background img
banner
banner

Ξεκινά το πρόγραμμα «Επιχειρηματική εκκίνηση»

6,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου η υποβολή επενδυτικών προτάσεων στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Εκκίνηση, Ενίσχυση νέων και υπό σύσταση, πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσω αυτού προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν ευρεία επιλογή κλάδων της μεταποίησης, των κατασκευών, των δημιουργικών βιομηχανιών, του περιβάλλοντος, της πληροφορικής καθώς και υπηρεσιών.

Βασικός στόχος είναι η προαγωγή επενδύσεων για τη στήριξη της αυτοαπασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε νέες αγορές ή κλάδους με έμφαση στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, μέσω της βελτίωσης των εταιρικών δομών και των ικανοτήτων τους.

«Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, με έμφαση στις νέες επιχειρήσεις και στις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Στόχος μας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μέσα απ’ την υγιή επιχειρηματικότητα να απαντήσουμε στο μεγάλο ζήτημα της απασχόλησης και της αξιοποίησης των δεξιοτήτων των ανθρώπων μας, ιδίως των νέων, που θέλουν να ενταχθούν στον κόσμο των επιχειρήσεων», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι τομείς που αφορά

Τα επενδυτικά σχέδια που πρόκειται να ενισχυθούν αφορούν ενδεικτικά στρατηγικούς τομείς, όπως: Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Μεταποίηση, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενεργειακές Τεχνολογίες και εφαρμογές, Τεχνολογίες και εφαρμογές για το Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία-Φάρμακα-Ευεξία, Υπηρεσίες, Ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο, Χρηματοδοτούμενος Προϋπολογισμός των επενδυτικών προτάσεων.

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται επενδυτικά έργα με ελάχιστο συνολικό προϋπολογισμό 25.000 ευρώ και μέγιστο 300.000 ευρώ. Η αξιολόγηση και η παρακολούθηση των προτάσεων θα γίνει από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ημερομηνίες Υποβολής

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των ερευνητικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ξεκινάει από τις 21 Μαΐου ώρα 13:00 και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου 2019 και ώρα 15:00.

Η σχετική πρόσκληση έχει δημοσιευθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΔΕ www.dytikiellada.gr, και του ΕΣΠΑ www.espa.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από Γραφείο Ενημέρωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών & Αμερικής (Ισόγειο), τηλ 2613 613 645-6 e-mail: [email protected]. Τυχόν ερωτήματα μπορούν να διατυπώνονται εγγράφως και να αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση [email protected]. Για τεχνικά θέματα της εφαρμογής οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, [email protected] (ώρες γραφείου 09:00-17:00).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr