background img
banner
banner

Λειτουργία Τμήματος Λογοθεραπείας ΤΕΙ στο Αίγιο!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΣΑΦΕΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ

Σε ανοιχτή «μάχη» μετατρέπεται η συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου. Την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου μέσα από το οποίο προκύπτει λειτουργία Τμήματος Λογοθεραπείας στο Παράρτημα του Αιγίου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χάρτη της περιοχής!

Ειδικότερα, το Σχέδιο Νόμου προβλέπει τη δημιουργία τριών νέων σχολών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οι οποίες είναι: Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας.

Η ακαδημαϊκή τους λειτουργία αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση την Σχολή Νομικών Επιστημών, η ακαδημαϊκή λειτουργία της οποίας αρχίζει με την έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Τμήματος Νομικής.

Τα Τμήματα

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύονται τα εξής Τμήματα:

  • Νομικής, με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Νομικών Επιστημών,
  • Νοσηλευτικής με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας, Φυσικοθεραπείας με έδρα το Αίγιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας,
  • Λογοθεραπείας με έδρα το Αίγιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας,
  • Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Πύργο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας,
  • Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, με έδρα το Μεσολόγγι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
  • Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής, με έδρα το Μεσολόγγι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
  • Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
  • Τεχνολόγων Γεωπόνων, με έδρα την Αμαλιάδα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
  • Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, με έδρα το Μεσολόγγι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
  • Γεωργικής Βιοτεχνολογίας, με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
  • Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης Επιχειρήσεων,
  • Διοίκησης Τουρισμού, με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης Επιχειρήσεων,
  • Ιστορίας – Αρχαιολογίας, με έδρα το Αγρίνιο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Αυτό σημαίνει ότι το υπάρχον Τμήμα Φυσικοθεραπείας που λειτουργεί στο Αίγιο εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αναβαθμίζεται και εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας, ενώ συνεχίζει να εδρεύει στο Αίγιο. Το νεότερο είναι ότι στο Αίγιο θα λειτουργήσει και το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, επίσης εντασσόμενο στη Σχολή Επιστημών Υγείας.
Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων που ιδρύονται και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Ακόμη, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατανέμονται στα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου τα ακίνητα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, τα οποία περιέρχονται σε ένα από τα δύο Ιδρύματα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, σύμφωνα με την απόφαση.

Ένταξη μελών Δ.Ε.Π.

Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών ως εξής:

  • α) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • β) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • γ) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • δ) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Αντίστοιχα και για τα Τμήματα άλλων πόλεων.

Οι φοιτητές της Οπτικής θα ενταχθούν σε Τμήματα του Πανεπιστημίου…

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, όσοι δηλαδή κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται από το πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έτσι, οι φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται σε ένα από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, με δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους

Η προθεσμία έκδοσης της απόφασης της οικείας Συγκλήτου για την έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας των Τμημάτων και την εισαγωγή των πρώτων φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021, κατ’ εξαίρεση εκδίδεται έως τις 31 Ιουλίου 2019.

Όπως παρατηρεί κανείς, στο Σχέδιο δεν γίνεται ειδική αναφορά για την έδρα του Τμήματος ΤΕΙ Οπτικής και Οπτομετρίας, ούτε για το πώς θα λειτουργήσει. Αναφέρεται μόνο το γεγονός ότι οι φοιτητές του θα ενταχθούν σε ένα από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, γεγονός που καθιστά αβέβαιη την συνέχιση της λειτουργίας του στο Αίγιο, με την σημερινή του μορφή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr