background img
banner
banner

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Με νέους ανθρώπους δημιουργούμε ένα νέο τοπίο αισιοδοξίας»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»

Ένα φρέσκο «μυαλό» για την τοπική αυτοδιοίκηση, με ουσιαστικές και υλοποιήσιμες ιδέες και προτάσεις, ο καθηγητής – Φιλόλογος Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος, κατέρχεται στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ποιοτική Αιγιάλεια», της υποψήφιας δημάρχου Αιγιαλείας Βασιλικής Ψυχράμη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αιγίου και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων. Εργάζεται αδιάλειπτα στο χώρο της Εκπαίδευσης τόσο της δημόσιας (τη δεκαετία του ‘90) και έκτοτε της φροντιστηριακής ως συνιδιοκτήτης φροντιστηρίου. Είναι παντρεμένος με τη Φιλόλογο Ευρυδίκη Νικολοβιένη κι έχουν δύο παιδιά. Συμμετείχε ενεργά σε συλλόγους ΕΦΑ, Κεραυνό Αιγίου, Χορευτικό Όμιλο, Ήφαιστο-Αχιλλέα και είναι μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Ο Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος μιλά στο “protionline.gr”  για το κοινό όραμά του με την Βάσω Ψυχράμη και την διάθεσή του να προσφέρει στον τόπο.

Τι επηρέασε την απόφαση σας να συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της ‘’Ποιοτικής Αιγιάλειας’’;

Θεωρώ πως πάντα υπήρξα ενεργός πολίτης και μέσα από το επάγγελμα μου ως εκπαιδευτικός αλλά και ως μέλος της κοινωνίας μας. Την απόφαση μου όμως να ασχοληθώ με την διαχείριση και διοίκηση του Δήμου μας την επηρέασαν κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι / παράγοντες. Πρώτος και καθοριστικός, η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, άθλιες συνθήκες που αρμόζουν περισσότερο σε υπανάπτυκτες χώρες, χωρίς διάθεση υπερβολής, εικόνες ντροπής, με γειτονιές, χωριά, παραλίες γεμάτες απορρίμματα, μια καθημερινότητα καταπιεστική, με κυκλοφοριακά προβλήματα, ηχορύπανση, με αταξία, με παρανομία, με αδυναμίες στον έλεγχο των αδέσποτων ζώων, με παντελή έλλειψη οργάνωσης, πρόνοιας, προγραμματισμού, υποδομών, αναπτυξιακών προοπτικών, με προβλήματα Οδοποιίας, πρόσβασης στις ορεινές περιοχές και κοινότητες και πολλά ακόμα. Όλα αυτά μπορώ να πω πως αποτέλεσαν πρόκληση για μένα και δεν μου επιτρέπουν να μείνω απαθής, αδιάφορος. Εξάλλου πιστεύω ακράδαντα στην συμμετοχή και στην συνεχή προσπάθεια που είναι αυτή που δίνει ουσιαστικό νόημα στη ζωή μας.
Ένας δεύτερος λόγος και εξίσου όμως σημαντικός με το πρώτο είναι υποψηφιότητα της κ. Ψυχράμη. Την γνωρίζω αρκετά χρόνια και έχω άποψη αλλά και θαυμασμό για την εργατικότητα, την γνώση, την διάθεση που έχει επιδείξει στις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητα και το ήθος της. Επιπλέον μας συνδέουν και κοινά οράματα για το Δήμο μας.

Μιλήσατε για κοινά οράματα. Ποιο περιεχόμενό τους δίνετε;

Νομίζω πως είναι ώρα να διεκδικήσουμε την ποιότητα στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας και να την εξασφαλίσουμε μαζί με την συνεργασία και την βοήθεια όλων των δημοτών. Οραματιζόμαστε ένα δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό, με έμφαση στον άνθρωπο. Μια Αιγιάλεια ποιοτική, με σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον, που αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες και τις σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορικής, τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Μια Αιγιάλεια ‘’Αρχόντισσα’’ που διεκδικεί το δικό της μερίδιο ανάπτυξης και αποτελεί πυλώνα πολιτισμού. Το πρόγραμμα μας με προτεραιότητα στην διαχείριση των απορριμμάτων, αφού ως θέμα δε συγχωρεί καμιά άλλη αναβολή η καθυστέρηση, έχει διανεμηθεί ήδη και γίνεται αποδεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους συμπολίτες μας.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ψηφοδελτίου της “Ποιοτικής Αιγιάλειας”;

Αλήθεια είναι πως το ψηφοδέλτιο μας έχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν έχει θέσει υποψηφιότητα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όμως απαρτίζεται από επιστήμονες, από επιτυχημένους επαγγελματίες, που έχουν επιδείξει έργο στην πόλη μας, από ανθρώπους που συμμετέχουν σε οργανώσεις, κινήματα, ευαισθητοποιημένους πολίτες που διακρίνονται για το ήθος, την διάθεση για προσφορά, το ζήλο για την επίλυση των προβλημάτων. Επομένως, δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά σίγουρα δεν είναι και ανεπάγγελτοι που αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση και αυτό για μένα είναι διαφορά και μεγάλο πλεονέκτημα. Εκτός αν βέβαια δεχτούμε πως οι λύσεις μπορούν να βρεθούν από εκπροσώπους του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας, από ανίερες συμμαχίες, από τις πολιτικές δήθεν ‘’αυθεντίες’’. Στο επίπεδο τώρα της πρότασής μας για το δημαρχιακό θώκο, εκεί το πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφιοτήτων, όπως καταγράφεται από τις έρευνες είναι καταλυτικό. Η Βασιλική Ψυχράμη επιλέγεται ως καταλληλότερη δήμαρχος και τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.

Τι θα λέγατε στους συμπολίτες μας έξι μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου;

Θα ήθελα σίγουρα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα στους νέους μας, θα μου επιτρέψετε να έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στους νέους λόγω της εκπαιδευτικής μου ιδιότητας, να τους προσκαλέσω στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και με αίσθημα ευθύνης να αντισταθούν σε όλους αυτούς που τους θέλουν δέσμιους της ανάγκης και ‘’δεδομένους’’, στις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, στους θιασώτες του πολιτικού αναλφαβητισμού που επιδιώκουν να εκφράσουν την γενιά της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα με πρακτικές και έργα βιτρίνας μιας άλλης εποχής.

Φίλες και φίλοι, σας καλώ να συνταχτείτε με την ‘’Ποιοτική Αιγιαλεία’’ και με την υποψήφια δήμαρχο κ. Βασιλική Ψυχράμη. Η ώρα της ευθύνης είναι τώρα. Η ώρα της πρώτης γυναίκας δημάρχου είναι τώρα. Δώστε με την ψήφο σας δύναμη στους Νέους ανθρώπους για μια Νέα αρχή. Να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο τοπίο αισιοδοξίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr