background img
banner
banner

Επιπλέον χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές του δήμου

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Επιπλέον ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Αιγιαλείας, δεδομένου ότι οι τακτικές επιχορηγήσεις παραμένουν καθηλωμένες τα τελευταία χρόνια ενώ οι λειτουργικές ανάγκες είναι αυξημένες, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Επίσης, προχώρησε σε κατανομή της β΄ τακτικής επιχορήγησης 2019 για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Η Δ.Ε.Π. και εν συνεχεία το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην προχθεσινή συνεδρίασή του, προχώρησαν στην Β΄ Κατανομή της τακτικής επιχορήγησης 2019 στις δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αιγιαλείας (Β΄δόση) κατανομή και απόδοση ποσού 133.609,28 ευρώ, ως εξής: Για την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης, ποσού 77.404.96 € στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή των σχολικών τροχονόμων ύψους 7.920 € και αφορά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019, καθώς και την κάλυψη δαπάνης γάλακτος των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου, που ανέρχεται στο ποσό των 2.013 € και αφορά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019. Την κατανομή και απόδοση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης (Β΄δόση) για την Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, ποσού 56.204,32 € στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η δαπάνη γάλακτος των σχολικών καθαριστριών που ανέρχεται στο ποσό των 1.000 € και αφορά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019.

Η κατανομή κατ’ αυτό τον τρόπο προτάθηκε από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π. Δημήτρη Φιλιππάτο και έγινε αποδεκτή με βάση την νομοθεσία και τις αντικειμενικές ανάγκες των σχολείων που ως τώρα έχουν διαμορφωθεί σε αναλογία αυτών των αναγκών. Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε δεκτή ομόφωνα.

Για να εξυπηρετηθούν οι λειτουργικές ανάγκες από τα νέα Τμήμα Ένταξης που δημιουργούνται

Επιπλέον, η Δ.Ε.Π. έλαβε ομόφωνη απόφαση για την κατανομή ποσού 4.000€με τίτλο «προαιρετικές εισφορές στις σχολικές επιτροπές» για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών». Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιαλείας εγκρίθηκε η 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Στην αναμόρφωση δημιουργήθηκε κωδικός προκείμενου να εξυπηρετηθούν οι λειτουργικές ανάγκες των τμημάτων ένταξης στις σχολικές μονάδες του Δήμου . Επίσης με τις υπ αρ 6 & 5 Αποφάσεις της ΔΕΠ δόθηκε θετική γνωμοδότηση ως προς την ίδρυση πέντε νέων τμημάτων ένταξης στην Α/βμια Εκπ/ση και ενός στην Β/θμια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και του γεγονότος ότι η τακτική κρατική επιχορήγηση παραμένει σταθερή κρίθηκε επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων στις οποίες λειτουργούν η θα ιδρυθούν τμήματα ένταξης. Αποφασίστηκε έτσι να κατανεμηθεί το ποσό των 3.000 € στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Τμημάτων ένταξης των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας και ποσό 900 € στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Τμημάτων ένταξης των σχολικών μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr