background img
banner
banner

Προσάραξη ιστιοφόρου στα βράχια του ΙΝΟΑ

ΣΩΟΣ Ο ΕΠΙΒΑΙΝΩΝ

Επιτυχή κατάληξη είχε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, η επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου σκάφους που προσάραξε στην εξωτερική πλευρά του λιμενίσκου του ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου. Αμέσως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αιγίου και στην περιοχή μετέβη στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “ΧΡΙΣΤΙΝΑ” Ν. Πόρου 28, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, ο οποίος είχε αποβιβαστεί στην ξηρά, καλά στην υγεία του.

Το ”ΧΡΙΣΤΙΝΑ” αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ” Σ. Ισθμίων 518 και ρυμουλκήθηκε στον εμπορικό λιμένα Αιγίου, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου και προσέδεσε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκε μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων, λόγω θραύσης του υλικού κατασκευής του σκάφους.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Φωτό: Σαράντης Μπαλής


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr