background img
banner
banner

Συντονισμός και λήψη μέτρων πυροπροστασίας

ΓΙΑ ΝΑ «ΟΧΥΡΩΘΕΙ» Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και οι αρχές συντονίζονται ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες ακόμη να μην ευνοούν το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς, ωστόσο το καλοκαίρι είναι… μπροστά και άπαντες οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα.

Από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου έχει τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός που υπήρξε και πέρυσι ώστε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως κάθε έκτακτο περιστατικό ΄΄Στηριζόμαστε στον περσινό σχεδιασμό καθώς πέρυσι είχαμε την καλύτερη και πιο ήσυχη αντιπυρική περίοδο της τελευταίας δωδεκαετίας.

Έχουμε προβεί σε κάθε ενέργεια πρόληψης και ετοιμότητας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Ο σχεδιασμός αυτός είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Ήδη πραγματοποιήσαμε περιπολίες και πραγματοποιούμε σε βεβαρημένες περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα προβήκαμε και σε καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σε δασικές αλλά και αγροτικές περιοχές και στις υποδομές που υπάρχουν για την πυροπροστασία΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr”, ερωτηθείς σχετικά, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Η Πυροσβεστική ελέγχει υδροστόμια πυρόσβεσης, σε υδατοδεξαμενές, πυροφυλάκεια και τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταγραφή που έχει γίνει, έχουν γνωστοποιηθεί στους αρμοδίους ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Κίνδυνος από τα απορρίμματα

Αναφορικά με τον βαθμό επικινδυνότητας που υπάρχει λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως ΄΄πράγματι υπάρχουν κάποια σημεία βεβαρημένα που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο, ιδίως έξω από τον αστικό ιστό εκεί όπου υπάρχουν συσσωρευμένοι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων. Βεβαίως και πέρυσι το πρόβλημα υπήρχε ωστόσο χάρη στον άριστο συντονισμό δεν είχαμε περιστατικά΄΄.
Σημείωσε ακόμη πως ΄΄ακόμη οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν την εκδήλωση πυρκαγιών, Βέβαια, δεν αρκούν οι συγκυρίες ή ο καιρός ή οτιδήποτε άλλο και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε.
Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι τόσο οι υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές όσο και οι πολίτες, να φροντίζουμε να ανοίγουμε δρόμους, να κόβουμε τα χόρτα και να κλαδεύουμε τα κλαδιά στις ιδιοκτησίες μας. Εκείνο που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι η ανταπόκριση που υπάρχει στις ενημερωτικές συναντήσεις και η κοινωνική αφύπνιση που υπάρχει΄΄.

Προσωπικό και «στόλος»

Τέλος στο ερώτημα του “protionline.gr” για το εάν υπάρχει επάρκεια οχημάτων και ανθρώπινου δυναμικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε προσωπικό ωστόσο, έκανε γνωστό πως «τρέχει» ένας διαγωνισμός για εποχικούς που περιλαμβάνει έξι για το Αίγιο και έξι για την Ακράτα. Επίσης, για τα οχήματα έκανε γνωστό ότι υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός και πως βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση με εξαίρεση ορισμένα που έχουν ανάγκες στα ελαστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr