background img
banner
banner

Θεοδώρα Μπίτα: “Για να μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια”…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ” ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗ

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Θεωρώ πως η ενεργός ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί υποχρέωση κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη. Υπάρχουν πολλές μορφές ενασχόλησης. Ακόμα και η κριτική, όταν είναι καλοπροαίρετη και στοιχειοθετημένη, αποτελεί μία από αυτές. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισα να κάνω ένα παραπάνω βήμα και να θέσω υποψηφιότητα στα τοπικά δρώμενα. Θα ήθελα να συμβάλω, μαζί με άλλους συμπολίτες, στην ουσιαστική βελτίωση της πόλης μας, ώστε κάποια στιγμή να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια και να τους πω: “Ναι, έκανα την προσπάθειά μου”.
Η περιοχή της Αιγιάλειας έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες δυστυχώς, δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι τώρα όπως θα έπρεπε. Και έτσι, ενώ διαθέτει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, σπουδαία γεωγραφική θέση, άριστο κλίμα, αφθονία τοπικών, ποιοτικών προϊόντων, μοναδικό φυσικό κάλλος, ιστορικούς, αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς, δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητά της σε πανελλήνιο επίπεδο.

Γιατί επιλέξατε να συμπορευθείτε με τη Βασιλική Ψυχράμη;

Είναι μία γυναίκα δυναμική, εργατική και μεθοδική. Έχει γνώση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς από το 2011 ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε σημαντικές θέσεις. Διαθέτει την απαραίτητη πυγμή που πρέπει να έχει κάποιος που ηγείται, ενώ ταυτόχρονα είναι ευαίσθητη, συγκαταβατική, διαλεκτική, έτοιμη να βρει λύση σε κάθε πρόβλημα. Το έργο της υπήρξε καινοτόμο από όπου και αν πέρασε και σηματοδότησε μία νέα αναπτυξιακή δύναμη για τον τόπο μας. Το “πάρκο των Χριστουγέννων”, τα “Οινοξένεια”, τα ΚΔΑΠ (κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες) αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα.

Ποιοι θα είναι οι κύριοι στόχοι σας, αν θα είστε η επόμενη Δημοτική Αρχή;

Πιστεύω πως πρέπει να κινηθούμε σε δύο άξονες, οι οποίοι βέβαια σχετίζονται μεταξύ τους. Ο ένας αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και ο άλλος στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, ώστε να αποτελέσει η περιοχή μας τουριστικό προορισμό.

Η βελτίωση της καθημερινότητάς μας πρέπει να περιλαμβάνει ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον, τον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, την άνετη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο κέντρο της πόλης, τη βελτίωση της οδοποιίας και του ηλεκτροφωτισμού, τη δημιουργία χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να στηρίξει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενημερωτικές εκδηλώσεις, δράσεις εθελοντισμού και δημιουργικής απασχόλησης, τον τομέα της πρόνοιας, καθώς και οτιδήποτε προάγει τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των πολιτών του.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, κάτι το οποίο θα φέρει νέα ώθηση και ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας. Έχουμε σκοπό να αναδείξουμε τους παραγωγικούς, αλλά και τους πνευματικούς θησαυρούς της περιοχής μας και να ενισχύσουμε κάθε μορφή εναλλακτικού τουρισμού (αγροδιατροφικού, αθλητικού, θρησκευτικού, αρχαιολογικού, οικολογικού, περιπατητικού). Τόσο μέσα στην πόλη του Αιγίου, όσο και στην Ανατολική και Δυτική Αιγιάλεια, σε παραλιακά και ορεινά χωριά μας, υπάρχουν γραφικές, όμορφες και ιστορικές γωνιές που αξίζει να αναδειχθούν. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το σύνολο του παραλιακού μετώπου της Αιγιάλειας, απ’άκρη σε άκρη. Η απορρόφηση ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, αλλά και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας θα βοηθήσουν στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων στον συνδυασμό της Ποιοτικής Αιγιάλειας, ώστε να σας προτιμήσουν οι πολίτες;

Μας ενώνει όλους η διάθεση να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να δούμε την περιοχή μας να γίνεται “αρχόντισσα”, όπως ήταν κάποτε, αλλά ταυτόχρονα σύγχρονη και εξωστρεφής. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Καθένας από εμάς είναι ήδη καταξιωμένος στον επαγγελματικό και κοινωνικό του χώρο. Θα προσπαθήσουμε όμως να συμβάλουμε με το έργο και τις ιδέες μας στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας, έτσι ώστε εμείς και τα παιδιά μας να είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο μας.


Σύντομο βιογραφικό: Η Θεοδώρα Ν. Μπίτα είναι ιατρός-νεφρολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθύντρια της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Έχει πλούσια συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα. Είναι πολύτεκνη μητέρα 4 ανήλικων παιδιών. Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος στα πολιτιστικά σωματεία: Φιλαρμονική Αιγίου, Χορωδία Αιγίου 1933 και Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ενώ έχει συμμετάσχει στα διοικητικά συμβούλια της Φιλαρμονικής, της Χορωδίας και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr