background img
banner
banner

Καλογερόπουλος: “Γιατί πιστεύω ότι θα εκλεγώ Δήμαρχος”

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ “ΠΡΩΤΗ της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, απαντάει για όλα σε δεκατέσσερις ερωτήσεις της “Π”, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη  και παίρνει θέση για όλους.

Κύριε Καλογερόπουλε, απ΄ όσα έχουμε καταλάβει καλείτε τον κόσμο να σας ψηφίσει προτάσσοντας ότι είστε ικανός. Εσείς μόνο είστε ικανός, οι άλλοι τι είναι;

Κοιτάξτε, ουδέποτε είπα ή θα πω ότι εγώ είμαι ο μόνος ικανός και οι άλλοι είναι ανίκανοι. Μακριά από μένα τέτοιες ακραίες και αφοριστικές τοποθετήσεις και απόψεις. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές τους δεξιότητες και ικανότητες και απλά, κάποιοι είναι ικανότεροι σε έναν τομέα και κάποιοι άλλοι είναι ικανότεροι σε κάποιον άλλον. Αν επί παραδείγματι, εμένα με βάλετε να παίξω ΜΠΑΣΚΕΤ και έχετε απαίτηση να βάλω και καλάθι, ε, θα σας διαψεύσω.

Τότε, τι λέτε στους ψηφοφόρους;

Είπα και λέω, στον κόσμο: έχετε απέναντί σας έξι υποψηφίους Δημάρχους. Μην κρίνετε με προσωπικά, φιλικά, η ακόμα και κομματικά κριτήρια, σε ποιον θα δώσετε την ψήφο σας.
Το λέω ακόμα και στους φίλους μου: μην με ψηφίσετε επειδή είμαστε φίλοι, ψηφίστε με μόνον αν πιστεύετε ότι μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τα προβλήματα του Δήμου.
Αυτό λοιπόν λέω και στους συμπολίτες μας: Κρίνετε και αξιολογήστε από αυτούς τους έξι υποψηφίους, ποιος θεωρείτε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα του Δήμου. Ποιος επί παραδείγματι μπορεί να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών, που αποτελεί το μεγάλο εφιάλτη, το μεγάλο πρόβλημα της Αιγιάλειας; Ποιος μπορεί να φροντίσει τις συνοικίες που είναι εγκαταλειμμένες, όπως επί παραδείγματι ο Συνοικισμός και η Καλλιθέα και όχι μόνον. Αλλά και στα χωριά μας και στις κωμοπόλεις του Δήμου μας, που έχουν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους; Θα σας θυμίσω ότι ως Δήμαρχος Συμπολιτείας έδειξα το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια φροντίδα και για τις 16 Κοινότητες του Δήμου.

Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε καλύτερα από τους υπόλοιπους πέντε;

Λογικό δεν είναι να πιστεύει κάποιος στον εαυτό του; Ναι, πιστεύω ότι μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα από τους υπόλοιπους τα θέματα και τα προβλήματα του Δήμου. Αν δεν το πίστευα, αν πίστευα ότι κάποιος άλλος από τους πέντε μπορεί καλύτερα, τότε θα ήμουν μαζί του.

Και οι άλλοι πέντε υποψήφιοι, τον εαυτό τους δεν είναι λογικό να θεωρούν ικανότερο;

Φυσικά, και λογικό, και θεμιτό είναι. Γι αυτό το ζήτημα είναι, τι θα πει ο κόσμος, πως θα μας αξιολογήσουν οι δημότες. Και τους ζητώ να μας αξιολογήσουν στη βάση ποιον ή ποια θεωρούν ότι μπορεί να διοικήσει το Δήμο καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Ποιες είναι οι εγγυήσεις, τα εχέγγυα που κομίζετε και που αποδεικνύουν τη δική σας ικανότητα και αποτελεσματικότητα;

Τη θητεία μου ως Δήμαρχος Συμπολιτείας και την αξιολόγηση των πολιτών της Συμπολιτείας προς το πρόσωπό μου. Γιατί θα επαναλάβω, δεν έχει σημασία αν πιστεύω εγώ ότι ήμουν καλός Δήμαρχος. Σημασία έχει τι πιστεύει ο κόσμος. Και ο λαός της Συμπολιτείας με τίμησε δίνοντάς μου στις τρίτες εκλογές, ποσοστό 72% από την πρώτη Κυριακή. Δηλαδή, με δοκίμασε, έκρινε τη διαδρομή μου και με αξιολόγησε δίνοντάς μου αυτό το μεγάλο, το τιμητικό ποσοστό. Τι ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν είχαν σωστή κρίση; Ε, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο ας βγει να το πει.

Ναι, αλλά οι αντίπαλοί σας λένε ότι στην Συμπολιτεία χαλάσατε λεφτά για καινούργιο Δημαρχείο και για παρτέρια που καταστράφηκαν όταν πέρασε ο δρόμος;

Κοντά στα εκατοντάδες έργα που κάναμε σε όλη την Συμπολιτεία, σε κάθε ένα από τα 16 χωριά του Δήμου και όχι μόνον στην έδρα του Δήμου, φτιάξαμε και Δημαρχείο, αξιοποιώντας και χρήματα από ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε την κατασκευή Δημαρχείων. Που είναι το κακό; Το Δημαρχείο είναι το κοινό μας σπίτι σε κάθε Δήμο. Δεν το θέλουμε σύγχρονο, λειτουργικό, ωραίο, με καλύτερο περιβάλλον για τους εργαζόμενους και καλύτερες προϋποθέσεις για τους δημότες που το επισκέπτονται για τα θέματά τους; Και μάλιστα, όταν χρήματα δεν κόβονται από κάτι άλλο, αλλά προέρχονται και από πρόγραμμα που είναι ειδικά για την κατασκευή Δημαρχείων. Πόσες δημοτικές υπηρεσίες εξυπηρετεί τόσα χρόνια και σήμερα;

Και τα παρτέρια που κατέστρεψε ο δρόμος;

Ναι είναι μια ΄΄καραμέλα΄΄που επαναλαμβάνουν χρόνια τώρα ελλείψει άλλων επιχειρημάτων. Λένε ότι έφτιαξα παρτέρια ενώ ήξερα ότι θα πέρναγε ο δρόμος. Κατ αρχήν, γι αυτά τα παρτέρια δεν δαπανήθηκαν χρήματα γιατί φτιάχτηκαν από το προσωπικό του Δήμου, άρα είναι ψέμα ότι σπαταλήθηκαν λεφτά.

Πάμε όμως στην ουσία του θέματος. Φτιάξαμε τα παρτέρια που για δέκα περίπου χρόνια ομόρφυναν την είσοδο του Δήμου μας. Τον έκαναν ελκυστικό όλες τις εποχές του χρόνου. Δηλαδή τι θέλουν, να είχαμε αφήσει την είσοδό του Δήμου μας, εγκαταλειμμένη όπως είναι η είσοδος του Αιγίου; Ακόμα κι ένα χρόνο να είχαν μείνει τα παρτέρια, ομορφαίνοντας την είσοδο του Δήμου μας, ήταν κακό; Δηλαδή αν εσείς ξέρετε ότι σε ένα ή δύο χρόνια θα μετακομίσετε από το σπίτι σας σε ένα άλλο, θα σταματήσετε να το καθαρίζετε και να το φροντίζετε; Θα αφήσετε τον κήπο σας να ξεραθεί, επειδή σε ένα ή δύο χρόνια δεν θα μένετε σε αυτό το σπίτι;

Δεν νομίζω ότι κάνουν έτσι οι άνθρωποι που θέλουν να είναι νοικοκύρηδες. Και ο Δήμος είναι το σπίτι μας. Τουλάχιστον εγώ, έτσι βλέπω το Δήμο, σαν σπίτι, το κοινό σπίτι όλων μας. Πέραν αυτών μετά την κατασκευή του δρόμου και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου κατασκευάστηκαν από το Φορέα σε αντιστάθμισμα περιπατητικά πεζοδρόμια στη θέση Μάτι στη Ροδοδάφνη.

Σας έχει στενοχωρήσει ή προβληματίσει κάτι, σε αυτή την προεκλογική περίοδο;

Θα είμαι ειλικρινής και θα σας μιλήσω από καρδιάς. Με έχει ενοχλήσει η απόπειρα κάποιων, να κατεβάσουν το επίπεδο της αντιπαράθεσης και να επιχειρήσουν να ρίξουν λάσπη.
Το έζησα το φαινόμενο αυτό και το 2010.

Τότε έλεγαν ότι είμαι «το παιδί από το χωριό και δεν δικαιούμαι να γίνω Δήμαρχος στο Αίγιο». Δηλαδή, τι είναι όσοι ζουν πέντε λεπτά από το κέντρο του Αιγίου, γιατί τόσο είναι η Ροδοδάφνη. Τι είναι όσοι προέρχονται από τα χωριά. Είναι παρακατιανοί; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Απαράδεκτες απόψεις. Απαράδεκτες, διχαστικές, ρατσιστικές θα έλεγα.

Κάτι και για ένα άλογο έλεγαν, που κάτι ακούσαμε και τώρα.

Ναι, την έχετε ακούσει γιατί την ξαναλένε και σήμερα.  Ότι δήθεν «ο Καλογερόπουλος έχει ένα άλογο και θα μπει στο Αίγιο καβάλα στ’ άλογο». Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι μυαλά είναι αυτά που σκέφτονται τέτοιες ανοησίες. Αλλά και τι μυαλά είναι αυτά που τις αναμεταδίδουν.

Κατ΄ αρχήν δεν έχω άλογο. Αλλά και να είχα, που είναι το πρόβλημα; Δηλαδή οι συμπολίτες μας στα χωριά που έχουν άλογα, κάνουν κάποιο έγκλημα;

Ξέρετε, κατάγομαι από ταπεινή οικογένεια. Από μικρός έχω δουλέψει στα χωράφια. Έχω λοιπόν ανέβει και σε άλογο και γαϊδούρι, έχω μαζέψει και σταφίδα, και ελιές και λάχανα. Είναι κακό αυτό; Σημαίνει ότι δεν κάνω για Δήμαρχος. Είπαν κι άλλα τότε.

Τι δηλαδή;

Ό,τι έχω πλοίο στο Ρίο-Αντίρριο που το λένε Σοφία. Ξέρετε γιατί. Επειδή τη γυναίκα μου τη λένε Σοφία και στο Ρίο-Αντίρριο υπάρχει πλοίο με το ίδιο όνομα. Ακούτε τι σκαρφίστηκαν. Απίστευτο ψέμα.

Όπως ότι έχω δεκάδες ενοικιαζόμενα στην Κεφαλονιά. Άλλο μεγάλο ψέμα. Δεν έχω ούτε ένα. Και με την ευκαιρία, ας βγάλουμε όλοι οι υποψήφιοι τα Ε9, να δούμε τι έχει ο καθένας. Ένα έχω να πω: από τον καιρό που ασχολήθηκα με τα κοινά δεν αύξησα την περιουσία μου ούτε κατά ένα ευρώ. Και είμαι υπερήφανος γι αυτό.

Νοιώθετε ένα αίσθημα αδικίας;

Κοιτάξτε, να είμαστε ειλικρινείς. Για όλα αυτά δεν έχασα τις εκλογές το 2010; Από όλα αυτά τα ψέματα και τη λάσπη; Αντί να μιλάμε για τα προβλήματα του Δήμου, μου έλεγαν για άλογα και τα άλλα τα παράλογα. Και ιδού τα αποτελέσματα. Εννιά χρόνια ο Δήμος μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Είμαι σίγουρος, ότι αν τότε μου είχε δοθεί η ευκαιρία να βγω Δήμαρχος, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο Δήμο μας. Θα είχαμε λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και γενικά η Αιγιάλεια θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όταν τα σκέφτομαι αυτά, δεν το κρύβω, με πιάνει λίγο το παράπονο.

Και δυστυχώς βλέπω ότι κάποιοι προσπαθούν να το επαναλάβουν και τώρα. Αντί να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα, αντί να συζητάμε για το μεγαλύτερο προβλήματα της περιοχής που είναι τα σκουπίδια, πάμε την κουβέντα στα άλογα.

Γιατί νομίζετε ότι το κάνουν;

Πιστεύω ότι το κάνουν επειδή δεν έχουν επαρκείς θέσεις να μιλήσουν για τα προβλήματα. Θα σας θυμίσω ότι για τα σκουπίδια κάναμε ημερίδα και παρουσιάσαμε αναλυτικά, βήμα προς βήμα, τι θα κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα.  Επειδή λοιπόν δεν έχουν τι να απαντήσουν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας, αρχίζουν να μιλάνε για άλογα και παρτέρια.

Κάτι περί «καρεκλοκένταυρων» άκουσα. Εσάς εννοούν;

Αν εννοούν εμένα, απλά δεν γνωρίζουν τη σημασία της λέξης. «Καρεκλοκένταυρος» είναι κάποιος που ψάχνει μια καρέκλα να κάτσει και μόλις τη χάσει ψάχνει για μια άλλη. Εγώ στη ζωή μου μόνον με τα Δημοτικά ασχολήθηκα. Έγινα Δήμαρχος Συμπολιτείας και επιδίωξα και επιδιώκω ξανά να γίνω Δήμαρχος στον τόπο μου. Μάλιστα το 2014, έκανα πίσω, δεν έβαλα καν υποψηφιότητα, όταν θεωρήσαμε όλοι ότι θα ήταν καλύτερα να στηρίξουμε έναν νέο άνθρωπο. Ξέρετε πολλούς «καρεκλοκένταυρους» να κάνουν πίσω και να στηρίζουν άλλους; Αλλά είναι αυτό που είπα παραπάνω: υπάρχει φτώχεια επιχειρημάτων και το ρίχνουν στην «ανθρωποφαγία».

Κάτι τελευταίο: φυσικά θα μου απαντήσετε ότι θα είστε στο δεύτερο γύρο. Ποιος νομίζετε ότι θα είναι ο αντίπαλό σας;

Αυτοί που θα αποφασίσουν είναι οι πολίτες της Αιγιάλειας. Εγώ πιστεύω, είμαι απόλυτα πεισμένος ότι ο συνδυασμός μας θα είναι πρώτος και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή. Όμως, τελικός κριτής είναι οι συμπολίτες μας .


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr