background img
banner
banner

Ωδή στην ποίηση από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο θέατρο, μουσική και ποίηση πρόσφεραν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αιγίου στην παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η εκδήλωση με τίτλο ‘’ Ποίησις… πράξεως σπουδαίας και τελείας’’ απέδωσε φόρο τιμής στην ποίηση, αφήνοντας το κοινό να απολαύσει την μαγεία της. Το ‘’Μονόγραμμα’’ του Ελύτη, τα ‘’Τείχη’’ του Καβάφη, το ‘’Καθαρό Πρόσωπο’’ του Λουντέμη, η ‘’Βιογραφία’’ του Λειβαδίτη, ήταν μόνο λίγα από τα ποιήματα που ακούστηκαν. Οι μαθητές της Θεατρικής Ομάδας του 2ου Λυκείου ‘’έφεραν στην ζωή’’ σπουδαία κείμενα της ελληνικής γραφής μέσα από τον λόγο, το βλέμμα και την χορογραφία του σώματος. Παρά το μικρό της ηλικίας τους, απέδειξαν κάλλιστα ότι η Τέχνη ανήκει σε όσους την αγαπούν και την υπηρετούν.

Ο πρωτότυπος συνδυασμός διαφόρων μορφών Τέχνης, η αριστοτεχνική σκηνοθεσία και η υποκριτική ικανότητα των μαθητών, απέδειξαν ‘’σοφή’’ την επιλογή του Εθνικού Θεάτρου για συνεργασία με το 2ο Λύκειο. Πράγματι, το Λύκειο ανήκει στα 20 σχολεία που επιλέχθηκαν πανελλαδικά για συμμετοχή στο πρόγραμμα ‘’Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο’’, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιαστήκαν προχθές. Φυσικά, οι προσπάθειες των μαθητών δεν θα ήταν οι ίδιες χωρίς την συνεισφορά της υπεύθυνης καθηγήτριας του σχολείου, Ανθής Χάψα και της εμψυχώτριας του προγράμματος στο Αίγιο, Νεκταρίας Γιαννουδάκη, η οποία ανέλαβε και την σκηνοθεσία. Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Λευκή Κάγκαλου, Βασιλική Φραγκούλη, Μαρία Τσουμπού, Ανδρομάχη Γκιώνη, Βασιλική Τίτο, Στράτος Ζαφειρόπουλος, Νικολέτα Γκόφα, Φωτεινή Κριλή, Νεφέλη Καρβέλα, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Νίκος Γεωργακόπουλος.

Αισθητική παιδεία και γνωριμία με το θέατρο

Γενικότερα, το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου αναπτύσσει ένα δίκτυο από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και νέους που συνομιλούν και συνδημιουργούν. Ο σχεδιασμός του προγράμματος στηρίζεται στην απευθείας επαφή με ομάδες εφήβων της περιφέρειας μέσα από την ενεργή συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων καλλιτεχνών-εμψυχωτών στο εφηβικό θέατρο, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στα σχολεία που συμμετέχουν.

Για την δραστηριότητα αυτή μίλησε στo “protionline.gr” η κ. Ανθή Χάψα. Όπως ανέφερε, το μάθημα στην Θεατρική Ομάδα του σχολείου απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την κ. Γιαννουδάκη να δίνει τα ‘’φώτα’’ της στα παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Δίδαξε αρχές της Δραματικής Τέχνης και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, επιτεύχθηκε η συγκρότηση της ομάδας, η κοινωνικοποίηση και συνεργασία των μελών της, η αυτογνωσία κ.λπ. Σύμφωνα με την ίδια, ‘’στόχοι της παρέμβασης στο σχολείο ήταν η αισθητική παιδεία και η γνωριμία με το θέατρο ως μορφή τέχνης, η ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης και η άσκηση της φαντασίας και της επινοητικότητας, η καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, η ενθάρρυνση της ομαδικής δουλειάς και η βιωματική μάθηση σε εφηβικές ομάδες.’’

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αιγίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έλαβαν μέρος και σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ μαζί με συμμετέχοντες από άλλα σχολεία που θα αξιοποιηθεί από το Εθνικό Θέατρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr