούς, γκρίνιες και κόντρες παραγόντων, υπέρογκα χρέη, προσφυγές παικτών και ο… κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Οι πίκρες είναι πολύ περισσότερες από τις χαρές, αλλά αυτή ομάδα αποδεικνύεται εφτάψυχη και πάντα βρίσκει τον τρόπο να σταθεί στα πόδια της και να επιστρέψει.

Το θέμα είναι, τώρα, πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ανακάμψει; Τι προοπτικές υπάρχουν; Ακόμη και αν τελικά παραμείνει μέσω αναδιάρθρωσης στη Γ΄ Εθνική (γιατί “παίζει” και αυτό το σενάριο) θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κατηγορίες ή θα έχουμε “μία από τα ίδια”;

Κυριαζόπουλος, Δεληγιάννης, Μπαλαφούτης

Συνεχίζουν… μέχρι νεωτέρας

Αυτό που (πρέπει να) ενδιαφέρει όλους είναι το παρόν και το μέλλον της ομάδας και όχι να ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε φέτος, τι έφταιξε πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια και φτάσαμε μέχρι εδώ. Βεβαίως, καλό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη του παρελθόντος αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα είναι “φαύλος κύκλος” και με το να τα σκαλίζεις δεν βγάζεις άκρη. Δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε γκρίνια και έντονες αντιπαραθέσεις γιατί ο καθένας έχει τη δική του άποψη και εμμένει σε αυτή.

Η επόμενη μέρα λοιπόν και αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για να υπάρξει διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση, οι άνθρωποι που ανέλαβαν πέρυσι συνεχίζουν και τη νέα χρονιά. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι τουλάχιστον και ίσως με διαφοροποιήσεις στις διοικητικές θέσεις. Το ανακοίνωσαν άλλωστε μέσω ανάρτησης στη σελίδα τής ομάδας στο facebook. Mε τίτλο “Παραμένουμε “στρατιώτες” για την αναγέννηση της “Μαύρης Θύελλας” αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση:

“Η φετινή χρονιά για τον Παναιγιάλειο εξελίχθηκε σε τραγική, βέβαια χωρίς να σημαίνει ότι ψάχνουμε δικαιολογίες έχοντας κάνει και εμείς τα λάθη μας, διότι ξεκινήσαμε αργά το στήσιμο της ομάδος μας. Θα πρέπει όμως να μας αναγνωριστεί ότι κάναμε προσπάθεια, ότι δαπανήθηκαν χρήματα που ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας και γενικά κάναμε προσπάθεια για το καλύτερο.
Η επόμενη μέρα θα μας βρει “στρατιώτες” για το καλό του ιστορικού συλλόγου μας. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε για να φέρουμε πάλι τον Παναιγιάλειο στις εθνικές κατηγορίες και θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε διοικητικά με νέα άτομα. Βέβαια, αν υπάρξει διοικητική λύση που θα εγγυηθεί καλύτερο αύριο για τον ιστορικό μας σύλλογο, φυσικά και είμαστε ανοικτοί σε κάθε υγιή πρόταση.

Σκοπός μας είναι η αναγέννηση της ομάδος μας. Ωστόσο, υπάρχουν ελπίδες ακόμη μέσω της αναδιάρθρωσης η ομάδα μας να αγωνίζεται του χρόνου στις εθνικές κατηγορίες”.

Μοντζολής, Δεληγιάννης και Σωτηρόπουλος στο “Il centrale (Jimmys) cafe”… καταστρώνουν (;) τα σχέδιά τους για την επόμενη σεζόν

Αν δεν κερδίζεις Φοίβο και Αμαλιάδα…

Κλείνοντας, ας κάνουμε και μία αναφορά στο αγωνιστικό μέρος της φετινής “μαύρης” χρονιάς. Η ομάδα ήταν τραγική. Δεν βλεπόταν κυριολεκτικά και ο υποβιβασμός ήταν θέμα χρόνου ακόμη και σε αυτόν τον όμιλο που οι περισσότερες ομάδες ήταν κάτω του… μετρίου. Με εξαίρεση 3-4 άντε 5 ποδοσφαιριστές οι υπόλοιποι άλλες εποχές δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από τα… αποδυτήρια του Παναιγιαλείου. Θα πει κάποιος, δεν φταίνε οι παίκτες αλλά αυτοί που τους επέλεξαν. Και ίσως να έχουν δίκιο. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά περισσότερο πάθος και ψυχή για να κερδίσεις στην έδρα σου τον υποβιβασμένο Φοίβο Κρεμαστής και στην Αμαλιάδα τον Αστέρα, που ήταν η χειρότερη ομάδα σε όλη τη Γ΄ Εθνική χωρίς να πετύχει ούτε μία νίκη. Γιατί, ουσιαστικά αυτές οι δύο ισοπαλίες ήταν που οδήγησαν τον Παναιγιάλειο στον υποβιβασμό.

Εν κατακλείδι, ίσως έφτασε η στιγμή η ιστορική μας ομάδα να αναγεννηθεί από τις “στάχτες” της, να ξεκινήσει από γερές και στέρεες βάσεις, να δοθεί βάρος στις ακαδημίες να καταφέρει η (όποια) διοίκηση να συσπειρώσει τον κόσμο του Αιγίου και να τον φέρει ξανά στο γήπεδο.

Ο χρόνος θα δείξει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr