background img
banner
banner

Επί ποδός τα εκλογικά κέντρα των παρατάξεων

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Μόλις δύο 24ωρα χωρίζουν τις υποψήφιες παρατάξεις από τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, καθοριστική ημέρα κατά την οποία θα αναδειχτεί ο νέος δήμαρχος της Αιγιάλειας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γεμάτοι επιμονή, αποφασιστικότητα και θέληση για το καλό του τόπου, τέσσερις εκ των υποψηφίων δημάρχων, ο Χρήστος Γούτος, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και η Βασιλική Ψυχράμη, έχουν προγραμματίσει για σήμερα τις προεκλογικές τους ομιλίες. Ο πρώτος θα εμφανιστεί στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, ενώ οι υπόλοιποι στα εκλογικά τους κέντρα.

Εκτός από την κοινή ημέρα διεξαγωγής τους, έχουν επιλέξει και την ίδια ώρα (20:30 μ.μ.) πράγμα που, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι των εκλογικών τους κέντρων, δεν θα συγχύσει τον κόσμο ούτε θα εμποδίσει την ανάδειξη των κεντρικών θέσεων των παρατάξεων.

Οι προεκλογικές ομιλίες της Αγγελικής Κουρή και του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου έχουν ήδη διεξαχθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και η προσήλωση του στις προγραμματικές θέσεις των παρατάξεων ήταν αμέριστη

To “protionline.gr” για να περιγράψει το κλίμα των εκλογών από τα πιο απλά διαδικαστικά ζητήματα, τις προετοιμασίες των κεντρικών ομιλιών των υποψηφίων δημάρχων μέχρι την κρίσιμη στιγμή της κάλπης, επισκέφτηκε τα εκλογικά κέντρα των έξι παρατάξεων και συνομίλησε με τους υπευθύνους του χώρου.

Όλοι σε ετοιμότητα για σήμερα

Σε πυρετώδη ρυθμό, αλλά πάντα με συνεργασία και ομαδικότητα, έχουν κυλήσει τα πράγματα μέχρι την σημερινή ομιλία του Χρήστου Γούτου. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου της παράταξης ‘’Αιγιάλεια Αύριο’’, Μαρίνα Φιλιπποπούλου, πρόκειται για μία εντυπωτική και πρωτότυπη εκδήλωση. Το γεγονός ότι την ίδια ημέρα έχουν συμπέσει τέσσερις ομιλίες, δεν την ανησυχεί, καθώς οι τοποθετήσεις του κ. Γούτου θα είναι ξεκάθαρες. ‘’Μια ξεχωριστή ομάδα του συνδυασμού μας ασχολείται αποκλειστικά με την προεκλογική ομιλία και οι πληροφορίες που φτάνουν σε μένα, φανερώνουν ότι πρόκειται για κάτι εντελώς ξεχωριστό σε σχέση με τις προεκλογικές εκδηλώσεις, όπως τις ξέρουμε.
Στόχος της κεντρικής ομιλίας πέραν της επιτυχίας της, είναι τα μηνύματα και η σιγουριά που εκπέμπει ο αυριανός Δήμαρχος κ. Γούτος να φτάσουν στους αναποφάσιστους και στους νέους ανθρώπους. Δεν νομίζω ότι μπερδεύεται κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις. Είμαι σίγουρη, ότι ‘’μέσα’’ από την κεντρική μας ομιλία, ο ψηφοφόρος θα δει την αντίληψη του κ. Γούτου για το πως οραματίζεται και βλέπει το μέλλον της Αιγιάλειας’’, ανέφερε στο “protionline.gr” η κ. Φιλιπποπούλου.

Η πρώτη συγκέντρωση

Στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, είχε πραγματοποιήσει και η Αγγελική Κουρή την κεντρική της ομιλία την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με την συνεργάτη του εκλογικού κέντρου της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’, Ειρήνη Αρμενάκου, η συγκέντρωση ήταν άκρως επιτυχημένη κάτι που υποδεικνύει την καλή συνεργασία των υποψηφίων και των ανθρώπων της παράταξης.

Όπως τόνισε η ίδια στo “protionline.gr”, ‘’Η προεκλογική μας συγκέντρωση είχε μεγάλη συμμετοχή, ο κόσμος πρόσεχε και άκουγε τις θέσεις μας.
Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς η συγκέντρωση και το ψηφοδέλτιο ήταν συνδεδεμένα με τις Περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Καθ ‘όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πήραμε στοιχεία από όλους τους χώρους που παραβρεθήκαμε και ακούσαμε τα προβλήματα των εργαζομένων, όπως μείωση σε απολαβές κτλ. Δεν είχαμε ιδιαίτερη δυσκολία στον συντονισμό γιατί υπήρχε συλλογικότητα στις δραστηριότητές μας.’’

Ομαλό το κλίμα κατά την προεκλογική περίοδο

Για την σημερινή μέρα, ο Δημήτρης Ζωιτσούδης υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου της παράταξης ‘’Αιγιάλεια Τώρα’’ ευελπιστεί στην προσέλκυση μεγάλου ποσοστού των πολιτών προκειμένου να ακουστούν οι σκέψεις και το πρόγραμμα του Δημήτρη Καλογερόπουλου για το μέλλον της Αιγιάλειας.

Ο ίδιος επιμένει στην εμπειρία του κ. Καλογερόπουλου και δεν συμμερίζεται τις απόψεις εκείνων που τον επικρίνουν άδικα. Όπως ξεκαθάρισε στo “protionline.gr”’ ‘’Δεν μας άρεσε σε αυτές τις εκλογές το ότι η λασπολογία του 2010, η οποία πιθανόν επηρέασε οριακά το αποτέλεσμα, εξακολουθεί να υπάρχει με τα ίδια «σάπια» επιχειρήματα, τα οποία όμως πιστεύουμε ότι το 2019 δεν θα πείσουν κανένα.

Τώρα η κοινωνία δεν θα πιστέψει τους λασπολόγους, θα δει το έργο που κάναμε όταν είχαμε την ευθύνη στο Δήμο που εκπροσωπούσαμε και έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση ότι θα μας εμπιστευτεί τη διαχείριση των κοινών υποθέσεων, κυρίως δε τις δύσκολες υποθέσεις όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία ήταν πάντα πρόβλημα στην πόλη του Αιγίου, ενώ δεν ήταν πάντα πρόβλημα σε άλλες περιοχές και κυρίως εκεί όπου είχαμε εμείς την ευθύνη.’’

Χωρίς άγχος την Κυριακή

Σε αρμονικό κλίμα, κινήθηκε η προεκλογική περίοδος της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α., σύμφωνα με τον συνεργάτη και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αιγίου, Σαράντη Μπαλή, ο οποίος κάνει λόγο για την συνέχιση της κινηματικής δράσης ακόμα και μετά τις εκλογές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στo “protionline.gr” , ‘’Η προεκλογική περίοδος για μας κύλισε ομαλά και σε ήπιους τόνους. Ο συντονισμός μας δεν ήταν δύσκολος, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους υποψηφίους μας προέρχονται από κινήματα κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα και έτσι είναι δουλεμένοι στη συλλογικότητα, την ανταλλαγή απόψεων και το γόνιμο διάλογο.’’
Σχετικά με την χθεσινή ομιλία του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου στο εκλογικό του κέντρο, ο κ. Μπαλής υπογράμμισε’’ Η κεντρική ομιλία για μας δεν ήταν κάποιο εντυπωσιακό σόου. Ήταν αφενός η σφραγίδα ενός μακροχρόνιου αγώνα, αφετέρου μια ευκαιρία να γνωρίσουν τις θέσεις και το πρόγραμμά μας και όσοι μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία. Δεν είμαστε αγχωμένοι διότι ούτε επενδύσεις κάναμε ούτε διακυβεύουμε τη διατήρηση κάποιων προνομιακών θέσεων. Νιώθουμε ήδη κερδισμένοι με την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μας δείχνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας και κρατάμε σταθερή πορεία μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Δίνουμε σαφή υπόσχεση ότι θα μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και αναμένουμε να ευοδωθούν οι αγώνες μας.’’

Αναμένοντας την υποστήριξη των πολιτών

Τον προβληματισμό της για την κοινή ώρα διεξαγωγής των προεκλογικών ομιλιών, κατέθεσε η υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου της παράταξης ‘’Αιγιαλέων Πόλις’’, Δέσποινα Τριανταφυλλοπούλου. Έχοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου και τις ικανότητές του για την άριστη άσκηση του δημαρχικού αξιώματος, πιστεύει ότι η σημερινή ομιλία θα έχει θετικό αντίκτυπο. ‘’Έχει ξεκινήσει η κινητοποίηση για την ομιλία της Παρασκευής και στόχος είναι να έρθουν οι Αιγιαλείς να ακούσουν τον Γρηγόρη και να κρίνουν ποιος πραγματικά μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα αλλά και μικρότερα προβλήματα του δήμου. Ως προς την κοινή ώρα και ημερομηνία των κεντρικών ομιλιών, θα ήθελα να πιστεύω πως ο κόσμος δεν θα μπερδευτεί. Μακάρι να εξαχθούν τα συμπεράσματα που θέλουμε γιατί οι επικεφαλείς επέλεξαν να μιλήσουν την ίδια μέρα. Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τις επιλογές και τον τρόπο που ο καθένας επέλεξε να δράσει δύο 24ωρα πριν τις κάλπες. Μακάρι να εξαχθούν τα ορθά συμπεράσματα για το καλύτερο του δήμου μας’’, υπογράμμισε η ίδια στo “protionline.gr”.

Την αλήθεια στους πολίτες

Με απόλυτη αισιοδοξία ετοιμάζεται και η νεοσύστατη παράταξη της Βασιλικής Ψυχράμη, ‘’Ποιοτική Αιγιάλεια’’, η οποία θα πει για άλλη μία φορά την αλήθεια στους πολίτες της Αιγιάλειας.
Όπως τόνισε στo “protionline.gr” και ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού, Μιχάλης Μπέσκος, ‘’Η προεκλογική περίοδος κύλησε αρμονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Γενικότερα, θέλαμε κάτι ποιοτικό, όπως φαίνεται και από την ονομασία της παράταξή μας. Θέλουμε να κατέβουμε στις εκλογές με έντιμο αγώνα. Όπου και αν πήγαμε δεν ανεβάσαμε ποτέ τους τόνους. Αντίθετα, αναδείξαμε τα προβλήματα της περιοχής χωρίς υποσχέσεις. Αυτό θα γίνει και στην σημερινή ομιλία. Η Βασιλική Ψυχράμη θα καταθέσει αλήθειες, όπως έκανε καθ ‘όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οπότε καλούμε, όλους όσους αμφιταλαντεύονται, να ‘’κοντοσταθούν’’ στην πλατεία της Φανερωμένης για να ακούσουν αλήθειες. Πέρα από την αλήθεια, όμως, η ομιλία θα είναι συναισθηματική, καθώς θα απευθυνθεί σε όλους τους Αιγιαλείς. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα εξαιτίας των κοινών ομιλιών. Μέσω πείρας γνωρίζω, ότι τέτοιες συγκεντρώσουν κερδίζουν την απήχηση του κόσμου’’ .


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr