background img
banner
banner

«Βήμα – βήμα» από την 1η Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τη διάθεσή του να συνεργαστεί με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων του καινούριου Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει καθήκοντα, εξέφρασε κατά την συνάντηση που είχε μαζί τους στο Δημαρχείο το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουνίου, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης μίας άλλης κουλτούρας για τα τοπικά δημοτικά πράγματα που θα έχει να κάνει με συνέργειες, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου.

Οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, σε γενικές γραμμές είδαν θετικά τη βούληση αυτή του νέου δημάρχου, πλην όμως οι περισσότεροι ξεκαθάρισαν πως θα συνεργαστούν μόνο εφόσον διαπιστώσουν πως οι πράξεις της νέας δημοτικής αρχής θα συνάδουν με τη δική τους φιλοσοφία. Επί του παρόντος και εφόσον δεν πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα και πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, έδειξαν να συμφωνούν, αναμένοντας ωστόσο τις πρώτες κινήσεις Καλογερόπουλου.

Όλοι μαζί σε μία θετική κατεύθυνση για το δήμο

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ευχαρίστησε τους αρχηγούς που αποδέχθηκαν την πρότασή του, για την παρουσία τους. Παρόντες ήταν ο Χρήστος Γούτος, η Βασιλική Ψυχράμη, ο Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ενώ δεν παρέστη η Αγγελική Κουρή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, έγινε ενημέρωση σε επίπεδο αρχηγών για το μεγάλο ζήτημα των απορριμμάτων, αποτυπώθηκαν τα μέχρι σήμερα δεδομένα και οι επικεφαλής των παρατάξεων διατύπωσαν τις θέσεις τους γύρω από το θέμα αυτό.
Ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις εφόσον προκύψουν σοβαρά θέματα.

Μιλώντας στo “protionline.gr”, ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας είπε πως ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση στην οποία έκανε γνωστές τις προθέσεις του για συνεργασία από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει καθήκοντα, ενώ ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για τις ως τώρα επαφές που έχει πραγματοποιήσει από το ενδιαφέρον του για τα θέματα του δήμου, με πρωταρχικό αυτό των απορριμμάτων. ΄΄Κάναμε μία γενικότερη συζήτηση σε θετικό κλίμα, ανταλλάξαμε απόψεις και θέλω να πιστεύω ότι από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνω, θα κινηθούμε όλοι μαζί προς μία θετική κατεύθυνση για το δήμο μας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος.

Κριτική Γούτου για το θέμα των σκουπιδιών

Ο κ. Γούτος συμφώνησε με το πνεύμα συνεργασίας προς όφελος του τόπου, σημειώνοντας όμως πως θα διαφοροποιεί τη θέση του και η παράταξή του θα καταψηφίζει σε περίπτωση που οι αποφάσεις δεν είναι σύμφωνες με τις αρχές της ή δεν συνάδουν με το καλό του δήμου και των δημοτών.

Επιπλέον, άσκησε κριτική στον κ. Καλογερόπουλο, καθώς, όπως είπε, θα περίμενε οι επαφές που έχει κάνει ως τώρα για το θέμα των απορριμμάτων να κινούνται στην κατεύθυνση που προεκλογικά είχε τοποθετηθεί μέσω και της εκδήλωσης που είχε κάνει ο συνδυασμός του και ότι «δεν είναι δυνατόν να έρχεται σήμερα και να μας λέει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και να παρουσιάζει ως λύση αυτά που είχε δρομολογήσει ο Θανάσης Παναγόπουλος».

Θετική η Ψυχράμη στη νέα πολιτική κουλτούρα

Η κ. Ψυχράμη τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας τονίζοντας πως «η βούληση του νέου δημάρχου να μας καλεί για τα σοβαρά θέματα του τόπου είναι πολύ θετική και η νέα πολιτική κουλτούρα που διαφαίνεται στα τοπικά δημοτικά πράγματα μόνο προς όφελος του δήμου μπορεί να είναι».

Παπακωνσταντινόπουλος: Συνεργασία αλλά μόνο στη βάση συνδιαμόρφωσης της φιλολαϊκής πολιτικής

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος μετά τη σύσκεψη σχολίασε: «Αποδέχτηκα την πρόσκληση του νεοεκλεγέντος δημάρχου, σαν ενημερωτικού μόνο χαρακτήρα συνάντηση.
Ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι είναι υπέρ των συνεργασιών γενικά, ιδιαίτερα τώρα με την θέσπιση της απλής αναλογικής που ευνοεί το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων και αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του δήμου.

Στην τοποθέτησή μου είπα ότι θεωρώ πως την συνεργασία δεν την εννοεί στη βάση συνδιαμόρφωσης φιλολαϊκής πολιτικής, αλλά στη βάση ανταλλαγών καρεκλών και αξιωμάτων. Η παράταξή μας θα κρίνει τα θέματα που θα μπαίνουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα τοποθετείται με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων.

Επέκρινα την στάση των τριών πρώτων παρατάξεων στην προεκλογική περίοδο που επειδή είχαν τα οικονομικά μέσα μονοπωλούσαν στην προβολή, αδιαφορώντας για την ανάγκη ολοκληρωμένης πληροφόρησης του δημότη σχετικά με το πρόγραμμα και τις θέσεις όλων των παρατάξεων.

Τέλος, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τόνισα πως εκτός των ευθυνών της κεντρικής εξουσίας για το σημερινό αδιέξοδο ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στις οποίες συμμετείχαν από στελεχικές θέσεις οι σημερινοί αρχηγοί των τριών πρώτων παρατάξεων.

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α παρουσίασε στο λαό της Αιγιάλειας, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το θέμα αυτό και στο επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες για να αναδείξει περισσότερο το θέμα και να παλέψει για την αντιμετώπισή του».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr