background img
banner
banner

Έβαλαν τα… γυαλιά στους αρμόδιους

ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Α.Ρ.Ε.Α.

Το… είπαν και το έκαναν οι ορεινές κοινότητες Παρασκευής και Δαφνών που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα την εφαρμογή της ανακύκλωσης απορριμμάτων στην πηγή. Πρωτεργάτες στην προσπάθεια Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής και Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνών που εν μέσω μίας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για την Αιγιάλεια, η οποία είναι επιφορτισμένη με σκουπίδια απ’ άκρη σ’ άκρη, έλαβαν την πρωτοβουλία, βάζοντας τα… γυαλιά σε δήμο, φορείς και άλλους υπεύθυνους.

Απέδειξαν δε πως το πιο σημαντικό «όπλο» ενάντια στη… μάστιγα των απορριμμάτων, είναι η αλλαγή νοοτροπίας των δημοτών. Σύμμαχός τους σε αυτή την προσπάθεια η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) Π.Α.Ρ.Ε.Α. που έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει για την ανακύκλωση, σχολεία, οργανισμούς και συλλόγους.

Δημιουργία «πράσινων σημείων», περιφρούρηση και διανομή φυλλαδίων

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Παρασκευής, στην πλατεία του χωριού δημιουργήθηκε ένα «πράσινο σημείο» συγκέντρωσης ανακυκλούμενων υλικών, για χαρτιά, πλαστικά, μέταλλα σε πρώτη φάση, που θα εποπτεύεται από μέλη του Συλλόγου και που ανάλογα με την ανταπόκριση, στο μέλλον θα επεκταθεί και για άλλα υλικά. Παράλληλα, θα συλλέγονται από το Σύλλογο ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λάμπες και μπαταρίες.

Όπως τονίζει, σύμφωνα με τις διεθνείς μετρήσεις, τα τρία υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο) αποτελούν το 46% των οικιακών απορριμμάτων. Με απλά λόγια, αν λειτουργούσε η ανακύκλωση στο χωριό της Παρασκευής, οι δέκα κάδοι που υπάρχουν θα γέμιζαν σε δύο και πλέον μήνες.

΄΄Η ανταπόκριση των συγχωριανών μας στην προσπάθεια να μην πετάγονται τα σκουπίδια στα λαγκάδια, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και αυτή η προσπάθεια θα είναι επιτυχής. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε τα θετικά αποτελέσματα. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας΄΄, αναφέρει ο Σύλλογος μοιράζοντας και φυλλάδιο με οδηγίες για τον τρόπο ανακύκλωσης!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr