background img
banner
banner

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Για την ανάπτυξη και πρόοδο χρειάζονται συνεργασίες”

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ“ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μαρία Παπαχριστοπούλου, μιλάει σήμερα στην “Π” για το έργο της στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Αιγιάλειας, αλλά και για την επόμενη μέρα στα κοινά αφού κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό “Αιγιάλεια Αύριο” του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Γούτου.

Γνωρίζουμε ότι προταθήκατε από την δημοτική παράταξη του κ. Παναγόπουλου, να ηγηθείτε του ψηφοδελτίου, αφού διαθέτετε όλα τα προσόντα [Επιστήμονας-Νέα-Αποτελεσματική], γιατί δεν αποδεχθήκατε την τιμητική αυτή θέση;

Αυτή είναι η αλήθεια και ειλικρινά, ευχαριστώ από καρδιάς όλους αυτούς που με πρότειναν. Είχα δύο επιλογές. Η πρώτη να επιμείνω στην δική μου υποψηφιότητα και η δεύτερη, να συμβάλλω στην ενότητα για το καλό της Πόλης μας.

Η ενότητα όλων των παρατάξεων που συζητούσαμε, είχε κοινό παρανομαστή τον κ. Χρήστο Γούτο ,έναν ήρεμο και ευγενικό άνθρωπο, έμπειρο και εργατικό αυτοδιοικητικό, καλό οικογενειάρχη και φίλο .

Δραστηριοποιούμαι στο Αίγιο και πιστεύω ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος αυτής της Πόλης χρειάζονται συνεργασίες, ωριμότητα και καλή διάθεση από όλους. Έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα κομματικά στεγανά και να φτιάξουμε μια κοινωνία ανθρώπινη και με αλληλεγγύη. Μια πόλη που θα εκπληρώσει τα όνειρα και τις ελπίδες όλων μας.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και το σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τον δικό μας συνδυασμό , αλλά και για τους υπόλοιπους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι υποψήφιοι, ότι η αφαίρεση και η διαίρεση είναι αρνητικά πρόσημα και δεν ωφελούν, αντίθετα καταστρέφουν .

Πιστεύετε ότι αυτό μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί;

Πιστεύω ότι δεν δόθηκε η δέουσα σημασία στις έννοιες συνεργασία και ενότητα για το καλό του Δήμου. Είναι κοινή διαπίστωση στη διοίκηση ότι ο ισχυρότερος παράγοντας αν όχι οπισθοδρόμησης, σίγουρα όμως αποδυνάμωσης της προσπάθειας προόδου, είναι η ανακολουθία της μιας παράταξης και η συνεχής αντιπολίτευση που στόχευε στον εκμηδενισμό κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας και έργου, με συνέπεια να ακολουθήσουν όσα συνέβησαν. Ήταν μια συνειδητή προσπάθεια εξουδετέρωσης του Δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου.

Ποιές θα να είναι οι προτεραιότητες της παράταξής σας;

Κύριο μέλημα μας είναι να καταστεί σαφές, πως η καθημερινότητα αποτελεί την βασική στόχευση των προσπαθειών της παράταξής μας. Όπως και στο σπίτι μας και στη ζωή μας, το 90% των υποχρεώσεων μας, του χρόνου μας και των εργασιών μας είναι η καθημερινότητα, έτσι και στον Δήμο, το νοικοκύρεμα είναι μια σημαντικότατη διαδικασία, χωρίς την οποία δε μπορείς να κάνεις τα επόμενα βήματα. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας αποτελεί προσωπική δέσμευση του αυριανού Δήμαρχου Αιγιάλειας Χρήστου Γούτου και έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Στόχος μας μια πόλη και κωμοπόλεις καλοσυντηρημένες, καθαρές, φωτεινές, λειτουργικές.

Στις θέσεις που σας εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος [Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ, Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ, λοιπές επιτροπές] έχετε να παρουσιάσετε κάποιες δράσεις και τι αποτελέσματα είχατε;

Αποτελεί αξία και κανόνα για μένα, να δικαιώνεις με το έργο σου και τα αποτελέσματα, αυτόν που σε τιμά και σε εμπιστεύεται. Και πρωτίστως τους συνδημότες μας.

Όσον αφορά την ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ σας ενημερώνω ότι λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση πρότυπο, με άριστη οργάνωση και βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά. Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Καταρχήν την κατασκευή του ΕΡΓΟΥ ΥΔΡΟΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ μέσω διυλιστηρίου από τον αναβαθμό του ποταμού Σελινούντα.
  • Την «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΙΓΙΟΥ», Το έργο αφορά στην κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων επί της οδού Κορίνθου της πόλης του Αιγίου, καθώς και κάθετων αγωγών σε διάφορες κάθετες οδούς στη διαδρομή του κύριου αγωγού.
  • Το Σύστημα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ – ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Δ.Ε. ΕΡΙΝΕΟΥ, ΑΚΡΑΤΑΣ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΑΙΓΕΙΡΑΣ)»,
  • Στα ενταγμένα σε προγράμματα έργα ανήκουν Τα «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», Η «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Το έργο αφορά στην βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των υπαρχουσών υποδομών ύδρευσης των πυρόπληκτων περιοχών Κουνινάς Τ.Κ. Κουνινάς της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου, των οικισμών Κερνίτσας, Λόφου και Καλυβίτη της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού και του οικισμού Άνω Διακοπτού Τ.Κ. Άνω Διακοπτού.
  • Ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εκτέλεση: Το Σύστημα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ – ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΙΓΙΟΥ», Τελικός στόχος του έργου είναι η εξοικονόμηση 1.050.000 μ3/έτος νερού, ώστε να γίνει αποδοτικότερη η χρήση των υδατικών πόρων αφού θα προστατευθούν τα αποθέματα των υπόγειων νερών και θα βελτιωθεί η ποιότητα του νερού προς τους καταναλωτές.
  • Η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΩΝ ΒΑΛΗΜΙΤΙΚΩΝ, ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ, ΤΕΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟΥ (ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ)»,
  • Η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΔΕΥΑ (πρώην Σφαγεία)», ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητά του αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, τους οποίους θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω για την αποδοτική συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Στην ΔΗΚΕΠΑ ανέλαβα την Προεδρία τον Ιούνιο του 2018.  Μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, ενημερώθηκα και με αρκετή εργασία και κόπο, κατάφερα και με την βοήθεια των συνεργατών μου να ανταποκριθώ και να ολοκληρώσω, όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού [οινοξένεια, πολιτιστικό καλοκαίρι] καθώς και να προγραμματίσω και να εκτελέσω το Πάρκο των Χριστουγέννων καθώς και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Από την αρχή της θητείας μου στην ΔΗΚΕΠΑ αντιλήφθηκα αμέσως την ευθύνη που ανέλαβα καθώς τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ρόδινα. Ήμουν σίγουρη όμως ότι με τον τρόπο που εργάσθηκα θα τα κατάφερνα, όπως και έγινε.

Πολλές φορές εις γνώση μου, δεν έγινα ευχάριστη σε πολλούς επαγγελματίες όμως ήξεραν όλοι ότι εργαζόμουν για κάτι καλύτερο. Διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα οπότε δεν στεναχωριόμουν για όλα αυτά.

Ο προηγούμενος χρόνος [2017] με βάσει τον ισολογισμό, έκλεισε με ΖΗΜΙΑ. Τα Διαθέσιμα δεν κάλυπταν τις Υποχρεώσεις και οποιαδήποτε, έστω και μικρή ζημιά, θα έθετε σε κίνδυνο λειτουργίας και ύπαρξης της ΔΗΚΕΠΑ. Έπρεπε να ακολουθήσουμε, μια αυστηρή και στοχευμένη πολιτική, περιορισμού των δαπανών μας.

Σε αυτό το σημείο , θέλω να ευχαριστήσω , όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ, που παρά τις «γκρίνιες» και τις «μουρμούρες» βοήθησαν με τις αποφάσεις τους, αλλά και όλο το προσωπικό και τους συνεργάτες της ΔΗΚΕΠΑ για το ενδιαφέρον και το ζήλο που επέδειξαν, ώστε να πετύχουμε να παρουσιάσουμε έστω και ελάχιστα ΚΕΡΔΗ το έτος 2018 έναντι της ζημίας το 2017 καθώς και να πραγματοποιήσουμε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του 2018 με μεγάλη επιτυχία.

Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για τα χωριά της Αιγιάλειας εφόσον όλοι από εκεί ξεκινήσαμε;

Όντως όλοι μας σε αυτά θα βρούμε την καταγωγή μας, τις βαθιές ρίζες μας. Έθρεψαν και μεγάλωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού του σημερινού δήμου. Τώρα, πρέπει να τα μεγαλώσουμε εμείς, με αισιοδοξία και πίστη ότι αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει καλύτερος. Τα όμορφα χωριά μας, που το καθένα αποτελεί ένα ξεχωριστό στολίδι, μπορούν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δυνατότητες και να λειτουργήσουν όχι μόνο συμπληρωματικά στα υπόλοιπα κέντρα, αλλά με ιδιαίτερη το καθένα δυναμική , να διαδραματίσουν και αυτά καθοριστικό ρόλο.

Έχετε φιλοδοξίες; Το δικηγορικό σας επάγγελμα, συμβιβάζεται με δημοτικά μας θέματα; Πως τα αντιμετωπίζετε;

Η φιλοδοξία είναι θεμιτή για όλους μας, γιατί παράγει αποτελέσματα και δημιουργεί ανάπτυξη, πολιτισμό, θέσεις εργασίας κλπ. Όταν το έτος 2014 έπρεπε να αποφασίσω για την συμμετοχή μου στις Δημοτικές εκλογές, είναι αλήθεια ότι είχα προβληματισθεί και πολύ περισσότερο, ως νέα δικηγόρος. Με τις συμβουλές και την προτροπή αγαπημένων μου προσώπων, τελικά κατήλθα ως υποψήφια. Με την αγάπη και την εκτίμηση των συμπολιτών μου, βρέθηκα στα Δημοτικά έδρανα.

Αυτά τα πέντε χρόνια, είναι αλήθεια ότι είδα και έμαθα πολλά, πράγματα που δεν διαβάζονται και δεν διδάσκονται. Το επισημαίνω αυτό, για να δώσω το μήνυμα σε όλους τους νέους, ότι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά και να ενδιαφέρονται για τον Δήμο μας.

Θα θέσετε και πάλι υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του ΜΑΙΟΥ με το ψηφοδέλτιο του κ. Γούτου <ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ>. Έχετε κάποιο μήνυμα, να στείλετε στους δημότες μας;

Η υποψηφιότητα μου εκ νέου δεν ήταν αυτοσκοπός, ούτε ήταν δεδομένη. Όταν όμως οι ίδιοι οι συνδημότες σου σε παροτρύνουν και βλέποντας ότι η νέα γενιά χρειάζεται να είναι παρούσα, δεν μπορούσα να απέχω. Άλλωστε συνηγόρησε σε αυτό και η δημοτική ομάδα που συμμετέχω γιατί την εμπιστεύομαι. Και θεωρώ ότι το ίδιο θα κάνει και ο κόσμος.
Αντίθετα αυτοσκοπός μου είναι να είμαι προσηλωμένη στις αρχές μου για πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, πιστή στη νομιμότητα και στη χρηστή διοίκηση και με απόλυτο σεβασμό του δημοσίου χρήματος και της διαχείρισης του, προς όφελος της κοινωνίας.

Με περισσότερη εμπειρία και γνώση στα δημοτικά πράγματα, θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr