background img
banner
banner

Ζητούνται ναυαγοσώστες για να μην… χαθούν οι πολυσύχναστες

ΔΩΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σε αναζήτηση ναυαγοσωστών για τις λεγόμενες πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας, ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν τα περσινά προβλήματα, βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας. Ήδη έχουν προκηρυχθεί δώδεκα θέσεις με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Μαΐου και να εκπνέει στις 5 Ιουνίου.

Όπως φαίνεται, η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του δήμου μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι κυρίως εξαιτίας του ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο των προς παροχή υπηρεσιών, βεβαίωση σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης από Λιμενική Αρχή της χώρας εγκατάστασης του οικονομικού φορέα, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και να έχουν την απαιτούμενη άδεια ναυαγοσώστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, υπήρξε μεγάλη δυσκολία στην τοποθέτηση ναυαγοσωστών, με αποτέλεσμα πολλές παραλίες στην περιοχή να μείνουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη, γεγονός που υποχρέωσε το Λιμενικό Τμήμα να επιβάλει πρόστιμα στον δήμο, τα οποία έφτασαν τις 150.000 ευρώ! Συγκεκριμένα, ναυαγοσώστη είχαν οι δύο παραλίες του Αιγίου και οι Πούντα, Εγκάλη, Ελαιώνας και Νικολέικα.

Από φέτος, ο αριθμός της μέσης ημερήσιας προσέλευσης λουομένων σε μήκος ακτογραμμής ενός χιλιομέτρου προκειμένου μια παραλία να χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη, είναι 250 από 500 που ήταν μέχρι πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι στις έντεκα παραλίες της Αιγιάλειας που χαρακτηρίστηκαν και φέτος ως πολυσύχναστες, θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες από τον νόμο παρεμβάσεις και βέβαια να τοποθετηθούν δώδεκα ναυαγοσώστες από τον δήμο.

Οι ακτές είναι: Σελιανιτίκων, Λόγγου, Άκολης, Αλυκής, Διγελιωτίκων, Νικολεϊκων, Ελαιώνος, Εγκάλης, Πούντας, Ακράτας 1, Ακράτας 2 και Τέμενης/παραθεριστικές εγκαταστάσεις ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο Δήμος Αιγιαλείας, έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 1 § 1γ του Π.Δ. 31/2018 (ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018) και τον υπ’ αριθ. φάκελο 2131.17/ 1797/ 2019/23-3-2019 του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Κ.Λ Πάτρας και Γ Λ/Τ Αιγίου και επομένως επιβάλλεται η επιτήρηση τους από ναυαγοσώστες.

Τι αφορούν οι υποχρεώσεις του δήμου

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλίων του Δήμου Αιγιαλείας αφορούν: Την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία των Σελιανιτίκων, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία του Λόγγου, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Άκολης, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Αλυκής, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία των Διγελιωτίκων, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία των Νικολεϊκων, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία του Ελαιώνος, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Εγκάλης, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Πούντας, την κάλυψη δύο ναυαγοσωστικών βάθρων στην παραλία της Ακράτας, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Τέμενης/παραθεριστικές εγκαταστάσεις ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ.

Το σύνολο της δαπάνης για τον δήμο Αιγιαλείας ανέρχεται σε 147.907,20 ευρώ. Η σύμβαση χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr