background img
banner
banner

Αντώνης Τσαλπατούρος: ΄΄Με εμπειρία και διάθεση θα αγωνιστούμε για τον τόπο μας΄΄

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΡΙΝΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΟΥΤΟ

Ένας νέος άνθρωπος με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και γνώστης των θεμάτων του τόπου του, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος στο Κεντρικό Ψηφοδέλτιο του Ερινεού, με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Αύριο», του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Χρήστου Γούτου. Πρόκειται για τον ιδιαίτερα δραστήριο αλλά και με διάθεση προσφοράς Αντώνη Τσαλπατούρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του τοπικού Προοδευτικού Συλλόγου.

Ο κ. Τσαλπατούρος μιλά στο “protionline.gr”  για την απόφασή του να… μπει και πάλι στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» και τον αρχηγό της Χρήστο Γούτο. Αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αλλά και τις δικές του προτάσεις για την Δημοτική Ενότητα Ερινεού.

Μιλήστε μας λίγο για εσάς…

Γεννήθηκα στις Καμάρες το 1967 όπου και διαμένω μόνιμα με την οικογένειά μου. Είμαι παντρεμένος με τη συνταξιούχο υπάλληλο του ΟΤΕ Γεωργία Μαδιά και έχουμε τρία παιδιά, την Αγγελική (Δικηγόρο Αθηνών), τον Δημήτρη (Αξιωματικό Ε.Ν.) και τον Κωνσταντίνο (Μαθητή Γ’ Λυκείου). Είμαι απόστρατος του Πυροσβεστικού Σώματος (2018). Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εισήλθα το 2006 όπου και διετέλεσα Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών ως το 2010. Σήμερα είμαι Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών.

Οι γονείς μου με δίδαξαν να είμαι εργατικός, αποφασιστικός και να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτές τις αξίες τηρώ στη ζωή μου.

Τι σας ώθησε στο να ξανασχοληθείτε με τα κοινά;

Πάντα είχα ανησυχία για τον τόπο μου. Πιστεύω ότι έχει μεγάλες προοπτικές και όλοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε χρέος να παλέψουμε ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής, να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας. Από την στιγμή που συνταξιοδοτήθηκα, έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο και πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω για το καλό του τόπου μου. Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, δεν θέλω να επωφεληθώ από κάτι, το μόνο που επιθυμώ είναι να συνεργαστώ με ικανούς ανθρώπους ώστε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να προσφέρω.

Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του κ. Γούτου;

Στηρίζω τον Χρήστο Γούτο, γιατί πιστεύω σε αυτόν και τις ικανότητές του. Από την πρώτη στιγμή που με προσέγγισε κατάλαβα ότι πρόκειται για άνθρωπο προσγειωμένο, που γνωρίζει τι θέλει να επιτύχει και ξέρει και πώς θα γίνει αυτό. Έχει όραμα για την Αιγιάλεια και πιστεύω ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με τις δικές μου. Ο συνδυασμός πλαισιώνεται από ικανούς ανθρώπους με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ και θεωρώ ότι όλοι μαζί αποτελούν την ιδανική επιλογή για τον δήμο Αιγιαλείας.

Ποια είναι τα προβλήματα της περιοχής σας που θα προτάξετε εφόσον εκλεγείτε;

Για εμάς όπως και για όλους τους Αιγιαλείς αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα απορρίμματα. Και πολύ περισσότερο για τους κατοίκους της Δυτικής Αιγιάλειας που αγωνιούμε για την λειτουργία σκουπιδότοπου (ή ΧΥΤΥ όπως θέλουν να τον ονομάσουν) στην θέση Παπανικολού. Θα προσπαθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο να σταματήσουμε αυτό το «έγκλημα» που δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής. Σκεφτείτε ότι το ποτάμι βρίσκεται ακριβώς δίπλα και τα νερά του καταλήγουν στη θάλασσα. Σκεφτείτε τις πηγές από τις οποίες πίνουμε νερό… Όσο για την νέα διαχείριση του θέματος των απορριμμάτων από τον Ενιαίο Φορέα, αυτό μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο…

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα ανοιχτά θέματα όπως ύδρευση, άρδευση, αντιπλημμυρικά έργα κ.ά. Σε ό,τι αφορά τις Καμάρες, πρωτεύον είναι να ολοκληρωθεί το κτίριο του δημοτικού μεγάρου ώστε να συγκεντρωθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες.

Πιστεύετε ότι έχει δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα στην περιοχή σας;

Όχι. Ο Καλλικράτης είχε αρνητικές συνέπειες ως προς αυτό. Οι δημοτικές αρχές δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή και δεν λειτούργησαν αποκεντρωτικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αδικηθούν κατά κάποιο τρόπο οι περιοχές εκτός της έδρας του δήμου. Πιστεύω πως πρέπει να σταματήσει ο διαχωρισμός Ανατολική και Δυτική Αιγιάλεια. Η Αιγιάλεια είναι μία και αυτό μου άρεσε που το άκουσα και από τον Χρήστο Γούτο.

Η περιοχή μας έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να της δώσουν αναπτυξιακή ώθηση. Γενικότερα, η παραλιακή μας ζώνη δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα, υπάρχει η έκταση των 50 στρεμμάτων στην Ακονιά που παραμένει έτσι. Υπάρχουν νερά που μένουν αναξιοποίητα και απλώς καταλήγουν στη θάλασσα, ενώ θα μπορούσε να γίνει ένα μεγάλο αρδευτικό έργο και να ποτίζουμε ορεινές περιοχές. Υπήρχαν τόσα πολλά προγραμματισμένα έργα που έμειναν στα λόγια και τόσα άλλα που δεν σκέφτηκε κανείς…

Κάνετε μία αξιόλογη προσπάθεια στον Προοδευτικό Σύλλογο Καμαρών και έχετε δείξει ότι μπορείτε να είσαστε αποτελεσματικός. Τι έχετε να πείτε στους συνδημότες σας;

Πράγματι, στο Σύλλογο, ανέλαβα πρόεδρος το Μάιο του 2017 και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη προσπαθούμε να κάνουμε εκδηλώσεις, να έχουμε δραστηριότητες, εκδρομές, χορούς, να προάγουμε τον Πολιτισμό…

Κατά τη γνώμη μου, όλα εξαρτώνται από την θέληση που υπάρχει, από το πόσο είναι διατεθειμένος ο καθένας να δουλέψει, τη γνώση των πραγμάτων και τους στόχους που έχει θέσει. Προσωπικά, ζητώ την στήριξη των συνδημοτών μου. Από τη δουλειά μου τόσα χρόνια και τη ζωή μου, έχω μάθει να είμαι «στρατιώτης». Αλλά έχω μάθει να παίρνω και πρωτοβουλίες όταν και όπου χρειάζεται. Κάποιες και σε καθοριστικές στιγμές. Αυτή την ευκαιρία θέλω να μου δώσουν οι συντοπίτες μου για να διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε τα θέματα του τόπου μας. Προσωπικά αγαπώ τον τόπο μου, θέλω να προσφέρω και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα γι’ αυτό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr