background img
banner
banner

Η σταυροδοσία της… υπομονής

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ

Δεν έχει… προηγούμενο η καθυστέρηση που σημειώνεται ως προς την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στην Αιγιάλεια. Όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, τόσο εντείνεται η αγωνία για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Ως γνωστόν, η εταιρεία που για πρώτη φορά έχει αναλάβει την καταμέτρηση αντιμετώπισε πρόβλημα, με το σύστημα να προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και να «πέφτει» διαρκώς. Χθες το μεσημέρι, κι ενώ εν μέρει αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων ανά υποψήφιο για τις Δημοτικές Ενότητες και ξεκίνησε η καταμέτρηση για τις Τοπικές Κοινότητες.

Εν τω μεταξύ, η γνωστοποίηση από το «protionline» της πρόθεσης του Προέδρου Πρωτοδικών κ. Μανιώτη να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα την προσεχή Δευτέρα, προκάλεσε… θύελλα αντιδράσεων με παρατάξεις να μιλούν για σκόπιμη καθυστέρηση! Από όλους μάλιστα σχολιάστηκε το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι Αιγιαλείς να ψηφίσουν την Κυριακή για δήμαρχο χωρίς να γνωρίζουν τα πρόσωπα που εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά τις αντιδράσεις, εξετάστηκε το ενδεχόμενο η σταυροδοσία να δοθεί σήμερα Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να είναι οριστικό.

Οι ενστάσεις ο επίσημος λόγος

Εικάζεται πάντως ότι ο λόγος της καθυστέρησης της επίσημης έκδοσης των αποτελεσμάτων και ο προσδιορισμός της για την προσεχή Δευτέρα, είχε να κάνει την αδυναμία που προκύπτει από την έλλειψη προσωπικού, να εξεταστούν τυχόν ενστάσεις σε διάστημα πέντε ημερών από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Εφόσον η επίσημη σταυροδοσία επιστρέψει από τη Singular Logic, που έχει αναλάβει την πιστοποίηση της διαδικασίας, ο πρόεδρος θα πρέπει να υπογράψει και να δώσει στη δημοσιότητα του σταυρούς προτίμησης. Αν αυτό συμβεί σήμερα, τότε το περιθώριο για ενστάσεις, είναι πέντε ημέρες από την επόμενη, δηλαδή Παρασκευή 31 Μαΐου έως Τρίτη 4 Ιουνίου.
Όμως, την Παρασκευή οι δικαστές έχουν διορισθεί δικαστικοί αντιπρόσωποι για τον β’ γύρο των εκλογών, έτσι μένει μόνο η Τρίτη για την εξέταση των ενστάσεων, αφού οι μέρες που μεσολαβούν είναι εκλογικές.

Σήμερα το πρωί πάντως, με την έλευση του προέδρου, θα παρθεί οριστική απόφαση αν και σύμφωνα με γνώστες της διαδικασίας των ενστάσεων, μία μέρα είναι αρκετή για να εξεταστούν οι όποιες ενστάσεις από υποψήφιους συμβούλους που δεν εκλέγονται.

Παρέμβαση προέδρου Δ.Σ.Α.

Με ανακοίνωσή του στο F/B, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος, μετά την αναστάτωση που έφερε η εντολή για υπογραφή της σταυροδοσίας τη Δευτέρα, παρεμβαίνει αναφέροντας τα εξής: «Δέχομαι πάρα πολλά τηλέφωνα από δεκάδες υποψήφιους και συμπολίτες που έχουν εύλογα απορία για την καθυστέρηση ανάρτησης σταυροδοσιας και την φημολογία για ανάρτηση τους μετά τις εκλογές. Γνωρίζω υπό την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ότι οι υπάλληλοι του πρωτοδικείου μας επιμελώς και με ταχείς ρυθμούς προχωρούν στην καταμέτρηση της σταυροδοσίας εκτελώντας ευσυνείδητα και υπεύθυνα τα καθήκοντά τους παρά προβλήματα που παρουσιάζονται συχνά στο σύστημα επεξεργασίας αποτελεσμάτων του υπουργείου.
Αύριο (σήμερα) θα έχω συνάντηση με πρόεδρο Πρωτοδικών για το θέμα αυτό. Γνωρίζω σε επικοινωνία με προέδρους δικηγορικών συλλόγων της χώρας ότι μέχρι αύριο σε μεγάλη συντριπτική πλειοψηφία θα έχουν η έχουν αναρτηθεί σταυροδοσίες. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ πως οι συμπολίτες μας θα ψηφίσουν σε β’ Κυριακή χωρίς να γνωρίζουν τη σύνθεση δημοτικού συμβουλίου που έχει διαμορφωθεί. Θα ενημερώνεστε άμεσα».”


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr