background img
banner
banner

Κατάθεση ψυχής σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση από την Βασιλική Ψυχράμη

Την ψήφο των Αιγιαλέων ώστε όλοι μαζί να κάνουν την Αιγιάλεια… αρχόντισσα, ζήτησε από την πλατεία Φανερωμένης η υποψήφια δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» Βασιλική Ψυχράμη. Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση, το βράδυ της Παρασκευής, η κ. Ψυχράμη μίλησε από… καρδιάς, ευχαριστώντας όλους γι’ αυτό το «όμορφο ταξίδι», όπως χαρακτήρισε την προεκλογική εκστρατεία, ευχόμενη ότι η επομένη των εκλογών θα βρει την ίδια και όλους τους Αιγιαλείς νικητές!

Δήλωσε υπερήφανη για το συνδυασμό της που δεν κουβαλά τις παθογένειες του γερασμένου παρελθόντος, τονίζοντας πως κανένας δε ζήτησε θέσεις και αξιώματα, ενώ… αλλού έχουν ήδη μοιράσει αντιδημαρχίες σε στελέχη των ομάδων που τους απαρτίζουν, γιατί πιστεύουν ότι θα εκλεγούν. «Δεν μιλώ με ξύλινο λόγο, γιατί δεν έχω ξύλινη σκέψη. Είναι τα λόγια του νου και της καρδιάς μου, που θέλω να γεμίσουν την ψυχή σας δύναμη και ελπίδα ότι εμείς με λογισμό και με όνειρο μπορούμε επιτέλους να αλλάξουμε την Αιγιάλεια και να πάμε μπροστά», σημείωσε μεταξύ άλλων η υποψήφια Δήμαρχος.

Η Βασιλική Ψυχράμη συνέχισε την ομιλία της λέγοντας πως η «Ποιοτική Αιγιάλεια» στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα νέα, άφθαρτα και ποιοτικά στελέχη της, τα οποία κάνουν την ποιοτική διαφορά από εκείνα των υπολοίπων συνδυασμών. «Εμείς δεν στηριζόμαστε από πρώην αποτυχημένους δημάρχους, που, επειδή απέτυχαν, δεν επανεκλέχτηκαν ή δεν τόλμησαν να ξαναζητήσουν ψήφο, τώρα ξεπροβάλλουν από το χρονοντούλαπο της λήθης και προτάσσουν το βολικό καλό παιδί, τον δημοτικό σύμβουλο της σιωπής, που δεν ακούσαμε τη φωνή του, που δεν είδαμε ένα έργο του τόσα χρόνια. Αυτόν θέλει η Αιγιάλεια για να πάει μπροστά; Γιατί τον επέλεξαν; Για να κινούν οι ίδιοι και οι φιλόδοξες ομάδες, που συναπαρτίζουν το ψηφοδέλτιό τους, τα νήματα προς εξυπηρέτηση των μελλοντικών φιλόδοξων σχεδίων τους; Δεν χρειαζόμαστε ετεροκατευθυνόμενο καπετάνιο, ούτε άβουλο δήμαρχο. Ούτε βέβαια τον τάχα έμπειρο επί 12 χρόνια δήμαρχο του μικρού Καποδιστριακού δήμου, που άφησε χρέη 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και που έφτιαξε σκανδαλωδώς ακριβά πλην άχρηστα έργα. Πανάκριβα έργα βιτρίνας, κάποια εκ των οποίων ξηλώθηκαν λίγο μετά. Θα του εμπιστευτείτε την Αιγιάλεια; Όχι βέβαια! Πίσω από το πρόβλημα των σκουπιδιών, το οποίο μας υπόσχεται ότι θα λύσει, βρίσκεται το ονοματεπώνυμό του. Είναι δική του πολιτική ευθύνη η «Παπανικολού» στις τελευταίες  θέσεις από άποψη καταλληλότητας και το αποτέλεσμα είναι να… πνιγόμαστε στα σκουπίδια. Ανερυθρίαστα σάς ξαναζητά την ψήφο ως κλασικός καρεκλοκένταυρος. Θα του την δώσετε; Όχι! Και ως γενικός γραμματέας λειτουργούσε σαν υπερδήμαρχος και χωρίς να είναι εκλεγμένος συνδιοικούσε και, μόλις αποχώρησε, ξέσπασε η κρίση των σκουπιδιών. Τράβηξε το χαλί στον δήμαρχο με θύμα την πόλη και με μοναδικό σκοπό να δρομολογήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Θα μας διοικήσουν για άλλη μια 4ετία για να ξανακάνουν τα ίδια; Όχι φυσικά!», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως το πρόγραμμα της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» είναι ρεαλιστικό, άμεσα εφαρμόσιμο και θα υλοποιηθεί με έντιμη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, δίδοντας έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών. «Στις τελευταίες περιηγήσεις δεν είδαμε ευχαριστημένους δημότες. Γιατί οι Αιγιαλείς δεν είναι ευχαριστημένοι; Είναι αχάριστοι; Όχι. Βλέπουν τις αποτυχίες των μεν και τα έργα βιτρίνας του άλλου και πουθενά ανάπτυξη. Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει να περάσουμε πάνω από τα στρατηγικά λάθη του παρελθόντος  και να δουλέψουμε χωρίς πομπώδη λόγια, με σχέδια ρεαλιστικά και έντιμη διαχείριση του χρήματος για την Αιγιάλεια της ποιότητας και της αξίας. Ποιότητα που ξεκινά από την καθημερινότητά μας, με καθαριότητα, φωτισμό, θέσεις πάρκινγκ, με ελκυστικές πόλεις και χωριά. Δούλεψα γι’ αυτά με όλες τις δυνάμεις μου, παρά τα μαχαιρώματα. Από τη θέση της δημάρχου τα στοχεύω με μεγαλύτερη δύναμη. Το Αίγιο γίνεται ελκυστική πόλη για τον επισκέπτη, άνετη και φιλική για τους κατοίκους του», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μερικές από τις πρώτες προτεραιότητές της από την πρώτη κιόλας ημέρα που θα αναλάβει τα ηνία του δήμου: 1) Αισθητική αναβάθμιση των εισόδων της πόλης με βελτίωση πρασίνου (θάμνοι – δέντρα – χλοοτάπητας), 2) Σύνδεση του κέντρου με την παραλία, αναδεικνύοντας και τις σκάλες, 3) Αξιοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και της Αλυκής, 4) Συντήρηση του οδικού δικτύου, 5) Δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών, 6) Δημιουργία χώρων στάθμευσης, 7) Ανάπλαση του παραμελημένου παραλιακού μετώπου, 8) Ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Ακράτας, 9) Προβολή της Αιγείρας ως πόλη του Αρχαίου Θεάτρου, 10) Καθιέρωση του Διακοπτού ως πόλη του Οδοντωτού και του Βουραϊκού, 11) Αναβάθμιση των περιοχών της δυτικής Αιγιάλειας, 12) Ισόρροπη ποιοτική ανάπτυξη από την Αιγείρα ως το Λαμπίρι, εμπλουτίζοντας τον τουρισμό με εναλλακτικές μορφές, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, 13) Τόνωση του αθλητικού και του θρησκευτικού τουρισμού, 14) Ανάπτυξη των προϊόντων μας με καινοτομία και εξωστρέφεια (σύνδεση των προϊόντων μας με το όνομα της Αιγιάλειας, με την τοπική γαστρονομία και τον τουρισμό, 15) Αξιοποίηση των προγραμμάτων Leader για τις αγροτουριστικές δραστηριότητες, 16) Βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου, 17) Συντήρηση των γεωτρήσεων που καταρρέουν και συχνά στερούν από τους αγρότες την παραγωγή τους και ενίοτε και το φυτικό κεφάλαιο, 18) Στήριξη και προβολή των πολιτιστικών δημιουργιών των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων, 19) 2) Δημιουργία αναπτυξιακής εταιρείας και μονάδων ήπιας μορφής ενέργειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις και εγκληματικές επιλογές επί 10ετίες. «Γιατί επέλεξαν την ακατάλληλη «Παπανικολού»; Γιατί παλιός δήμαρχος διεκήρυττε πριν τις εκλογές ότι υπογράφει πως δεν θα πάνε τα σκουπίδια στην «Παπανικολού», για να πάρει τις εκλογές, και, μόλις τις πήρε, έστειλε τα ΜΑΤ; Για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών τι έκαναν οι προηγούμενοι δήμαρχοι; Ούτε κάδοι ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, ούτε αντίστοιχα μέσα μεταφοράς, όπως είχαμε υποχρέωση. Τίποτα. Και έτσι ήρθε ο εφιάλτης, ο περσινός και ο φετινός. Ως προς τη μεταφορά τι έκαναν; Μετέβαλαν την Αιγείρα σε σκουπιδότοπο, μόλυναν τον υδροφόρο ορίζοντα, συγκρούστηκαν με τους πολίτες, δίχασαν την Αιγιάλεια. Στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίζαμε μεταφορά των σκουπιδιών στα Γιάννενα και ο νυν δήμαρχος, που ανέλαβε από την πρώτη μέρα αυτοπροσώπως την αντιδημαρχία Καθαριότητας, τα μετέφερε στην Αιγείρα, όπως φάνηκε από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη δίκη του Απριλίου από την αντιπολίτευση, που ένα μήνα μετά έγινε συμπολίτευση και όλοι μαζί, κατηγορούντες και κατηγορούμενοι, ενώθηκαν τάχα, για να μας πάνε μπροστά. Ως προς τη νέα λογική διαχείρισης απορριμμάτων; Τίποτα. Άβουλοι και αδιαφανείς δεν έκαναν τίποτα σωστό. Εμείς με υπευθυνότητα σάς παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα βασισμένο στις γνώμες των ειδικών και στους ψηφισμένους νόμους, ένα πρόγραμμα τριών αξόνων που πρέπει να λειτουργήσουν και οι τρεις ταυτόχρονα εστιάζοντας στην ανακύκλωση. Εμείς δίνουμε οριστικά λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων», είπε.

Δεσμεύτηκε πως η αυριανή της δημοτική αρχή θα σταθεί δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κοντά στους νέους προκειμένου να μείνουν στον ευλογημένο, όπως χαρακτήρισε την Αιγιάλεια, τόπο. «Το απέδειξα με το έργο ουσίας που άφησα στην κοινωνική πρόνοια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον άνθρωπο και εγώ ως γυναίκα και μητέρα βρίσκομαι ακόμα πιο κοντά. Στηρίζουμε τους αδύναμους. Κανένας δεν είναι μόνος μέσα στην κρίση. Είμαστε μαζί. Εμείς νιώθουμε, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε. Γιατί οι νέοι φεύγουν, για να βρουν δουλειά, γιατί άλλοι δήμοι μέσα στην κρίση έχουν διαχειριστεί τα θέματα αλλιώς και αναπτύσσονται; Αξίζει αυτή η εικόνα για την Αιγιάλεια, την αρχόντισσα, το διαμάντι του Κορινθιακού; Μόνο αυτό μπορούμε; Μόνο αυτό μας αξίζει;», σημείωσε.

Ακολούθως έκανε αναφορά στο πλούσιο έργο που παρήγαγε θητεύοντας σε θέσεις ευθύνης στο δήμο, κάτι που αναγνωρίζεται ακόμα και από τους πολιτικούς της αντιπάλους και το οποίο χαρακτήρισε ως «τέταρτο παιδί της». «Από το 2011 με τη συνεργασία των εργαζομένων έδωσα ζωή στη ΔΗΚΕΠΑ και αναβιώσαμε ή δημιουργήσαμε σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς, όπως οι παραστάσεις στο θέατρο της Αιγείρας, ο θεσμός των Οινοξενείων, το φεστιβάλ λαδιού, το παιδικό καρναβάλι, ξεκινήσαμε το χριστουγεννιάτικο πάρκο, με ενέργειές μας επαναλειτούργησε το κινηματοθέατρο «Απόλλων» μετά από τόσα χρόνια. Στα σχέδιά μας είναι η διοργάνωση σε δυο χρόνια λαμπρών εκδηλώσεων πανελλαδικής εμβέλειας τιμής και μνήμης για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Στην Κοινωνική Πολιτική δημιουργήσαμε το Κέντρο Κοινότητας και τα Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών με ειδικές ικανότητες , έργο σταθμός για το δήμο μας. Καθώς επίσης το ειδικό εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Είκοσι παιδικές χαρές δημοπρατούνται  σύμφωνες με το νέο αυστηρό νόμο και μία για παιδιά ΑΜΕΑ, έργο επί αντιδημαρχίας μου στην Τεχνική Υπηρεσία. Ανάλογα λειτούργησα στην Πολιτική Προστασία, σε όποιο τομέα υπηρέτησα. Έχω μάρτυρα της αξιοπιστίας μου το παρελθόν μου, το έργο μου, το 4ο παιδί μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και η επικεφαλής του συνδυασμού «Ποιοτική Αιγιάλεια» κατέληξε ως εξής: «Σας έχω δώσει τρεις υποσχέσεις και σας έχω όλους μάρτυρες, τις επαναλαμβάνω: Θα εργαστώ σκληρά, θα συνεργαστώ εποικοδομητικά και θα διαχειριστώ με έντιμο τρόπο το δημόσιο χρήμα. Αυτή είμαι εγώ και αυτή είναι η ομάδα μου. Είναι άφθαρτοι, με διάθεση προσφοράς, πολλοί νέοι, αρκετοί με αυτοδιοικητική εμπειρία. Θα δουλέψουμε με ήθος και συναινετική διάθεση, με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα για την Αιγιάλεια των ονείρων μας. Φανταστείτε την Αιγιάλεια αρχόντισσα, φανταστείτε το δήμο  χωρίς σκουπίδια, φανταστείτε την πλατεία Αγίας Λαύρας και την Τρίγωνη πλατεία γεμάτες κόσμο. Φανταστείτε την παραλία με μαρίνα και σκάφη. Τους δρόμους πεντακάθαρους, φωτισμένους, γεμάτους λουλούδια. Τα μαγαζιά καλαίσθητα, γεμάτα Αιγιαλείς και επισκέπτες. Δεν τα αξίζει ο τόπος μας αυτά; Τα αξίζει και μαζί θα τα καταφέρουμε. Με όλους εσάς που κουραστήκατε και είστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε ρότα. Απευθύνομαι σε όλους σας και ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους. Μην επιτρέψετε στο αραχνιασμένο παρελθόν να φράξει το δρόμο για το μέλλον. Σπάστε με την ψήφο σας το αποτυχημένο δημοτικό κατεστημένο. Κάντε το θυμό σας πράξη ελπίδας. Μη δώσετε τα κλειδιά του δήμου με κριτήριο φιλίες και συγγένειες. Ανοίξτε τον δρόμο για τον ικανότερο Δήμαρχο και αυτός με την σειρά του θα αγκαλιάσει τους ικανότερους όλων των συνδυασμών. Η αυτοδιοικητική πορεία μου μέχρι σήμερα, το έργο μου, έχει δείξει και εγώ σας διαβεβαιώνω ότι γνωρίζω, έχω την θέληση, την εμπειρία και μπορώ να συνεργαστώ. Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον του τόπου μας. Αιγιαλείς, βαθμολογήστε μας, βαθμολογήστε με, σκεφτείτε καλά και αποφασίστε. Μια νίκη του συνδυασμού μας είναι νίκη της ποιότητας και της αξίας, της εργατικότητας και του ήθους! Είναι Νίκη της αρχόντισσας Αιγιάλειας! Αυτή η νίκη βρίσκεται στα χέρια σας! Απόψε η Αιγιάλεια αποφάσισε  «Ποιοτική Αιγιάλεια»! Η Αιγιάλεια γυρίζει σελίδα! Το αποτυχημένο δημοτικό κατεστημένο τελειώνει την Κυριακή! Την Κυριακή θα νικήσει το νέο, η ποιότητα, η Αιγιάλεια! Τίποτα δε μας σταματά! Τίποτα δεν ανακόπτει το νέο! Όλοι και όλες μαζί με λογισμό και μ’ όνειρο να ξανακάνουμε την Αιγιάλεια Αρχόντισσα!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr