background img
banner
banner

«Ζήτω η πάλη των εργατών για την κατάργηση της εκμετάλλευσης»

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ

Παλμό και πληθώρα μηνυμάτων είχε η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 1η Μάη, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Αίγιο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αντίστασης στην πλατεία και πορεία στους δρόμους του Αιγίου.

Στη συγκέντρωσην τη κεντρική ομιλία έκανε ο Τάκης Νύχτης, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, η οποίος ξεκαθάρισε ότι η 1η Μάη είναι απεργία μέσα από την οποία «βροντοφωνάζουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά», όπως είπε, τονίζοντας: ΄΄Με οδηγό τους αγώνες της τάξης μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για συνδικάτα που θα είναι όπλα στους αγώνες μας και όχι μηχανισμοί υποταγής στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και φερέφωνα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Εμείς οι εργάτες πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε την πείρα μας, να στηριχτούμε στη δύναμη του αγώνα μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται. Αυτό μας διδάσκει η ιστορική πείρα των αγώνων της εργατικής τάξης. Σε αυτό τον αγώνα έχουμε καθήκον να δηλώσουμε όλοι “παρών”΄΄.

Χαιρέτησαν ακόμη ο Στάθης Μπούνιας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου και ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου “Μπακόπουλος -Ντρίνιας”. Το ποίημα “παραμονές Πρωτομαγιάς” του Γιάννη Ρίτσου απάγγειλε η Αλέκα Ζαμπάτη. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η Αγγελική Κουρή, υποψήφια δήμαρχος Αιγιάλειας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Διαρκής πάλη ενάντια στις πολιτικές φτωχοποίησης

Ο κ. Μποδιώτης άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης που, όπως είπε ΄΄στέκεται εχθρικά απέναντί μας, με το πρόσχημα των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας. Όμως οι ίδιες δημοσιονομικές συνθήκες της επιτρέπουν να ψηφίζει και να δίνει πακτωλούς χρημάτων, προνομίων, φορολογικών ελαφρύνσεων σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους και τραπεζίτες. Απέναντι σε όλους όσους στηρίζουν τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν με το τεράστιο κόστος παραγωγής για τα προϊόντα μας. Απέναντι στις πολιτικές που μας φτωχαίνουν και κάνουν ακόμη χειρότερη την νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ, η οποία είναι το εργαλείο για τη συγκέντρωση παραγωγής και γης, δίνοντας νέο χτύπημα στο εισόδημά μας΄΄.

Σημείωσε ακόμη ότι ΄΄το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δέχεται τόνους λάσπης και επίθεσης από τους απόντες των αγώνων, που προσπαθούν να ξεστρατίσουν τον αγώνα και το πλαίσιο αιτημάτων, να βάλουν τρικλοποδιές, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αντιπάλων μας. Μέσα από αυτή την εμπειρία κατανοούμε και στηρίζουμε την προσπάθεια για ανασύνταξη και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, που γίνεται από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα ενάντια στη νοθεία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό΄΄, τονίζοντας πως ο Σύλλογος συνεχίζει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr