background img
banner
banner

55% έκπτωση για την Ανάπλαση!

ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΩΝ

Προχωρούν από τον δήμο Αιγιαλείας οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου, των πλατειών Αγ. Λαύρας και Τρίγωνης Πλατείας και των περιμετρικών αυτών οδών, εκτιμώμενης αξίας 3 εκατ. ευρώ. Χθες Δευτέρα 6 Μαΐου ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές που κατέθεσαν για το έργο συνολικά δεκατρείς τεχνικές εταιρείες, με την πιο συμφέρουσα αυτή της «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» με έκπτωση 54,99 %!

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου εξετάζοντας τις προσφορές. Εκ του νόμου ανάδοχος θα αναδειχθεί αυτός που καταθέτει την μεγαλύτερη έκπτωση, ωστόσο μένει να διερευνηθεί εάν πληροί τις προϋποθέσεις και όλα τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα.

Οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, είναι:

  • ΡΟΜΒΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ 52,00 %,
  • ALPHADELTA CONSTRUCTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 45,66%,
  • ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΪΔΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 45,06%,
  • ΑΚΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 44,02%,
  • ΑΝΤΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 43,99%,
  • ΑΝΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΑΝΟΔΟΣ” Α.Τ.Ε. 42,64%,
  • ΩΡΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 39,35%,
  • “Γ.Δ.ΚΑΚΑΒΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ 39,20%,
  • Μ.Τ. ΑΝΩΝΥΜΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, 35,51%,
  • ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε. 33,05%,
  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ “ΑΤΕΧΑ” 30,72%,
  • ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” 4,44 %.

‘‘Φοβίζει’’ η μεγάλη έκπτωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία με την υψηλότερη έκπτωση είναι από την Αθήνα, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το 55% για το εάν θα είναι σε θέση τελικά να εκτελέσει το έργο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους ότι τα χρήματα μπορεί να εξαντληθούν προτού ολοκληρωθεί, κάτι που άλλωστε συνέβη και σε άλλα έργα ανάπλασης στο Αίγιο, με δυσμενή αποτελέσματα ως προς τον χρόνο παράδοσής τους.

Έναρξη εργασιών το φθινόπωρο…

Από εκεί και πέρα και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, εκτιμάται ότι η σύμβαση θα υπογραφεί τον επόμενο μήνα και το έργο μπορεί να ξεκινήσει από το φθινόπωρο. Βεβαίως, επειδή πρόκειται για το πιο κεντρικό σημείο της αγοράς του Αιγίου, θεωρείται βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς που σχετίζονται άμεσα με το έργο. Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, θα αναζητήσουν τον πιο γρήγορο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το εμπορικό κέντρο της πόλης, εξαιτίας των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από τις «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της Περιφέρειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 3.215.815,25 €. Κύριος και φορέας κατασκευής του έργου θα είναι ο δήμος Αιγιαλείας με επιβλέπουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά του έργου

Το συνολικό έργο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ 2, περιλαμβάνει: τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας, των οδών Ζαΐμη και Γερμανού που ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ερμού έως την οδό Ταξιαρχών, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς.

Η επιφάνεια της πλατείας που διαμορφώνεται περιλαμβάνει και το τμήμα του πεζοδρομίου που εφάπτεται του χώρου της πλατείας, όπως διαμορφώνεται, επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου.
Η επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται, με τα έργα της Ενότητας 2, είναι 4.820,00μ2. και επιμερίζεται:

  1. στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και των οδών Ζαΐμη και Γερμανού , επιφάνειας 3.270,00 μ2 και
  2. στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, κατά το τμήμα, μήκους 180,00μ και επιφανείας 1.550,00μ2

Το συνολικό έργο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ 3, περιλαμβάνει: τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Βάλφουρ, και των τμημάτων των οδών Βάλφουρ, και Κλεομένους Οικονόμου που εφάπτονται και ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ταξιαρχών ως την οδό Κλεομένους Οικονόμου, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς.

Η επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται περιλαμβάνει και το τμήμα του πεζοδρομίου που εφάπτεται στο βόρειο όριο της οδού Βασ. Κων/νου, εκατέρωθεν της συμβολής της με Κλ. Οικονόμου.
Η επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται, με τα έργα της Ενότητας 3, είναι 1.960,00μ2. Η συνολική επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται, με τα έργα και των δύο Ενοτήτων : ΕΝΟΤΗΤΑΣ 2 & ΕΝΟΤΗΤΑΣ 3 είναι: (4.820,00 + 1.960,00) = 6.780,00μ2.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομάδες εργασιών:

  1. Εργασίες αποξηλώσεων – καθαιρέσεων – χωματουργικών.
  2. Οικοδομικές εργασίες – τεχνικά έργα (εργασίες τεχνικών έργων – λοιπές οικοδομικές εργασίες – εξοπλισμός).
  3. Εργασίες οδοποιίας.
  4. Εργασίες επιστρώσεων
  5. Εργασίες δικτύων.
    5.1 Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού
    5.2 Δίκτυο ύδρευσης
    5.3 Δίκτυο αποχέτευσης
    5.4 Δίκτυο άρδευσης
    5.5 Δεξαμενές
  6. Εργασίες πρασίνου.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr