background img
banner
banner

Πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου στο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιφέρειας και επιχειρεί να δημιουργήσει καλλιτεχνικές γέφυρες ανάμεσα στους έφηβους της επαρχίας και στο Εθνικό θέατρο, συμμετέχει από τον περασμένο Φεβρουάριο, το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Το Εθνικό στο νέο σχολείο», τα… αποτελέσματα του οποίου πρόκειται να παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Κυριακή, στις 6.45 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου!

Να σημειωθεί ότι το 2ο ΓΕΛ Αιγίου είναι ένα από τα 20 σχολεία πανελλαδικά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και επελέγη κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων σχολείων.
Το πρόγραμμα αναπτύσσει ένα δίκτυο από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και νέους που συνομιλούν και συνδημιουργούν. Ο σχεδιασμός του προγράμματος στηρίζεται στην απευθείας επαφή με ομάδες εφήβων της περιφέρειας μέσα από την ενεργή συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων καλλιτεχνών-εμψυχωτών στο εφηβικό θέατρο, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στα σχολεία που θα συμμετάσχουν. Εμψυχώτρια στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο 2ο ΓΕΛ Αιγίου είναι η ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη.

Αισθητική παιδεία και γνωριμία με το θέατρο

Για την δραστηριότητα αυτή μίλησε στο “protionline.gr” η υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου, φιλόλογος Ανθή Χάψα. Όπως ανέφερε, συμμετέχουν δώδεκα μαθητές από την Θεατρική Ομάδα του σχολείου και το μάθημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την κ. Γιαννουδάκη να δίνει τα «φώτα» της στα παιδιά, τα οποία παρακολουθούν και συμμετέχουν με ενθουσιασμό. Διδάσκει αρχές της Δραματικής Τέχνης και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, επιτυγχάνεται η συγκρότηση της ομάδας, η κοινωνικοποίηση και συνεργασία των μελών της, η αυτογνωσία κ.λπ. Σύμφωνα με την κ. Χάψα, ΄΄στόχοι της παρέμβασης στο σχολείο είναι η αισθητική παιδεία και η γνωριμία με το θέατρο ως μορφή τέχνης, η ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης και η άσκηση της φαντασίας και της επινοητικότητας, η καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, η ενθάρρυνση της ομαδικής δουλειάς καιη βιωματική μάθηση σε εφηβικές ομάδες΄΄.

Σκοπό αποτελεί η σύνδεση των τοπικών κοινοτήτων με το Εθνικό Θέατρο, ώστε να ενδυναμωθούν και να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους στο θέατρο αυτόνομα και μετά το πέρας του προγράμματος. Τα αποτελέσματά του εγχειρήματος οφείλουν να είναι μακροπρόθεσμα και διαρκή, όχι μόνο στην ομάδα των νέων που συμμετέχουν, αλλά και προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινότητας.

«Ποίησις πράξεως σπουδαίας και τελείας»

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στο σχολείο, θα είναι ένα αφιέρωμα στην ποίηση και έχει ως τίτλο «Ποίησις πράξεως σπουδαίας και τελείας». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, λαμβάνουν μέρος και σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ μαζί με συμμετέχοντες από άλλα σχολεία και θα αξιοποιηθεί από το Εθνικό Θέατρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr