background img
banner
banner

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει»

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, μας προσκαλεί, την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 8μ.μ., στον προαύλιο χώρο του σχολείου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» του Λουίς Σεπούλβεδα.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Βαρβάρας Σεφέρη.
Λίγα λόγια για το έργο: Μια ετοιμόγεννη γλαροπούλα μεταναστεύει σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση για να ξεκουραστεί, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Φτάνοντας στην πλησιέστερη ακτή, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού, εμπιστεύεται το αβγό της στον γάτο Ζορμπά.

Του ζητάει να της δώσει το λόγο του ότι θα κλωσήσει το αβγό, δεν θα φάει το γλαροπούλι και θα του μάθει να πετάει.
O γάτος, που είναι μαύρος και χοντρός, της δίνει το λόγο της τιμής του. Μα είναι ποτέ δυνατό να μάθει ένας γάτος σε ένα γλάρο να πετάει;

Μέσα από αυτή την τρυφερή ιστορία, ο Σεπούλβεδα, μέλος της Greenpeace, γράφει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη μας η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και μας ενθαρρύνει να αγωνιστούμε για να γίνει καλύτερος και ομορφότερος αυτός ο κόσμος.
΄΄Αγαπητοί γονείς και φίλοι ελάτε να παρακολουθήσετε την παράσταση μας, να χειροκροτήσετε τα παιδιά μας και να στηρίξετε μία ακόμα δράση του Συλλόγου που κι αυτή τη σχολική χρονιά έκανε ότι μπορούσε για να προσφέρει δημιουργικές ώρες για όλους τους μαθητές΄΄, αναφέρεται στην πρόσκληση του Συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr