background img
banner
banner

Έδωσε το στίγμα του ΚΚΕ για τις εκλογές

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΝΑΒΙΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αίγιο στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Λαύρας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του τόνισε την δυνατότητα που έχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, στις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν,  με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, να δώσουν τη δική τους ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται ο λαός και η νεολαία. Από τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δήμους, τις Περιφέρειες στην ενιαία επίθεση που δέχεται ο λαός και η νεολαία. Από τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δήμους, τις Περιφέρειες.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Γιατί όλοι τους, όπως είπε, ανεξάρτητα αν μιλάμε για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ ανεξάρτητα αν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις Περιφέρειες κατεβαίνουν με την προβιά του «ανεξάρτητου», όλοι τους βρίσκονται σταθερά απέναντι από τον λαό, υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που τα προηγούμενα χρόνια εκφράστηκε μέσα από τα μνημόνια που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ για τέσσερα χρόνια και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει τον μοναδικό πόλο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον λαό, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που στήνει το αστικό σύστημα για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να μην φτάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και να καταδικάσει ο λαός και τους εκλεκτούς τους στην Περιφέρεια και τους δήμους.  Σήμερα δήμοι και Περιφέρειες συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Το πραγματικό δίλημμα για το λαό, τους εργαζόμενους παραμένει ίδιο. “Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον”. Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής ή με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας και ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που αντιστρατεύονται τις λαϊκές ανάγκες».

Παράλληλα, τόνισε: «Οι πέντε κομμουνιστές Δήμαρχοι, που έχουν εκλεγεί στην Ελλάδα και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους που άσκησαν διοίκηση, αντιπολιτεύτηκαν τις αντιλαϊκές πολιτικές του κράτους, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και έκαναν ότι μπορούσαν για να ανακουφίσουν την λαϊκή οικογένεια.

Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σημαίνει περισσότερη, μεγαλύτερη δύναμη στο πλάι του λαού. Εμείς απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη, πιστεύοντας ότι αποτελεί λύση στις εκλογές, τις ευρωεκλογές, στους δήμους και τις Περιφέρειες, για τη νίκη, για την ανατροπή».

Επίθεση Καραθανασόπουλου

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αγγελική Κουρή, υποψήφια Δήμαρχος Αιγιάλειας με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η Ήρα Κουρή υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και η συγκέντρωση έκλεισε με την τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας που ανέφερε πως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε την πολιτική και των 3 μνημονιακών Κυβερνήσεων. Δεν έδωσε ούτε ευρώ για αντισεισμική θωράκιση αλλά διέθεσε εκατομμύρια για έργα βιτρίνας γι αυτό σήμερα επιβραβεύεται ως κοινός υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ, ενώ τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σπηλιόπουλο τον χαρακτήρισε απλή δεξαμενή  ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που είναι δυσαρεστημένοι από την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ  στην υποψηφιότητα Κατσιφάρα. Τόνισε πως είναι θέμα τιμής για τους κομμουνιστές να μην επιτρέψουν στον Χατζηλάμπρου που χέρι- χέρι με τον Παπακωνσταντινόπουλο το παίζουν δήθεν κομμουνιστές και χτυπούν σπίτια αριστερών οικογενειών. Και ολοκλήρωσε την ομιλία του με πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ , με ενίσχυση του στην ευρωκάλπη αλλά και στην ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στους Δήμους και τις Περιφέρειες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr