background img
banner
banner

Έτοιμο να χαρίσει ποιοτικές βραδιές πολιτισμού

ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ”ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ”  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Προετοιμασμένη  να υποδεχτεί το καλοκαίρι και να προσφέρει στους Αιγιώτες ανεπανάληπτες στιγμές ψυχαγωγίας, δηλώνει η ΔΗΚΕΠΑ  μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης στο υπαίθριο θέατρο ”Γεώργιος Παππάς”. Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, το υπαίθριο θέατρο θα είναι ανοιχτό σε όλους και θα πλαισιώσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, μαγευτικές παραστάσεις και πρωτότυπα πολιτιστικά δρώμενα, όπως οι ”Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων”.   Για να κυλήσουν αρμονικά οι διοργανώσεις που εντάσσονται στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού του Αιγίου και οι θεατές να  απολαύσουν στο έπακρο τον χρόνο τους, η ΔΗΚΕΠΑ φρόντισε για την επισκευή της ξύλινης κατασκευής, αφού  είχε υποστεί ζημιές από τις  δυσχερείς καιρικές συνθήκες.

40 εκδηλώσεις για φέτος

Όπως, ανέφερε στο “protionline.gr”  η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Μαρία Παπαχριστοπούλου, ”Αποφασίσαμε την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης της ξύλινης επιφάνειας του Υπαίθριου Θεάτρου “Γεώργιος Παππάς” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου Αλέκος Μέγαρης προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές που είχε υποστεί λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Στο Υπαίθριο Θέατρο φιλοξενούμε κάθε χρόνο πλήθος θεατρικών, μουσικών και εν γένει πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες μέσα σε αυτό το ιδιαιτέρου κάλλους μοναδικό ξύλινο θέατρο της περιοχής, χαρίζουν στο θεατή μία ξεχωριστή εμπειρία”.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν 20 μέρες περίπου και ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα. Μάλιστα, την Δευτέρα  παρουσιάστηκε και η πρώτη εκδήλωση για φέτος με το μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ ”Κι αν ήσουν εσύ;”. Συγκεκριμένα, για το καλοκαίρι του 2019 έχουν δρομολογηθεί 40 εκδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να ενθουσιάσουν τους Αιγιώτες και να ”γεμίσουν” πάλι το θέατρο.

Θεσμός για τις καλοκαιρινές βραδιές

Μόλις οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τα εγκαίνια του θεάτρου ”Γεώργιος Παππάς” και ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα και έχει υποστηρίξει ουκ ολίγες φορές τις δραστηριότητες που διοργανώνονται. Αποτελεί πλέον έναν θεσμό και μία αγαπημένη συνήθεια για τα καλοκαιρινά βράδια των κατοίκων του Αιγίου και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Λεωνίδα Μαυρουδή, ο οποίος συντόνισε το έργο ανέγερσης του υπαίθριου θεάτρου, οι διαδικασίες για την υλοποίησή του ξεκίνησαν το 2005, ενώ η ολοκλήρωσή του πραγματοποιήθηκε  στο διάστημα 2011-2012.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος στo “protionline.gr”, ”Η απόφαση για την δημιουργία του Υπαίθριου Θεάτρου “Γεώργιος Παππάς” πάρθηκε το 2005 στα πλαίσια μίας μελέτης για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΦ ( Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αχαΐας-Φωκίδος)  με την χορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ συνολικά για την ανακαίνιση του  Πολιτιστικού Κέντρου και περίπου 140 χιλιάδες ευρώ για την ανέγερση του υπαίθριου θεάτρου. Να τονιστεί, ότι η μελέτη διεξήχθη από την αρχιτέκτονα του Πολυτεχνείου Πατρών, Μαρία Μαυρουδή, η οποία την διέθεσε δωρεάν στον Δήμο. Οι εργασίες για το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου  που ωφέλησαν την ανέγερση του υπαίθριου θεάτρου, άνηκαν στην γενικότερη ανάπλαση του Αιγίου εξαιτίας των σεισμών, μέσω προηγούμενου προγράμματος που είχε εγκριθεί  το 2003.”

Τέλος, ως προς την αρχιτεκτονική του υπαίθριου θεάτρου, τα διαζώματά του που έχουν κατασκευαστεί από ειδικά διαποτισμένο ξύλο, υπολογίζεται πως μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 1.000 άτομα. Η ορχήστρα του θεάτρου έχει διάμετρο 16,60 μέτρα, ενώ η απόσταση μεταξύ του κέντρου της κυκλικής σκηνής και των πρώτων καθισμάτων είναι 10,80 μέτρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr