background img
banner
banner

Σύσκεψη για πρόληψη και πυροπροστασία

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και οι αρχές συντονίζονται ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες ακόμη να μην ευνοούν το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς, ωστόσο το καλοκαίρι είναι… μπροστά και άπαντες οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα. Ιδιαίτερο βάρος προς αυτή την κατεύθυνση δίνεται στην Ανατολική Αιγιάλεια με τα πυκνά δάση της και τις γεμάτες πράσινο εκτάσεις.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαΐου έγινε ενημέρωση των προέδρων των κοινοτήτων Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας, παρουσία του Ταξίαρχου από την Πάτρα, σχετικά με την πρόληψη για τις πυρκαγιές στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

Όπως έκανε γνωστό στο “protionline.gr” ο αντιδήμαρχος Ακράτας- Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, ΄΄ήταν μία άκρως χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση. Οφείλουμε να θωρακίσουμε την περιοχή μας όσο μπορούμε ώστε οτιδήποτε κι αν προκύψει να το αντιμετωπίσουμε εγκαίρως και αποτελεσματικά.

Η περιοχή μας έχει δοκιμαστεί από τις φωτιές και γνωρίζουμε καλά πως δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη.

Γι’ αυτό συζητήσαμε για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για τις περιπολίες κ.λπ. ώστε να έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι΄΄.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν εκτός του Ταξίαρχου, του αντιδημάρχου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, τα μέλη του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, θηροφύλακες, οι ομάδες εθελοντών πυροσβεστών «Πήγασος» και «Αχαιοί», εργαζόμενοι του δήμου υπεύθυνοι περιπολιών κ.λπ. Ακόμη Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου και Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr