background img
banner
banner

«Δήμαρχος των έργων ή φιγούρα;»

ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΓΟΥΤΟ ΣΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σε πολυπληθές ακροατήριο, που συγκεντρώθηκε στo κέντρο των Σελιανιτίκων, μίλησε ο επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Αγιάλεια Αύριο» και υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος, με τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτόν και το ψηφοδέλτιό του, ενώ έδειξε να επικροτεί το γενικό και τοπικό πρόγραμμά τους.

Όχι τυχαία, ο συνδυασμός επέλεξε τα Σελιανίτικα για την κεντρική ομιλία στη  Συμπολιτεία (αντί της Ροδοδάφνης) θέλοντας να δώσει ξεκάθαρο στίγμα σε ένα χωριό, που όλοι στην Αιγιάλεια επισκέπτονται ξανά και ξανά, ένα τουριστικό μέρος που διαφημίζει την Αιγιάλεια ανά την Ελλάδα και που αποτελεί σήμα κατατεθέν της ανάπτυξης, μαζί βέβαια με την Άβυθο και το Λόγγο.
Ξεκαθάρισε εξαρχής ότι η ενότητα των αυτοδιοικητικών πολλών παρατάξεων είναι  καθαρή «αλλά κάποιοι, οι ίδιοι μάλλον βρώμικοι, δεν κατάλαβαν τίποτα» Δηλαδή, όπως τόνισε, «ενώ εμείς είπαμε πάμε στην Αιγιάλεια του αύριο, αυτοί παρέμειναν κολλημένοι στο χθες».

“Δεν ξέρουν τις ανάγκες, δεν μπορούν να κυβερνήσουν”

Από τη Συμπολιτεία, έδρα του βασικού του αντιπάλου Δημ. Καλογερόπουλου, ο κ. Γούτος τόνισε: «Πιστεύουν ότι ο Δήμος Αιγιάλειας είναι η μικρή κοινωνία στην οποία ανδρώθηκαν πολιτικά αλλά δυστυχώς πέραν αυτής δεν μπόρεσαν να πάρουν πολιτικό μπόϊ! Κι επειδή μπόρεσε κάποτε, μια παρέα 5-10 ανθρώπων, να κάνει το κουμάντο εδώ, νομίζει πως μπορεί να το κάνει και σε μία μεγαλύτερη κοινωνία, την οποία  βλέπουν μάλλον σαν ένα μεγάλο καφενείο, αφού έχει αποδειχτεί πως δεν την ξέρουν, δεν ξέρουν τις ανάγκες της και κατά συνέπεια δεν μπορούν να την κυβερνήσουν». Και συνέχισε:
«Προβάλλουν ως ικανοί και έμπειροι. Είναι αυτοί που μας λένε…«Τώρα Δουλειά » γιατί δεν έκανα ν δουλειά όταν έπρεπε, ως Δήμαρχοιστη Συμπολιτεία ή ως Γενικοί Γραμματείς στο Δήμο Αιγιάλειας. Απέκρυψαν και αποκρύπτουν την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή;
Τι ακριβώς έγινε επί 12 χρόνια στο Δήμο Συμπολιτείας και τι έμεινε πίσω όταν ο Δήμος καταργήθηκε. Γιατί  αρέσκονται στο τίτλο…«ο Δήμαρχος των  έργων;»    
Δεν έμειναν και πολλά κι αυτά που έμειναν ήσαν φιγούρα για τα μάτια του κόσμου:

  • Ένα πλακόστρωτο στην Άκολη ( για βιτρίνα) χωρίς υποδομές στην παραλία, αξιοποίηση χώρων κοντά σε αυτή και ουσιαστικές επενδύσεις
  • Ένα πανάκριβο και αριστοκρατικό Δημαρχείο, αχρείαστο για να νιώσουν μεγάλοι και τρανοί, να καλύψουν τον πολιτικό τους εγωϊσμό και την πολιτική τους-προσωπική υποψία.
  • Και μερικά παρτέρια σε κάτι πεζοδρόμια που κι αυτά τα πήρε ο δρόμος και πάνε!

Τι δεν έγινε στα 12 χρόνια, στο τόπο του, από τον  διεκδικητή της δημαρχίας σήμερα, που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

  • Μόνιμη λύση για τα σκουπίδια καμιά. Μόνο γούβες για  να χώνει  τα σκουπίδια , όταν η Αιγείρα έλυνε μόνη της το πρόβλημα και άλλες μικρές περιοχές  με δικό τους ΧΥΤΑ
  • Αποχετευτικό Δίκτυο, ούτε μέτρο-Τώρα, αρχίζουν να γίνονται τα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα.      

“Δεν λειτουργούσαν τα ρολόγια”

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα – με συνεργάτες μου – τη ΔΕΥΑΑ. Κι ενώ μιλήσαμε για την κατάσταση που παρέλαβε στους πρώην Δήμους, μου είπαν επί λέξει οι υπεύθυνοι.Ότι 4.000 ρολόγια νερού στη Συμπολιτεία (κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά) με κάποιο μαγικό τρόπο δεν λειτουργούσαν.
Καταλάβατε; Και ξέρετε τι γινόταν ; Το νερό καταναλωνόταν , για πόση ή για πότισμα, δεν πλήρωνε κανείς και ο δήμος τους έλεγε «ελάτε εδώ.. δεν πειράζει…θα μας ψηφίσετε και δεν θα σας κουνήσει κανείς. Έtσι, μαζί με σκόντο και σε τέλη επαγγελματιών, έπαιρναν 50 και 60%»  

Στην παρουσίαση του τοπικού προγράμματος ανέφερε : 

  • Κάνουμε ανάπλαση όλης της παραλιακής ζώνης (με τμήματα πλακόστρωτου) στα Σελιανίτικα.
  • Ενθαρρύνουμε επενδυτές να φτιάξουν ξενοδοχεία στη Συμπολιτεία απαλλάσσοντας από Δημοτικά Τέλη για μιας 10ετία.
  • Προβάλλουμε για εναλλακτικό τουρισμό τα γραφικά χωριά μας, τον Αγιο Κωνσταντίνο, το Δημητρόπουλο, τα Δουκανέϊκα, τη Μυρόβρυση, τη Λάκκα κι όλα τ’ άλλα, ημιορεινά  και ορεινά.
  • Προωθούμε και προβάλλουμε τη ξακουστή Γιορτή Σταφίδας στο Γρηγόρι, Λαδιού στα Σελιανίτικα, το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και τις πολιτιστικές γιορτές παντού, όπως και τις αθλητικές δραστηριότητες.
  • Φροντίζουμε τον παραλιακό δρόμο στα Σελιανίτικα και το Λόγγο, με μελέτες αντιδιάβρωσης των ακτών, που εκκρεμούν σε κάποιες υπηρεσίες.
  • Εξασφαλίζουμε γενναία χρηματοδότηση για τους αγροτικούς δρόμους και την ύδρευση.
  • Παρεμβαίνουμε με επιμονή για έργα που αφορούν τεχνικά λάθη και παραλείψεις στην Ολυμπία Οδό και τη νέα γραμμή του τρένου. Οπως η περίπτωση του τυφλού αγωγού στην οδό Περικλέους στα Σελιανίτικα, που όσο καθυστερούν οι αρμόδιοι να κάνουν έργα, τόσο η ανασφάλεια κατοίκων για πλημμύρα. «Αν μας καταντήσουν Μάνδρα δεν θα διστάσω να τους κλείσω τον εθνικό δρόμο, μέχρι να καταλάβουν ότι δεν είναι αφεντικά και δεν μπορούν μόνο να εισπράττουν πανάκριβα διόδια, αδιαφορώντας για τους κατοίκους που ταλαιπώρησαν και τώρα κινδυνεύουν!».
  • Θα αυξήσουμε τους χώρους στάθμευσης και ήδη έχουμε βρει πρόθυμους ιδιοκτήτες.
  • Προωθούμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς.
  • Κάνουμε γενική ανακαίνιση στα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Οπως εδώ στα Σελιανίτικα που τα παιδιά είναι ένα με το λέβητα πετρελαίου! Θα το παλέψουμε πάλι από την αρχή.
  • Θα κάνουμε αυτά που πρέπει στα γήπεδα και θα ενισχύσουμε τα φυτώρια των τοπικών Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων.

Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr