background img
banner
banner

Επιτυχημένη η ποδηλατάδα στην Αλυκή | ΦΩΤΟ

Η ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΥΚΗΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ξεχωριστή δράση εξωστρέφειας που διοργανώθηκε από την ΔΗΚΕΠΑ σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής Αιγίου ‘’Ο Άγιος Νικόλαος’’. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 21 Απριλίου από τις 17:30 μέχρι τις 19:00, ο παραλιακός δρόμος της Αλυκής από το παλιό λιμάνι μέχρι τον υδροβιότοπο, μετατράπηκε σε ποδηλατοδρόμο και σε πεζόδρομο, δίνοντας την ευκαιρία στους Αιγιώτες να ‘’επαναπροσεγγίσουν’’ την δημοφιλή παραλία και τον υδροβιότοπο χωρίς το αυτοκίνητο ή την μηχανή τους! Στην δράση συμμετείχε και η ομάδα φωτογραφίας της ΔΗΚΕΠΑ, ενώ μουσική νότα στην διαδρομή έδωσε και γνωστός DJ.

Αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου

Μικροί και μεγάλοι δήλωσαν το ‘’παρών’’ στην εντυπωσιακή και συνάμα εποικοδομητική δράση της ΔΗΚΕΠΑ, απολαμβάνοντας ένα όμορφο απόγευμα στην φύση. Μάλιστα, στον χώρο του υδροβιότοπου είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν τα πουλιά της Αλυκής και να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή. Ορισμένοι επισκέπτες κυκλοφόρησαν ελεύθερα με τα ποδήλατά τους, ενώ άλλοι προτίμησαν χαλαρή βόλτα μέχρι τον υδροβιότοπο, όλοι όμως φάνηκαν να χαίρονται στο έπακρο τις δραστηριότητές τους.

Οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση των Αιγιωτών, ελπίζοντας ότι παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν. ‘’Χαίρομαι πολύ για την ανταπόκριση των Αιγιωτών στην ποδηλατάδα που διοργανώσαμε στην Αλυκή. Η προσέλευσή τους , δίχως αυτοκίνητα, τους πρόσφερε ακόμα πιο όμορφες στιγμές. Θα θέλαμε πολύ να ξαναγίνουν παρόμοιες δράσεις’’, ανέφερε χαρακτηριστικά στο “protionline.gr”, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Μαρία Παπαχριστοπούλου.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος φάνηκε και ο Θοδωρής Πανουτσόπουλος, περιβαλλοντολόγος και συνεργάτης της ΔΗΚΕΠΑ. Όπως δήλωσε και στο “protionline.gr”, ’’Αισθανόμαστε πάρα πολύ ωραία με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Είναι σημαντικό να δούμε την Αλυκή χωρίς αυτοκίνητα και μηχανές. Πόσο μάλλον να γνωρίσουμε τον υδροβιότοπό της, ο οποίος είναι ένα ζωντανό μουσείο.’’

Επιθυμία για συνέχεια περιβαλλοντικών δράσεων

Να τονιστεί ότι η ‘’Ποδηλατάδα στην Αλυκή’’ αποτελεί το τέλος ενός επιτυχημένου κύκλου δράσεων που περιλάμβαναν την εκπαιδευτική έκθεση φωτογραφίας ‘’Αλυκή Αιγίου-Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα’’ που φιλοξενήθηκε στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου από τις 5-20 Απριλίου και την εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Αιγίου την Κυριακή 7 Απριλίου.

Η θετική ανταπόκριση του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις, αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για την συνέχεια αντιστοίχων πρωτοβουλιών. Όπως ανέφερε στο “protionline.gr” και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου ‘’Ο Άγιος Νικόλαος’’, Νίκος Παπαδόπουλος, ‘’ Είναι πολύ ευχάριστο που πραγματοποιηθήκαν τρεις πρωτοφανείς δράσεις για την πόλη μας. Ευχόμαστε να υπάρξουν και νέες εκδηλώσεις, γιατί οι προηγούμενες είχαν μεγάλη συμμετοχή’’.

Ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι με αυτές τις διοργανώσεις, τέθηκαν οι βάσεις για την συνέχεια νέων περιβαλλοντικών δράσεων.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Αιγιαλείας, Κώστα Παπακωνσταντίνου, ‘’Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι ότι με τον κύκλο δράσεων μπήκαν οι βάσεις για μία συνέχεια Είχαμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις παλιότερα, αλλά δεν συνεχίστηκαν. Οπότε, καλό θα ήταν η νέα δημοτική αρχή να δεσμευτεί για την προστασία και την ανάδειξη του υδροβιότοπου. Επειδή ο κόσμος ρωτάει για ενημερωθεί, θα ήταν πολύ χρήσιμος και ο διαμοιρασμός ενημερωτικών φυλλαδίων’’.

Μεταξύ άλλων στην δράση παραβρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας της Αιγιαλείας, Βασίλης Χριστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Τσουκαλά και Διαμάντω Βασιλακοπούλου και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, Παναγιώτης Νύχτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr