background img
banner
banner

Χειροτονία Διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 2 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον πάνσεπτο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου, όπου μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία τού ευλαβεστάτου Σπυρίδωνος Αλεξόπουλου, ο οποίος είναι έγγαμος, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακός σπουδαστής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για το γεγονός της εισαγωγής στον Ιερό Κλήρο ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος, όπως είπε, διακατέχεται από ιερό φρόνημα και θυσιαστική διάθεση. «Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ένας τέτοιος νέος, με πρότυπα οικογενειακά, που μεγάλωσε μέσα στην Εκκλησία, να εισέρχεται στην Ιεροσύνη και μάλιστα, σε μια δύσκολη εποχή. Αλλά, όπου περισσεύει η αμαρτία, η Χάρις του Θεού είναι πλούσια! Και αυτό το ζούμε την περίοδο της κρίσης στην πατρίδα μας. Ποιος θα περίμενε ότι κάποιοι θα υποτιμούσαν σε τέτοιο βαθμό τους ιερείς μας, που είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας… Όμως, διαπιστώσαμε, τον ίδιο καιρό, ότι ο λαός μάς συμπαραστέκεται, βλέποντας την αδικία που πάει να συμβεί και… αγκαλιάζει τους ιερείς, διότι ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει παπάς στον τόπο μας, τι σημαίνει  Ορθοδοξία στην Ελλάδα», σημείωσε αρχικά ο σεπτός Ποιμενάρχης.

Εν συνεχεία, με λόγους πατρικούς, υπενθύμισε στο νέο Διάκονο τη συνεχή εγρήγορση που πρέπει να έχει για τη διακονία του Ευαγγελίου του Χριστού, καθώς και τον καθημερινό αγώνα τον οποίο καλείται πλέον να αναλάβει, τόσο για την προσωπική του σωτηρία όσο και την σωτηρία του ποιμνίου του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr