background img
banner
banner

295 υποψήφιοι για μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας

124 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων από 6 δημοτικούς συνδυασμούς το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Πρωτοδικείο Αιγίου, συνολικά θα διαγωνιστούν για μία από τις 33 έδρες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαϊου, 295 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκ των οποίων 162 στο Αίγιο, 18 στην Αιγείρα, 28 στην Ακράτα, 34 στο Διακοπτό, 35 στην Συμπολιτεία και 18 στον Ερινέο. Στην ποσόστωση των γυναικών τώρα που θέλει ο “Κλεισθένης” (40% τουλάχιστον), το ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου έχει 24 γυναίκες στους 50 υποψηφίους, του Δημήτρη Καλογερόπουλου 21 στους 50, της Βασιλικής Ψυχράμη έχει 20 στους 50, του Χρήστου Γούτου 20 στους 50, του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου 20 στους 48 και της Αγγελικής Κουρή 19 στους 47 υποψηφίους συμβούλους.

Συνολικά, δηλαδή, σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές συμμετέχουν για τον Δήμο Αιγιάλειας 124 γυναίκες και 171 άντρες με τη θητεία του νέου συμβουλίου να ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Εντωμεταξύ, ψηφοδέλτιο κατέθεσαν για την Δ.Κ. Αιγίου και οι έξι δημοτικοί συνδυασμοί, για την Δ.Κ. Ροδοδάφνης μόνο η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ της Αγγελικής Κουρή, ενώ κατεβαίνουν και τρεις ανεξάρτητοι συνδυασμοί. Για την Δ.Κ. Διακοπτού κατέθεσαν ψηφοδέλτιο η Βασιλική Ψυχράμη και η Αγγελική Κουρή, ενώ κατεβαίνει και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που έχει τουλάχιστον την υποστήριξη του Χρήστου Γούτου.

Ψηφοδέλτια κατέθεσαν και οι 72 τοπικές κοινότητες της Αιγιάλειας, με αυτές που είναι πάνω από 300 κατοίκους να έχουν από ένα μέχρι τρεις ανεξάρτητους συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν έδρα στα τοπικά συμβούλια και αυτές που είναι κάτω από 300, να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι σ’ ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για κάθε κοινότητα, με το πρώτο σε ψήφους να εκλέγεται πρόεδρος, ενώ δεν υπάρχει σ’ αυτήν την περίπτωση τοπικό συμβούλιο. Η επίσημη ανακήρυξη όλων των συνδυασμών, δημοτικών και τοπικών, θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο το πρωί από το Πρωτοδικείο Αιγίου.

Ποιοί σύμβουλοι συμμετέχουν στις εκλογές

Από το υπάρχον δημοτικό συμβούλιο τώρα δεν συμμετέχουν εκ νέου στις δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Παπακωνσταντίνου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, Φάνης Σπηλιόπουλος, Βασίλης Ανδρουτσόπουλος και Δημήτρης Φιλιππάτος.

Από τους επικεφαλής των παρατάξεων, συνεχίζει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο Χρήστος Γούτος έγινε επικεφαλής παράταξης με 12 εν ενεργεία συμβούλους στην σύνθεση του ψηφοδελτίου του (Δημήτρης Μπούνιας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Γιώργος Γιοβάς, Μιχάλης Κυριακόπουλος, Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, Μαρία Παπαχριστοπούλου, Νίκος Θανασούλιας, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Βασίλης Φιλιππόπουλος, Βασίλης Τομαράς, Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος).

Επίσης, η Βασιλική Ψυχράμη που έγινε επικεφαλής ψηφοδελτίου, έχει στην σύνθεσή του συνδυασμού της, τέσσερις εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους (Στράτος Βαρδάκης, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Δημήτρης Μπούρδος, και Γιώργιος Γκίκας).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Τσουκαλά, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Δημήτρης Καλαμίδας, Γιώργος Ντίνος, Βασίλης Γ. Χριστόπουλος Γιώργος Μεντζελόπουλος και Φάνης Σταυρόπουλος, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Ο επικεφαλής της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ στο Δ.Σ. Αιγιαλείας Χρήστος Λαϊνάς, συνεχίζει στο νέο ψηφοδέλτιο της παράταξης υπό την Αγγελική Κουρή.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr