background img
banner
banner

«Μάγεψαν» το κοινό οι νεαροί «ντετέκτιβ» της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου έδωσε το «παρών» στηντελική εκδήλωση “Μουσεία κόμβοι πολιτισμού” παρουσίασης των Πολιτιστικών Προγραμμάτων που συμμετείχαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στα Τοπικά Θεματικά Δίκτυα: «Οι Επιστήμες μέσα από το Θέατρο» και «Δίνοντας ζωή στο βιβλίο».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας / Πολιτιστικά θέματα δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Δρ. Ε. Κωσταρά, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπ/σης και το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Εντασσόταν στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου, στο χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στόχοι της εκδήλωσης-δράσης ήταν:

  1. η παρουσίαση των παραγόμενων έργων των Πολιτιστικών Προγραμμάτων που συμμετείχαν στα δύο δίκτυα.
  2. η υπογράμμιση του ρόλου των Μουσείων ως κέντρων πολιτισμού για τη διαμόρφωση της νέας παράδοσης,
  3. το άνοιγμα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας σε νέα είδη κοινού,
  4. η ανακύκλωση βιβλίου, ώστε τα βιβλία να μην παραμένουν ανέγγιχτα σε κάποια βιβλιοθήκη, αλλά να δώσουν ζωή σε μια άλλη και παράλληλα,
  5. η δυνατότητα παρακολούθησης δράσεων σχετικών με την προβολή των Επιστημών μέσα από το Θέατρο και τη φιλαναγνωσία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης-δράσης περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα, ανάγνωση κειμένων, χοροθέατρο, μουσική, τραγούδι, παρουσιάσεις από τα σχολεία που συμμετείχαν.
Οι νεαροί «ντετέκτιβ» της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, που φέτος είχε ως θέμα της την «Αστυνομική Λογοτεχνία», έκλεψαν τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας με ευρηματικό τρόπο τα βιβλία που διάβασαν: δραματοποίησαν υποδυόμενοι διάσημους ντετέκτιβ και εμβληματικούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, χόρεψαν σε ήχους και μουσικές αγωνίας και σασπένς, μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες και τα κέρδη τους από τη συμμετοχή τους στη λέσχη, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για τα βιβλία. Δίκαια κέρδισαν τα μπράβο και το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων γονιών, εκπαιδευτικών και συμμαθητών τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετέχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης: Αργυρού Αρετή, Βελισσαροπούλου Μαριτίνα, Μπαϊράμι Πάμελα, Ρούφα Αθανάσιο, Παπαπέτρου Μαρία, Αργυρού Μαριλέτα, Βεργολιά Αναστασία, Βεργολιά Σωτήρη, Θεοδωρoπούλου Σμαράγδα, Καραθανάση Δήμητρα, Κάρναβου Ελπινίκη, Μαγκλάρα Μαριάννα καθώς και στις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Παναγιωτοπούλου Ελένη και Μπάμπαλη Αγγελική που γέμισαν με περηφάνια τη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr