background img
banner
banner

Αυτό που τους… ένωσε ήταν σημαντικό… | ΦΩΤΟ

ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ;» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΙΡΘΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «Γ. ΠΑΠΠΑΣ»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημερίδα Δράσης «Κι αν ήσουν εσύ;» που έλαβε χώρα προχθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου και ήταν αυτό που ουσιαστικά άνοιξε τον κύκλο των εκδηλώσεων φέτος του υπαίθριου θεάτρου «Γιώργος Παππάς».

162 μαθητές και μαθήτριες από επτά σχολεία της Αιγιάλειας, συντονίστηκαν άψογα, διαμορφώνοντας βιωματικά εργαστήρια και συμπαρασύρουν συμμαθητές τους από άλλα σχολεία σε μια διαδραστική παράσταση για αυτά που μας ενώνουν…

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές, διοργάνωση, ανήκε στο πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας – Τμήμα Αγωγής Υγείας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα των προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά, φέτος από το πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο και την εκπαίδευση και την η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από , τον διεθνή διαγωνισμό για το θέατρο και την εκπαίδευση.

Αξιόλογα βιωματικά εργαστήρια

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και των θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος και δημιούργησαν βιωματικά εργαστήρια βασισμένα στα κοινά στοιχεία που ενώνουν όλους τους ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους παρουσιάστηκε προχθες το πρωί και εντυπωσίασε, αλληλοεπιδρώντας ταυτόχρονα με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία της περιοχής, συνθέτοντας όλοι μαζί μια διαδραστική παράσταση.

Συμμετείχαν τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Ροδοδάφνης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου. Καλεσμένοι για να δημιουργήσουν, ήταν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του Αιγίου. Οι εκπαιδευτικοί: Ευσταθίου Αναστασία, Κοντολάτη Ελένη, Δανιά Θεοφανία, Γιαννοπούλου Μαρία, Παπαστράτου Αλεξάνδρα, Βασιλόπουλος Παναγιώτης, Μαμωνά Χαρά, Τσοκανά Αλεξάνδρα, Κατούφα Αγγελική, Σκανδάμη Αθηνά, Ποντικάκη Θεοδοσία, Μπραουδάκη Ζαμπία, Καραγγελή Δήμητρα – Λαμπρινή, Σιακκής Γιώργιος, Μπακάλη Έλενα, Σωτηροπούλου Καλλιόπη, Παπαγιαννοπούλου Ειρήνη, Αργυροπούλου Αγγελική, Πλούμπης Ευθύμης, Κυριακοπούλου Μαρία, Ανδριτσοπόυλου Κατερίνα,Ηλιοπούλου Μαρία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr