background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η επόμενη μέρα για Ακράτα και Κεραυνό Αιγίου

ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΣΚΑ-Η ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΉ

Πέντε ομάδες της ΕΣΚΑ-Η συμμετείχαν φέτος στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής και μόνο μία πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Ο ΝΕΟ Ληξουρίου που παρέμεινε στην κατηγορία έστω και μέσα από αγώνα μπαράζ, κάτι που δεν κατάφεραν ούτε ο Έσπερος ΑΟΠΑ, ούτε ο Κεραυνός Αιγίου που επιστρέφουν στο τοπικό μετά από 10 και 6 χρόνια αντίστοιχα. Όμως και οι άλλες δύο ομάδες της Ένωσης σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες και τους υψηλούς στόχους που είχαν θέσει.

Η Αχαγιά έχασε το μπαραζ για την 4η θέση, ενώ η Ακράτα, με υψηλό μπάτζετ και παίκτες αξίας στο ρόστερ, έφτασε σε σημείο να εξασφαλίσει την παραμονή την τελευταία αγωνιστική. Η ξαφνική φυγή του Γιώργου Σκαραφίγκα στην αρχή της σεζόν, οι συνεχείς (4) αλλαγές προπονητή, η αποχώρηση – για προσωπικούς λόγους – κάποιων παικτών μεσούσης της σεζόν και κάποια παιχνίδια που χάθηκαν άδικα (ειδικά το εντός έδρας με τη Μεγαρίδα) στοίχισαν πολύ και έπαιξαν ρόλο στη μετέπειτα πορεία της ομάδας.

Όσο για τον Κεραυνό, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα από την αρχή και αυτό το ήξεραν μέσα στην ομάδα. Το ρόστερ ήταν που ήταν μικρό, είχε και συνεχείς τραυματισμούς των τριών πιο έμπειρων παικτών (Αγγελόπουλος, Μούκας, Μπεκρής) και μοιραία δεν τα κατάφερε. Ακόμη κι έτσι όμως, αν δεν έχανε κάποια “παιχνίδια” στις λεπτομέρειες με ομάδες που είχαν τον ίδιο στόχο, όπως με Ηλυσιακό εντός ή με Πέρα και Καλαμάτα εκτός, θα μπορούσε ίσως να είχε σώσει τη χρονιά.

Η επόμενη μέρα για την ομάδα του Αιγίου θα τη βρεί στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, όπου είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστήσει. Είχε υποβιβαστεί και την περίοδο 2012-13 και τότε επέστρεψε άμεσα, αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Επιπλέον, απέναντί του θα έχει και τον Έσπερο ΑΟΠΑ (και όχι μόνο).

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις διοικητικές εξελίξεις και την ενίσχυσή του. Όσο αφορά στην Ακράτα, αν και ακόμη είναι νωρίς, όλα δείχνουν ότι το οικονομικό άνοιγμα των τελευταίων ετών δεν θα έχει ανάλογη συνέχεια. Δύο χρονιές η ομάδα είχε ως στόχο την άνοδο αλλά δεν τα κατάφερε παρότι δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και ήρθαν στην ομάδα παίκτες μεγάλης αξίας.
Με τα σημερινά δεδομένα που επικρατούν αυτή η οικονομική πολιτική φέτος θα αλλάξει, εκτός και αν μέσα στο καλοκαίρι προκύψουν κάποιες νέες συνεργασίες και χορηγίες. Ο χρόνος θα δείξει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr