background img
banner
banner

ΕΕΤΑΑ: Ίσως για πρώτη φορά λιγότερες από τις θέσεις οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Φαίνεται πως η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και η εισαγωγή των 4χρονων στα νηπιαγωγεία της χώρας, «άδειασε» το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα δωρεάν voucher για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019 – 2020.

Σύμφωνα με το Dikaiologitika News οι εκτιμήσεις της ΕΕΤΑΑ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν – σήμερα τελευταία ημέρα αιτήσεων- κάνουν λόγο για ελάχιστα παραπάνω από 100.000 αιτήσεις. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις προαναγγελίες της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας κ Φωτίου, έχει εξασφαλιστεί κονδύλι για τουλάχιστον 140.000 voucher. Αριθμός όμως που είναι σαφώς πολύ υψηλότερος από τις υποβληθείσες αιτήσεις.

Το ότι έγιναν λίγο παραπάνω από 100.000 αιτήσεις με αποτέλεσμα ότι σχεδόν όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν voucher, δεν σημαίνει ότι και όλοι οι γονείς θα βρουν θέσεις για τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς ή δημόσιους παιδικούς σταθμούς, αφού η έλλειψη θέσεων που έχει παρουσιαστεί τα 4 τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να έχει εξαλειφθεί, παρά ότι τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών έχουν προκηρύξει πρόγραμμα χρηματοδότησης δημιουργίας θέσεων από νέους ή ήδη υπάρχοντες δομές.

Μένει να δούμε τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΤΑΑ για την υποβολή αιτήσεων φέτος, ώστε να βγουν τα τελικά συμπεράσματα στα αίτια που οδήγησαν στην δραματική μείωση των αιτήσεων και από τις 125.000 αιτήσεις που έγιναν για το σχολικό έτος 2018 – 2019 θα πάμε σε λίγο πάνω από 100.000 αιτήσεις.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν από την ΕΕΤΑΑ στις 12 Ιουλίου ενώ θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις και αμέσως μετά στις 21 Ιουλίου θα αναρτηθούν τα τελικά αποτελέσματα που θα δίνουν τα voucher για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr