background img
banner
banner

“Έφυγε” ο δάσκαλος της τοπικής δημοσιογραφίας Ανδρέας Φλογεράς

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

“Έφυγε” σήμερα το πρωί (16 Μαΐου), σε ηλικία 86 ετών, ο δάσκαλος της τοπικής δημοσιογραφίας και εκδότης της εφημερίδας “Έρευνα”, Ανδρέας Φλογεράς.

Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του, καυτηρίαζε από τη στήλη του “Επαρχιακά”, τα κακώς κείμενα του τόπου μας, πάντα με διάθεση παρακίνησης για ένα καλύτερο Αίγιο.

Η τελευταία του ανάρτηση στην διαδικτυακή σελίδα της “Έρευνας”, έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2019, με ένα άρθρο αφιερωμένο “Στο γυμνάσιο της καρδιάς μας”.

Υπήρξε ιδιοκτήτης ιδιωτικού δημοτικού σχολείου πριν τον κερδίσει η “Έρευνα”.

Η “ΕΡΕΥΝΑ” αιωνόβια εφημερίδα του Αιγίου, πρωτοεκδόθηκε το Δεκέμβριο του 1911 από τον Ανδρέα Φιλιππόπουλο.

Μετά το θάνατο του ιδρυτή της, συνεχίστηκε η έκδοση του φύλλου από την κόρη του ιδρυτή Α. Φιλιππόπουλου, κ. Μάγδα Φιλιπποπούλου – Χρυσοχοϊδη με υπεύθυνο έκδοσης τον άνδρα της αδελφής της Τασίας, Γεώργιο Κρανιώτη. Με το θάνατό του υπήρξε μια μικρή ταλάντευση για τη συνέχιση της έκδοσης και το 1986 η ΕΡΕΥΝΑ επανεκδόθηκε από το Χρήστο Φλογερά και με διευθυντή τον πατέρα του Ανδρέα Φλογερά.
Στη συνέχεια η έκδοση της εφημερίδας συνεχίστηκε μέχρι 31.12.2008, τρία χρόνια πρίν συμπληρωθεί η εκατονταετία και από 1.1.2009 η γηραιά κυρία του Αιγίου πέρασε στο διαδίκτυο.

Η κηδεία του, θα τελεστεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Κοιμητηρίου Αιγίου. Η σορός θα βρίσκεται από τις 4 μ.μ. στην εκκλησία, ενώ θα προσφερθεί καφές στο Δημοτικό Κυλικείο έναντι Νεκροταφείου. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Οίκο Ευγηρίας Αιγίου Αγάπης Μέλαθρον «Ο ‘Αγιος Χαράλαμπος».

Η “Π” εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr