background img
banner
banner

Τελευταίο τριήμερο παραστάσεων για «Τα γενέθλια της Ιφιγένειας»

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΕΦΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Θ.Ε.Α.

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α) θα πραγματοποιήσει το τελευταίο τριήμερο των «γενεθλίων της Ιφιγένειας» τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνοντας έτσι έναν κύκλο προγραμματισμένων παραστάσεων στο «Πολύκεντρο» Αιγίου που μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της παράστασης σε πραγματικό θέατρο.

Στα σχέδια της ομάδας είναι το καλοκαιρινό φεστιβάλ Θεατρικών Συναντήσεων στο Αίγιο και η συμμετοχή της σε ορισμένα ακόμη φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες στην Αθήνα και στην ευρύτερη Ελλάδα.

Και στην πρεμιέρα αλλά και τις επόμενες μέρες πολλοί θεατές παρακολούθησαν το νέο εγχείρημα της ομάδας με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν ήταν λίγοι όσοι επαίνεσαν τη νέα αυτή δουλειά της Θ.Ε.Α και κυρίως αναφέρθηκαν στην αξιόλογη και πρωτότυπη εγχώρια δημιουργία σε όλα τα επίπεδα (θεατρικό κείμενο, σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμοί, ερμηνείες, φωτογραφίσεις ακόμη και πρωτότυπο τραγούδι). Η νέα πρόταση της ομάδας αφορά σε ένα σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό έργο που το έγραψε ένα από τα παλαιότερα μέλη της, ο Σπύρος Γεωργίου που αγγίζει με την πένα του την ελληνική οικογένεια μέσα στην σύγχρονή μας πραγματικότητα, όπου η οικονομική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, η μετανάστευση και τα αδιέξοδα παρελαύνουν με πολλούς τρόπους ώστε –μοιραία-μας κάνουν πρωταγωνιστές.

Μια εξαμελής οικογένεια λοιπόν και η ιστορία της με αφορμή τα γενέθλια της Ιφιγένειας. Η Ιφιγένεια θυσιάζεται τρόπον τινά και εγκαταλείποντας τις πολυπόθητες σπουδές στο Παρίσι εργάζεται πια σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα. Την ημέρα των γενεθλίων της οι άνθρωποί της-αυτοί που αγαπά θα έρθουν πάλι κοντά μετά από πολύ καιρό. Όλοι κάτι έχουν να πουν, ακόμη κι ο παππούς που φαινομενικά τα έχει χαμένα. Μέσα σε ένα διαμέρισμα κάπου στην πλατεία Βικτωρίας, θα ακουστούν πολλές αλήθειες για όλους εκείνους που φτάνει μια ώρα στη ζωή τους να μιλήσουν για τη φυγή, τη δική τους ή των άλλων.

Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στο «Πολύκεντρο»-(Μυρτιά Αιγίου) τις εξής ημερομηνίες: Σάββατο 13, Κυριακή 14, και Δευτέρα 15 Απριλίου. Ώρα: 9:15μ.μ.

Ηθοποιοί- συντελεστές

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Ιφιγένεια: Υρώ Καραμανόγλου, Ελένη: Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Δημήτρης: Γιώργος Σεφέρης, Παππούς: Νάσος Λιβάνης, Ρωμανός: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ευγενία: Μαρία Αγιάννη, Στέφανος: Θεόδωρος Μανεσιώτης, Άνθρωποι της φυγής: Μιχάλης Γεωργίου, Βιβή Κλώτσα, Πόπη Μανεσιώτη, Διονυσία Τζόβολου, Κάτια Φάκου. Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη. Σκηνικά: Γιώργος Σεφέρης. Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης- Σπύρος Ρηγόπουλος. Επιμέλεια κίνησης: Βαρβάρα Σεφέρη-Εύα Παπαγιαννακοπούλου (Σχολή χορού Bella’s), Ενδυματολογική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου-Κάτια Φάκου, Μουσικές Επιλογές: Βαρβάρα Σεφέρη-Υρώ Καραμανόγλου-Εύη Χρόνη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Βασιλείου, Χειρισμός ήχου: Εύη Χρόνη. Φωτογράφιση: Νίκος Ζησιμόπουλος – Χρύσα Κουνινιώτη, Φωτογραφίες πρόβας: Βίκυ Τζουρά, Τεχνική Ομάδα: Γιώργος Σεφέρης- Σπύρος Γεωργίου -Θεόδωρος Μανεσιώτης. Το τραγούδι μελοποιήθηκε από το Βασίλη Ζωιτόπουλο. Ομάδα υποστήριξης: Βάσω Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Ασπρούκου, Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, Γιώργος Κορομπίλης, Ανδρέας Παλαιολόγου, Ευαγγελία Σεφέρη, Νίκος Σεφέρης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr