background img
banner
banner

«Μοιράστηκαν» οι χώροι στις υποψήφιες παρατάξεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Παρουσία 19 εκ των 33 δημοτικών συμβούλων συνεδρίασε προχθές Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία το πρακτικό της διακομματικής – διαπαραταξιακής επιτροπής περί καθορισμού τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 26ης Μαΐου, για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων για την προβολή τους, καθώς και για τη διευθέτηση λοιπών αναγκαίων λεπτομερειών.

Μία ημέρα πριν είχε συνέλθει σε συνεδρίαση στο γραφείο του δημάρχου η Διακομματική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας μετά από πρόσκληση του Θανάση Παναγόπουλου στην οποία συμμετείχαν οι εξής:

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες:

  1. Κατσιφάρας Απόστολος «Δυτ. Ελλάδα Δικαίωμα στην πορεία» Ως εκπρόσωπος ο κ. Κουρλαμπάς
  2. Φαρμάκης Νεκτάριος «Όλα από την Αρχή» Ως εκπρόσωπος ο κ. Νικολόπουλος
  3. Καραθανασόπουλος Νικόλαος «Λαϊκή Συσπείρωση» Ως εκπρόσωπος ο κ. Ακαρέπης
  4. Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» Δεν προσήλθε
  5. Χατζηλάμπρου Βασίλειος «Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας» Δεν προσήλθε
  6. Κοσίνας Χρήστος «Αριστερή Παρέμβαση» Δεν προσήλθε
  7. Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος «Οικολογική Δυτ. Ελλάδα» Δεν προσήλθε
  8. Νικολακόπουλος Ανδρέας «Πατριωτική Αυγή για Δυτ. Ελ

Υποψήφιοι Δήμαρχοι:

  1. Γούτος Χρήστος «Αιγιάλεια Αύριο» Ως εκπρόσωπος ο κ. Γ. Αγγελόπουλος
  2. Καλογερόπουλος Δημήτριος «Αιγιάλεια Τώρα» Ως εκπρόσωπος ο κ. Γ. Ρούσος
  3. Τριανταφυλλόπουλος Γρηγόριος «Αιγιαλέων Πόλις –Νέα Πορεία» Ως εκπρόσωπος ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος
  4. Ψυχράμη Βασιλική «Ποιοτική Αιγιάλεια» Ως εκπρόσωπος ο κ. Ιωάννη Ρωμανός
  5. Παπακωνσταντινόπουλος Παναγιώτης «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» Δεν προσήλθε
  6. Κουρή Αγγελική «Λαϊκή Συσπείρωση» Ως εκπρόσωπος ο κ. Ακαρέπης

Υποψήφιοι ως Μέλη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

  1. Για τους υποψήφιους του κόμματος της Ν.Δ. Ως εκπρόσωπος ο κ. Βασ. Σταθακάρος
  2. Για τους υποψήφιους του κόμματος ΚΙΝ.ΑΛ. Ως εκπρόσωπος η κα Αποστολοπούλου
  3. Για τους υποψήφιους του κόμματος Κ.Κ.Ε. ως εκπρόσωπος ο Φ. Ακαρέπης

Διευθέτηση θεμάτων

Πραγματοποιήθηκε έτσι κατανομή των χώρων, καθορισμός του τρόπου χρήσης αυτών και διευθέτηση λοιπών αναγκαίων λεπτομερειών για την προβολή κατά την προεκλογική περίοδο των υποψηφίων για τις εκλογές της 26 Μαΐου και για την διευθέτηση των λοιπών λεπτομερειών, ΄΄σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ρύπανσης της πόλης και προκειμένου να διεξαχθούν κόσμια οι εκλογές΄΄, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, καλώντας τους εκπροσώπους να συμφωνήσουν για την ημέρα , την ώρα και τον χώρο για τις ομιλίες των υποψηφίων.

Μετά από διαλογική συζήτηση, πλην του εκπροσώπου του Κ.Κ.Ε , που δεν συμφωνεί, δεν αποδέχεται τους όρους για την ανάρτηση πανώ – αεροπανώ, συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τα εξής: Την αφισοκόλληση σε υπάρχοντα ελεύθερα εννέα ταμπλώ του δήμου Αιγιαλείας στην πόλη του Αιγίου αναλογικά για του υποψήφιους, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να τοποθετηθεί ταμπλώ που θα κατασκευασθεί με έξοδα του υποψηφίου –πολιτικού κόμματος στις παρακάτω θέσεις για καθ’ υπόδειξη του Δήμου: α. Δύο (2) επί της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ρωμανιώλη επί της οδού Μητροπόλεως. β. Δύο (2) επί της πλατείας Αγίας Λαύρας επί της οδού Κλ. Οικονόμου. γ. Ένα (1) επί της πλατείας Δεξαμενής επί της οδού Στράβωνος. δ. Ένα (1) επί της πλατείας Εθν. Αντίστασης (τρίγωνη) επί της οδού Κλ. Οικονόμου. ε. Ένα (1) επί της πλατείας Αγ. ΄Αννης επί της οδού Νικ. Πλαστήρα. στ. Δύο (2) επί της πλατείας (οδός Ζ. Πηγής) παραπλεύρως Τουριστικού.

Ακόμη, να τοποθετηθεί από κάθε συνδυασμό, εάν επιθυμεί , από ένα καλαίσθητο περίπτερο ή άλλη κατασκευή, ή ομπρέλα με ένα γραφείο διαστάσεων 2Χ2Χ2 τ.μ. στην πόλη του Αιγίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων ή στην πλατεία Αγίας Λαύρας, το οποίο θα αποσυρθεί οκτώ μέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών με ευθύνη των υποψηφίων. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής ο Δήμος υποχρεούται να τα απομακρύνει ή να τα καταστρέψει. Στο χώρο αυτό δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών. Επιτρέπεται η χρήση φωτεινών διαφανειών (σλάιτς) σε ανοικτούς χώρους, που καθορίζονται από Δ.Σ., χωρίς να εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις.

Πότε και πού θα διεξαχθούν ομιλίες και συγκεντρώσεις

Οι εκπρόσωποι των συνδυασμών συμφώνησαν και αποδέχθηκαν οι ομιλίες να διεξαχθούν σε δημοτικούς – κοινόχρηστους χώρους από τους υποψηφίους ως παρακάτω:

Για υποψήφιους Περιφερειάρχες κ. Φαρμάκη την Παρασκευή 17-5-2019 και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, Υποψήφιο ΚΚΕ στις 16-5-2019 και ώρα 20:30΄ στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο Για υποψήφιους για Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Υποψήφιο ΚΚΕ στις 16-5-2019 και ώρα 20:30 στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.

Για υποψήφιους Δημάρχους:

  • Για Χρήστο Γούτο στις 24-5-2019 και ώρα 20:30 στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο,
  • για Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο στις 24-5-2019 και ώρα 20:30΄ στο εκλογικό του κέντρο,
  • για Βασιλική Ψυχράμη στις 24-5-2019 και ώρα 20:30΄ στο εκλογικό της κέντρο,
  • για Δημήτρη Καλογερόπουλο στις 24-5-2019 και ώρα 20:30΄ στο εκλογικό του κέντρο,
  • για Αγγελική Κουρή στις 16-5-2019 και ώρα 20:30΄ στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.

Να σημειωθεί ότι λόγω κωλύματος δεν προσήλθε στην συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για την διακομματική ο εκπρόσωπος του υποψηφίου δήμαρχου Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, Νίκος Φιλιππόπουλος, οποίος προσήλθε λίγο αργότερα, δήλωσε ότι συμφωνεί με όσα αναφέρονται στο πρακτικό, πλην των όρων για απαγόρευση ανάρτησης αφισών, διότι κατά την κρίση τους είναι ένας παραδοσιακό τρόπος προβολής των θέσεων των παρατάξεων ιδιαίτερα εκείνων που στη φιλοσοφία τους θεωρούν ότι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μπορεί να γίνεται με κάθε τρόπο, που καταστρατηγείται όμως με τέτοιου είδους απαγορεύσεις και πρότεινε η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23-5-2019 και 20:30΄ στο εκλογικό του κέντρο, κάτι που έγινε αποδεκτό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr