background img
banner
banner

Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΝΑΡΞΗ – ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Την αρχή μιας νέας εποχής σηματοδοτεί η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την επίσημη ανάθεση του έργου αποκατάστασης των φθορών και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου. Το έργο, αφού πέρασε από… χίλια μύρια κύματα, δημοπρατήθηκε πριν από λίγους μήνες και κατακυρώθηκε σε τεχνική εταιρεία. Το γεγονός ότι δεν υπεβλήθησαν ενστάσεις δεν καθυστερεί άλλο τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Η θετική εξέλιξη οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου που με συνεχείς πιέσεις κατάφερε να αναδείξει το πρόβλημα των φθορών, οι οποίες επί σειρά ετών δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Μεγάρου και το έργο των υπηρεσιών του.

Επαρκές ήταν και το κονδύλι που εξασφαλίστηκε επίσης με συνεχείς οχλήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, εξασφαλίζοντας παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τους σκοπούς του.
Οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν

Συγκεκριμένα, η άδεια που έχει εκδοθεί αφορά την τοποθέτηση ικριωμάτων για αποκατάσταση βλαβών και επισκευές επιχρισμάτων εξωτερικών όψεων στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.
«Έχει μπει το νερό στο αυλάκι» δηλώνει ικανοποιημένος στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, αφού το έργο μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.
Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό, η σύμβαση προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών σε 285 ημέρες.

Το Δικαστικό Μέγαρο παραδόθηκε με κάθε επισημότητα το 2003 και παρότι… υπεσύγχρονο, μέσα σε πολύ λίγα χρόνια μετατράπηκε σε κτίριο «φάντασμα» με τοίχους που μπάζουν νερά και ετοιμόρροπα παράθυρα. Το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε 6.508.667 ευρώ, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τις ενστάσεις τους για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν πέρασε παρά μονάχα λίγος καιρός για να γίνουν ορατά τα πρώτα σημάδια φθορών και δυσλειτουργιών, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες. Μάλιστα, λίγους μήνες μετά τη λειτουργία του Μεγάρου σε κάποια σημεία το κτίριο γέμισε νερά από διαρροή σε σωλήνες, με την κατάσταση να δυσκολεύει χρόνο με το χρόνο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr